.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ & ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ
«Το ρέμα του Ποδονίφτη και τα βιομηχανικά κτήρια της περιοχής: το παρόν και το μέλλον ενός ρέματος σε κρίση»
Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς
Δεκελείας 152 και Ατταλείας 2 , Ν. Φιλαδέλφεια
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 4μμ-9μμ

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Το ρέμα του Ποδονίφτη και τα βιομηχανικά κτίρια της περιοχής: Το παρόν  και το μέλλον ενός ρέματος σε κρίση»  τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017  στο ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152, Ν. Φιλαδέλφεια).
Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της μεγάλης τραγωδίας που έπληξε την Δυτική Αττική στις 15 Νοεμβρίου, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά επίκαιρη.
Πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι ο ρόλος ενός ποταμού  στη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας πόλης;
Στην ημερίδα,  ειδικευμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν, για τον σημαντικό ρόλο των υδάτινου οικοσυστήματος του Ποδονίφτη,  ξεκινώντας από το ρόλο τον οποίο έπαιξε στην δημιουργία μιας πόλης με την εγκατάσταση των μικρασιατών προσφύγων και  τη βιώσιμη ανάπτυξη της με τη λειτουργία των βιομηχανικών κτηρίων στην περιοχή, που ήδη ονομαζόταν «Ποδονίφτης».
Στη συνέχεια θα  διατυπωθούν επιστημονικές απόψεις και συμπεράσματα για τις νέες μεθόδους διαχείρισης και τις προοπτικές ανάδειξης των αστικών και περαστικών ποταμών και ρεμάτων, ως σημαντικά φυσικά αυτόνομα  οικοσυστήματα  στην δημιουργία και  ανάπτυξη των πόλεων σύμφωνα  με τις ευρωπαϊκές οδηγίες  και τα νέα επιστημονικά δεδομένα, καθώς αποτελούν  και τμήμα του οικοσυστήματος ολόκληρης της πόλης.
Η υποβάθμιση και κακοποίηση με τσιμεντοποιήσεις και εγκιβωτισμούς ενός τέτοιου σημαντικού ιστορικού, κοινωνικού σημείου αναφοράς, όπως είναι ο Ποδονίφτης, συνδεδεμένος  με την εμπειρία και τη ζωή των κατοίκων της πόλης,  είναι απώλεια της μνήμης και της ιστορικής συνέχειας του τόπου αλλά και υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων.
Η ημερίδα διοργανώνεται με τη συνεργασία της «Ιανθης» αμκε για το  Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, και του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου