.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπλασης του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπλασης του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ανάπλασης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας με σκοπό την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, την προστασία του άλσους ως οικοσύστημα και την βελτίωση των χαρακτηριστικών του. Πέραν της οικολογικής του προσφοράς ως φυσικού πόρου στόχος είναι οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τη μέγιστη εμπειρία αναψυχής καθώς θα δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτά, θα υπάρξουν συγκεκριμένοι χώροι όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να αναπαύονται και να περιηγούνται στις νέες αναδασώσεις. 







5 σχόλια:

  1. Εύχομαι στον Δήμο καλή περαίωση του Έργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την έννοια "αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος" τι ακριβώς εννοεί ο δήμαρχος; Το φυσικό περιβάλλον μπορεί να αναβαθμιστεί από ανθρώπινες παρεμβάσεις; Το αντίθετο γίνεται. Με όλες αυτές τις εκριζώσεις της φυσικής βλάστησης και την καταστροφή της φυσικής πανίδας για ποια αναβάθμιση μιλά; Μάλλον εννοεί την αισθητική αναβάθμιση με βάση τα πρότυπα του Μελισσανίδειου έργου που παράνομα υλοποιείται στην Πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5.000 θάμνοι και φυτά, 3.000 δέντρα, επέκταση αρδευτικού συστήματος, δημιουργία φυτώριου και αποξήλωση τσιμέντου. Τώρα τι σχέση έχει αυτό με το Μελισσανιδη είναι όση και ο Γκέμπελς με την αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσαν να γίνουν μόνο φυτεύσεις και τίποτα άλλο. Το πότισμα γίνεται και υπέργεια δεν χρειάζονται τόσες δαπάνες και ζημιές. Επίσης τι χρειάζονται οι μάντρες και τα μονοπάτια; Αποξήλωση τσιμέντου δεν είδα πουθενά ίσα ίσα είδα σακιά τσιμέντα (πάνω απο 50) μέσα στο άλσος. Είδα ρίζες δέντρων σπασμένες είδα θάμνους θυμαριού ξεριζωμένους και φαντάζομαι οι χελώνες που βλέπαμε πού και πού μαζί με τα αυγά τους θα έχουν συνθλιφτεί κάτω απο τις ερπύστριες των εκσαφέων που οργώνουν το άλσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ είδα κάτι αποδημητικά πουλιά να φεύγουν πανικόβλητα... Ή συζητάμε σοβαρά όμως ή όχι. Οι φυτεύσεις απαιτούν αποξηλώσεις που εσύ φυσικά δεν θέλεις να βλέπεις. Δικαίωμά σου. Επίσης δεν σε ενδιαφέρει το φυτώριο. Δικαίωμά σου. Το να συγχέεις όμως την ανάπλαση του άλσους με το Μελισσανιδη δεν είναι δικαίωμά σου, είναι γκεμπελισμός. Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή