.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ: Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ (ΠΩΣ ΕΝΑΣ «ΨΕΥΤΟ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ)


Η μόνη περιουσία που έχει ένα σωματείο είναι η ιστορία του. Μια ιστορία που ΔΕΝ θα ήταν τίποτα χωρίς το σήμα/έμβλημα του. Οπότε η βασική (αν όχι η αποκλειστική) δουλειά του Δ.Σ. και ειδικότερα του Προέδρου του είναι η διαφύλαξη/κατοχύρωση του σήματος του σωματείου και των δικαιωμάτων που απορρέουν απ’ αυτό. Για τον λόγο αυτό κάθε «σωστή» διοίκηση ακολουθεί μια διαδικασία στην Επιτροπή Σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης που βρίσκεται στην Πλατεία Γεωργίου Κάνινγκ (Πλατεία Κάνινγκος). Στο τέλος της διαδικασίας το σήμα/έμβλημα κατατίθεται και κατοχυρώνεται είτε ως «Εθνικό», είτε ως «Κοινοτικό» αναλόγως της προστασίας που επιθυμεί η διοίκηση του σωματείου να του δώσει. Η προστασία διαρκεί για μια 10ετία και μπορεί ν’ ανανεωθεί εύκολα και γρήγορα. 

Στις 4 Ιούλη 1997 ο Γιάννης Γρανίτσας ως Πρόεδρος του Σωματείου κατέθεσε την υπ’ αριθμ. 135806 αίτηση στην Επιτροπή Σημάτων προκειμένου να κατοχυρώσει ως εμπορικό σήμα το έμβλημα του Σωματείου. Στις 19 Μάρτη του 1999 το σήμα ενεγράφη στον κατάλογο των «Εθνικών» σημάτων, η προστασία του όμως ξεκινά από την ημερομηνία της αίτησης και διαρκεί για 10 χρόνια.

Λιγότερο από 2 βδομάδες πριν την λήξη της 10ετίας και συγκεκριμένα στις 21 Ιούνη 2007 ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης στην δεύτερη θητεία του ως Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κατέθεσε αίτηση ανανέωσης για άλλα 10 χρόνια. Συνεπώς, η προστασία του σήματος/εμβλήματος της Ερασιτεχνικής επεκτάθηκε μέχρι τις 4 Ιούλη 2017.

Όπως είναι σε θέση να εξακριβώσει οποιοσδήποτε επισκεφτεί τον δεύτερο όροφο του Υπουργείου Ανάπτυξης και αναζητήσει το σήμα με αριθμό 135806 της Ερασιτεχνικής η παρούσα ψευτο-Διοίκηση και ο ψευτο-Πρόεδρος της Αλεξίου ΔΕΝ έχουν κάνει αίτηση ανανέωσης της προστασίας του σήματος. Έτσι μέσα στις επόμενες μέρες η κατοχύρωση θα χαθεί οριστικά με ότι σημαίνει αυτό. 

Προφανώς ο κερδισμένος από αυτή την αμέλεια(;) της Διοίκησης είναι η Π.Α.Ε. και η AEK FC DEVELOPMENT A.E. η οποία προφανώς με εκχώρηση από την Π.Α.Ε. εμπορεύεται το σήμα της Α.Ε.Κ. Φυσικά υπάρχει και άλλο παρασκήνιο το οποίο όμως κρίνουμε πως δεν είναι ακόμη η ώρα του ν’ αποκαλυφθεί.

Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για το καλό του Σωματείου να πιέσουν την έκνομη Διοίκηση της Ερασιτεχνικής να πράξει μέσα στις επόμενες μέρες το καθήκον της και να κατοχυρώσει το σήμα/έμβλημα του Σωματείου όχι πλέον ως «Εθνικό» αλλά ως «Κοινοτικό» σήμα. Επιπρόσθετα καλούμε όποιον υποστηρίζει ότι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα του Σωματείου να εξακριβώσει ο ίδιος τα παραπάνω επισκεπτόμενος στο Υπουργείο Ανάπτυξης την Επιτροπή Σημάτων (2ος όροφος) και να συμβουλευτεί τον τόμο που βρίσκεται καταχωρημένο το σήμα της Ερασιτεχνικής (135806).

Κλείνοντας το σημερινό μας κείμενο πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως μάθαμε δύο από τα μέλη του Σωματείου μας κατέθεσαν στο Δ.Σ. ο καθένας τους ξεχωριστά σχετικό με το ζήτημα κείμενο. Τα δύο μέλη είναι οι Νίκος Γεωργαντζόγλου και Ανδρέας Ανατολιωτάκης. Στα κείμενα τους εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με την μη ανανέωση της κατοχύρωσης του σήματος του Σωματείου και όπως μάθαμε ο κος Ανατολιωτάκης πρότεινε ν’ αναλάβει ο ίδιος τα σχετικά έξοδα. Άλλωστε όπως είδαμε και παραπάνω αυτός ήταν που ανανέωσε την προστασία του σήματος το Καλοκαίρι του 2007.

Σημείωση: Επειδή κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν πως η μη ανανέωση της προστασίας του σήματος ήταν απλή αμέλεια, πρέπει να σημειώσουμε πως όσοι έχουν καταθέσει κάποιο σήμα στην Επιτροπή Σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης δέχονται υπενθυμίσεις από γραφεία και ιδιώτες που αναλαμβάνουν την δουλειά αυτή προκειμένου με κάποιο μικρό κόστος ν’ ανανεώσουν το σήμα. Για τον λόγο αυτό (αλλά και γιατί όφειλαν να το γνωρίζουν) θεωρούμε πως ΔΕΝ πρόκειται για αμέλεια, αλλά για σκοπιμότητα.

27 Δεκέμβρη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

3 σχόλια:

  1. Σιχάματα μετά απο όσα έχετε κάνει μην ξαναβάλετε στο βρωμόστομά σας το όνομα της ΑΕΚ. Σας έχει αποβάλει οριστικά ο οργανισμός της ΑΕΚ. Καταλάβατε εκτρώματα. Κάντε κανένα αστείο να πλησιάσετε το νέο μας γήπεδο σε απόσταση χιλιομέτρου και θα δείτε πως θα φύγετε. Και μια και το φερε η κουβέντα. Τον ήπιατε στο ΣτΕ πάλι χρηματοδοτούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προφανως οι φαπες του ΣΤΕ σε ζαλισαν. να σου θυμισω οτι οι πουθεναδες δηλαδη ο πολιτοπουλος και ο κοτσωνης ειχαν προβλεψει 3 φορες οπως και εσυ οτι το εργο δεν θα γινει. παρτους τωρα, παρε και τον γαβαθιωτη και αντε γαμηθειτε παρεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή