.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Ένα μη αναμενόμενο προξενιό για το γήπεδο της ΑΕΚ


Μάριος Ματσάνκος

Στις 29/12 θα πρέπει η ΑΕΚ να έχει βρει την ανάδοχο εταιρεία, η οποία θα κατασκευάσει την «Αγιά Σοφιά». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aek24hours.gr, μία από τις εταιρείες που προσεκλήθη είναι η Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη.

Μία εταιρία που δημιουργήθηκε από τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού κι έχει αναλάβει κατά το παρελθόν σπουδαία έργα. Όπως είναι το στέγαστρο του «Γ. Καραϊσκάκης», ο εκσυγχρονισμός των αναβατήρων του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, το Πανθεσσαλικό στάδιο, το Ολυμπιακό κέντρο Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ, το Ολυμπιακό κέντρο Κολύμβησης στο ΟΑΚΑ, το γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και τις αθλητικές εγκαταστάσεις στου Ρέντη. Αυτά είναι κάποια από τα έργα στο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων.


Πολλοί θα αναρωτηθούν πως και ο Σωκράτης Κόκκαλης ενδιαφέρεται για το γήπεδο της ΑΕΚ; Πριν λίγες μέρες, η ιστοσελίδα «contra», αποκάλυψε πως επήλθε νέα συμφωνία της Intralot του Κόκκαλη με τον ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη για τα επόμενα τρία χρόνια. Η Intralot βρισκόταν στα δικαστήρια με τον ΟΠΑΠ, γιατί είχε προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόσυρσή της δείχνει πως η συνεργασία που προέκυψε ήταν ξεκάθαρα μια συμμαχία των δύο πλευρών.

Μόνο τυχαίος δεν είναι ο «πόλεμος» της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Κόκκαλη

Μετά τη νέα συνεργασία ΟΠΑΠ – Intralot, άρχισε ο «πόλεμος» από τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ στον Σωκράτη Κόκκαλη. Όποια σελίδα η όποια εφημερίδα κι αν ανοίξουμε που κάνει ρεπορτάζ του Ολυμπιακού θα το επιβεβαιώσουμε ξεκάθαρα. Κάποιοι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, έχουν πάρει εντολή να εξαπολύουν «επιθέσεις» στον Κόκκαλη. Βέβαια, εδώ τον «πολέμησαν» το 2010, δείχνοντας την αχαριστία τους για τα πρωταθλήματα που είχε προσφέρει, με όποιον τρόπο τα είχε προσφέρει, στην πειραϊκή ομάδα.

Υπάρχουν άλλες 5-6 εταιρείες που προσκλήθηκαν για την «Αγιά Σοφιά»

Δεν είναι μόνο η Intrakat του Κόκκαλη που έχει μπει στο διαγωνισμό για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς». Υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που προσκλήθηκαν από την ΑΕΚ. Οι γνωστές σε όλους μας Άκτωρ του Μπόμπολα, η ΤΕΡΝΑ του Περιστέρη, η J&P Άβαξ με πρόεδρο και εκτελεστικό σύμβουλο τον Χρήστο Ιωάννου (γνωστή και των αντιστηρίξεων και των εκσκαφών στην πρώτη φάση των έργων για το γήπεδο πριν μερικά χρόνια και των οποίων η Ερασιτεχνική είναι στα δικαστήρια), αλλά και άλλες εταιρείες.

Εργολάβος η Ερμόνασα του Μεταξά που έφτιαξε τη βίλα του Μαρινάκη

Τα έργα της πρώτης φάσης του γηπέδου ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, όπως μας ενημέρωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η εταιρεία που ήταν εργολάβος ήταν η Ερμόνασα του Ανδρέα Μεταξά και υπεργολάβος της ο Κλεφτάκης.

Ποιο όμως είναι ο Ανδρέας Μεταξάς που του έδωσε δουλειά ο Δημήτρης Ανδριόπουλος; Σε επιχειρηματικούς κύκλους είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού, έχει στενές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ έφτιαξε τη βίλα του πρώην προέδρου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ στο Ψυχικό. Όλα αυτά βέβαια μπορεί να είναι και σύμπτωση. Χρειάζεται όμως προσοχή!

πηγή: aek24hours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου