.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κλίμα φιλίας και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε η «Παγκόσμια  Ημέρα Μετανάστη»
Μέσα σε κλίμα Φιλίας, και Αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας, η εκδήλωση- αφιέρωμα, στην «Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη», με την παρουσία πολλών Ελλήνων πολιτώνκαι μεταναστών.
Παρόντεςστην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος,  ο οποίος αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό ζήτημακαι στον σημαντικό ρόλο που η πόλη μας έχει αναλάβει μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πάνος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θοδωρής Μανωλεδάκης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Ανανιάδης, Χριστίνα Ανδρέου και Χαρά Ρόκου.
Χαιρετισμό απεύθυναν από την Διεθνή Ομοσπονδία Μετανάστευσης, η κα Νικολαίδου και από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών ο κος Μικαμπερίτζε.

Παιδιά και μεγάλοι παρακολούθησαν αφιερώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες,  μέσα από την προβολή βίντεο και ντοκυμαντέρ, άκουσαν παραδοσιακά τραγούδια από το Αφγανιστάν, απόλαυσαν χορευτικά από την Γεωργία και το Αφγανιστάν και τραγούδησαν μαζί με την Χορωδία του Δήμου μας, στίχους γραμμένους για την μετανάστευση και την προσφυγιά.
Η βραδιά έκλεισε με χαμόγελα Ειρήνης, Ανθρωπιάς και Αγάπης, ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες,  με κρασί, τσίπουρο, παραδοσιακά γλυκά, δωράκια σε όλους τους μικρούς μας φίλους και με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε.
Ευχαριστούμε πολύ τους Παραγωγούς Χατζηγαβριήλ Τάσο  και Μποζινέκη Ελένη για την ευγενική χορηγία  των γλυκών που προσφέρθηκαν στην εκδήλωση.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου