.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ο ισραηλινός στρατός συλλαμβάνει την 16χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι #FreeAhedTamimi



Σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίoυ το πρωί, ο ισραηλινός στρατός κατοχής συνέλαβε την 16χρονη ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι, μετά από εισβολή στο σπίτι τής γνωστής οικογένειας ακτιβιστών Ταμίμι, στο κατεχόμενο παλαιστινιακό χωριό Ναμπί Σάλεχ.





Ο πατέρας τής Αχέντ, Μπασέμ, δημοσίευσε στο Facebook ότι η Αχέντ στοχοποιήθηκε μετά από τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία στο Νάμπι Σάλεχ, εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών που χτύπησαν με σφαίρα τον 14χρονο αδελφό της Μοχάμεντ Ταμίμι, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα.

Ο Μπασέμ Ταμίμι ανέφερε ότι οι στρατιώτες εισέβαλαν βίαια στο σπίτι τους χτυπώντας τη μητέρα τής Αχέντ,  Ναριμάν Ταμίμι, και τα αδέλφια του και κατάσχεσαν τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Η Αχέντ οδηγήθηκε από τους στρατιώτες κατοχής προς άγνωστη κατεύθυνση.


Ευροκοινοβούλιο, Σεπτέμβριος 2017
photo:A.Z.Ioannidou
Η Αχέντ έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για την υπεράσπιση των παλαιστινιακών δικαιωμάτων και για τη συμμετοχή της σε τακτικές διαμαρτυρίες κατά της δήμευσης γης με στόχο το Νάμπι Σάλεχ και άλλα χωριά γύρω από τη Ραμάλα. Έχει παραβρεθεί σε συνέδρια διεθνώς, μεταξύ άλλων στην Τουρκία, τη Νότια Αφρική  και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μια διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε φέτος τον Σεπτέμβριο με θέμα τις γυναίκες στην παλαιστινιακή αντίσταση, όπου μίλησε μαζί με τη Λέιλα Χάλεντ, τη Σαχάρ Φράνσις και αρκετά μέλη του κοινοβουλίου.




Είναι η ίδια που σε ηλικία 9 ετών αντιστάθηκε με θάρρος μπροστά στους πάνοπλους ισραηλινούς στρατιώτες όταν συνέλαβαν τον πατέρα της και είναι η ίδια που τον Αύγουστο του 2015, επιτέθηκε σε ισραηλινό στρατιώτη που κρατούσε τον αδελφό της και μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά της κατάφεραν να τον απελευθερώσουν.

Ο ισραηλινός στρατός κατοχής κατηγορεί την Αχέντ για επίθεση προς ισραηλινους στρατιώτες και για συμμετοχή σε βίαιες διαδηλώσεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η Νάριμαν Ταμίμι, μητέρα της Αχέντ, συνελήφθη επίσης από τις ισραηλινές δυνάμεις καθώς πήγε στο αστυνομικό τμήμα κατοχής Μπέντζαμιν για να υποστηρίξει την κόρη της, όπως ανέφερε ο Μπασέμ Ταμίμι στο Facebook.

ΠΗΓΕΣ: samidoun.net/2017/12/free-ahed-tamimi , web

Αναδημοσίευση από το omniatv.com

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΚΩΛΟΓΑΥΡΕ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ
    ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
    ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή