.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ (ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ)


Από την πρώτη μέρα που αυτή η ιστοσελίδα ανέβηκε δώσαμε ιδιαίτερι βάρος στην ανάδειξη όψεων της αθλητικής και κοινωνική-οικονομικής πραγματικότητας τις οποίες σκόπιμα οι περισσότεροι «αφήνουν στο σκοτάδι». Την πρώτη κιόλας εβδομάδα ανεβάσαμε αυτό το κείμενο σχετικά με τον Ισολογισμό Ιούλη 2012 - Ιούνη 2013 του «Καραϊσκάκη». Στον υπότιτλο ήδη του κειμένου μιλούσαμε για «μια ακόμη ιστορία χρεοκοπίας». Η κατάσταση που τότε σκιαγραφούσαμε ΔΕΝ βελτιώθηκε τα επόμενα χρόνια μ’ αποτέλεσμα το αδιέξοδο της οικονομικής διαχείρισης μαι τέτοιας επένδυσης να έχει γίνει, πλέον, αφόρητο. Όπως, όμως, λέει και ένα «οικονομικό ρητό»: «Όταν χρωστάς λίγα είναι πρόβλημα σου, όταν χρωστάς πολλά είναι πρόβλημα τους». Η ρήση αυτή «ταιριάζει γάντι» στους πιστωτές των εταιρειών διαχείρισης οι οποίες είναι φυσικά οι εγχώριες τράπεζες.

Εκτός από το «Καραϊσκάκη» το μόνο άλλο ιδιωτικό γήπεδο είναι αυτό του πρώην Ιδιοκτήτη της Λάρισας Κ. Πηλαδάκη, το γνωστό μας AEL FC ARENA. Ένα γήπεδο το οποίο όπως και το «Καραϊσκάκη» ήταν project του Ανδριόπουλου και της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Το AEL FC ARENA, λοιπόν, πρόκειται να εκπλειστηριαστεί από την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς (η οποία απέκτησε την απαίτηση όταν εξαγόρασε την MARFIN BANK) με αρχική τιμή τα 19 εκ. Ευρώ (βλέπε εδώ). Τόσο εκτιμά η Τράπεζα Πειραιώς την σημερινή εμπορική του αξία. 


Ωστόσο, οι απαιτήσεις της Τράπεζας Πειραιώς (δηλαδή, τα Χρέη της εταιρείας διαχείρισης του γηπέδου) είναι συνολικά 53 εκ. Ευρώ. Αν δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς καταφέρει να πουλήσει το γήπεδο στην τιμή των 19 εκ. Θα έχει ζημιωθεί κατά 34 εκ. Ευρώ περίπου

Το πραγματικά ενδιαφέρον της είδησης ΔΕΝ είναι αυτό. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως για ένα γήπεδο που κόστισε 42 εκ. Η εταιρεία διαχείρισης του οφείλει 53 εκ. και η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι «τυχερή» αν πάρει έστω 19 εκ. Ευρώ. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι η απόφαση για τον εκπλειστηριασμό του είναι μια «απόφαση ανάγκης», αφού όπως μας ενημερώνει η ανάρτηση «δεν προχώρησαν οι συζητήσεις (της Τράπεζας Πειραιώς) με όσους κατά καιρούς έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον για να αγοράσουν το γήπεδο αναλαμβάνοντας μέρος των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.» 

Συνεπώς, η Τράπεζα Πειραιώς ΔΕΝ πιστεύει πως μπορεί να πάρει ακόμα και τα 19 εκ. Από την άλλη, όμως, ΔΕΝ μπορεί να το «βγάλει στο σφυρί» ζητώνατς λιγότερα από την τρέχουσα εκτιμώμενη εμπορική του αξία. 

Το θέμα εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές σημαντικές κια ενδιαφέρουσες όψεις οι οποίες χρειάζονται ψάξιμο. Γι’ αυτό το κλείνουμε προς το παρόν εδώ και θα επανέλθουμε σύντομα με νέο κείμενο μας.

07 Δεκέμβρη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου