.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ- ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΔΕΙΑ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΔΕΙΑ


Το παρακάτω κείμενο–διαμαρτυρία  προς το Υπουργεί
​​
ο Δικαιοσύνης στάλθηκε στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων από κρατούμενους στις Φυλακές Λάρισας οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση από τις 13.2.2018, διεκδικώντας το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά  τους στην άδεια.


ΠΡΟΣ
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Τον ΓΓ Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής
-----------
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


26 Φεβρουαρίου 2018
Οι κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας της Γ΄ πτέρυγας θα συνεχίσουμε την διαμαρτυρία-αγώνα μας κρατώντας την φυλακή και το προαύλιο ανοικτό από 8:00 η ώρα το πρωί μέχρι 21:00 το βράδυ, μέχρι να έρθει κάποιος αρμόδιος από το υπουργείο δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να βρούμε μια λύση με τις άδειες, γιατί εδώ στη φυλακή δεν τους έχουμε πια εμπιστοσύνη, διότι έχουμε κάνει πίσω πολλές φορές πιστεύοντας πως θα κρατήσουν το λόγο τους για τις άδειες, κάτι που δεν ισχύει. Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο πέρα από τα δικαιώματά μας. Αυτό το καθεστώς χούντας που είναι εδώ στις φυλακές Λάρισας για το θέμα των αδειών πρέπει να αλλάξει επειγόντως, διότι δεν αντέχουμε  άλλο. Δεν ξέρουμε ποιος φταίει γι’ αυτόν τον λόγο αλλά ξέρουμε ότι το συμβούλιο της φυλακής είναι ο διευθυντής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, κοινωνική λειτουργός ΑΓΑΘΗ ΛΟΥΚΙΔΟΥ και ένας εισαγγελέας επόπτης ΤΣΙΑΡΔΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, που είναι πάντα αρνητικοί. 

Ζητάμε από έναν αρμόδιο να ελέγξει αυτό το συμβούλιο γιατί σίγουρα κάτι φταίει.
Για να πάρει άδεια ένας κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας και ειδικά στην πτέρυγα Γ΄ έχει γίνει πλέον ανέκδοτο. Πάντα βρίσκουν μια δικαιολογία να στην απορρίψουν που είναι ως συνήθως απέλαση, μεγάλο υπόλοιπο, μικρό υπόλοιπο, αδίκημα σε χρόνο δοκιμασίας κ.τ.λ. Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί στις άλλες φυλακές δίνουν άδειες και εδώ δεν δίνουν; Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι κρατούμενοι κάνουν αίτηση  μεταγωγής για άλλες φυλακές, η οποία ούτε αυτή δεν γίνεται δεκτή.

Το καθεστώς
¨
Παπαδόπουλος
"
πρέπει να αλλάξει όπως και οτιδήποτε, διότι τον έχουμε 10 χρόνια στην πλάτη μας και μόνο εμείς γνωρίζουμε τι τραβάμε. Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο πέρα από τα δικαιώματά μας. Όχι μόνον δεν μας δίνουν άδεια, αλλά μας περνάνε 15 έως 20 μέρες αργότερα από το δίμηνο που προβλέπει ο νόμος, ενώ για τα πειθαρχικά πάντα υπάρχει εισαγγελέας και συμβούλιο. Επίσης  μας απειλούν και το κάνουν πραγματικότητα με το να μην μας περνάνε για άδεια όσο εμείς κάνουμε διαμαρτυρία για να πάρουμε άδεια όχι για να μην περάσουμε καθόλου.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα στη φυλακή αλλά τα αφήσαμε στην άκρη γιατί οι άδειες είναι το κυριότερο θέμα  για όλους εμάς εδώ στις φυλακές της Λάρισας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και ευχόμαστε να βρεθεί το συντομότερο μια λύση.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ Γ΄ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου