.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ -ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (φωτογραφίες)



ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛ/ΝΑΣ.
Ελ.Βενιζέλου
Πολ/κία 5 Β΄Συγκρότημα Εργατ.Πολ/κιων
Ν.Φιλ/φεια
Τηλ.2102850777/6945582535
E-mail:enosikriton.filxal@yahoo.gr

Δύο πολύ όμορφες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα από την Ένωση Κρητών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ανοίξαμε το Ρακοκάζανό μας. Δοκιμάσαμε τη νέα μας τσικουδιά, παραδοσιακούς κρητικούς μεζέδες, χορέψαμε και τραγουδήσαμε συνοδεία λύρας και λαούτου. Όλοι μαζί γίναμε μια όμορφη παρέα και γλεντήσαμε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.


Στις 2 Δεκεμβρίου παρακολουθήσαμε την εκδήλωση μνήμης, που ήταν αφιερωμένη στα 151 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου. Ο πολιτισμολόγος-συγγραφέας κύριος Τσουχλαράκης μας μύησε τόσο σε λαογραφικά όσο και σε ιστορικά στοιχεία με την ομιλία του " Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου μέσα από ιστορικές πηγές και το καλλιτεχνικό του αποτύπωσμα". Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρακολουθήσαμε κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο Κρητών Πετρουπόλεως και με το πέρας της, απολαύσαμε τα κεράσματα που προσέφερε η Ένωση.

Θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ τόσο σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο εκδηλώσεις, όσο και σε όλους τους φίλους, καθώς και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων που παρευρέθησαν σε αυτές


ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1) Η Ένωση Κρητών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, τηρώντας τα έθιμα του τόπου μας, καλεί τα μέλη και τους φίλους της ένωσης να ψάλλουμε τα κρητικά κάλαντα των Χριστουγέννων την Κυριακή  24 Δεκεμβρίου  στους δρόμους της πόλη μας. Παράλληλα θα επισκεφθούμε οίκο ευγηρίας, όπου θα προσφέρουμε στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας γλυκίσματα και δώρα.
Η συνάντηση θα γίνει στις 15.00 στα γραφεία του συλλόγου (Ελ. Βενιζέλου 146 και Ρόδου, Ν.Φ.)


2) Η Ένωση Κρητών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, σας προσκαλεί στο περίπτερό της την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5 μ.μ., στο Πάρκο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων (Λεωφ. Δεκελείας & Αδελφών Γεωργιάδη), για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, παραδοσιακά, την έλευση του νέου χρόνου!

   Θα ψάλλουμε τα κρητικά κάλαντα, θα μιλήσουμε για τα έθιμα του τόπου μας, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής!
 
Θα προσφερθούν χειροποίητα γλυκίσματα και λιχουδιές από τα μέλη του συλλόγου μας και τσικουδιά από το ρακοκάζανό μας!
 
Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε μέσα σ'ένα όμορφο εορταστικό κλίμα!


  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΝΑΤΑ ΕΛΕΝΗ                                 ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου