.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Σήμερα η Περιφέρεια Αττικής αποφασίζει να θάψει κάτω από τόνους τσιμέντου τη φυσική κοίτη του Ποδονίφτη



Παρά τις αντιδράσεις πολιτών, κινημάτων, αλλά και των αρμόδιων δήμων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και Αθήνας, η μνημονιακή περιφέρεια που έχει τάξει τον εαυτό της να υπηρετεί κάθε είδους μεγάλα συμφέροντα, αλλά και μικρομεσαία εργολάβων αποφασίζει να θάψει μεγάλο τμήμα του Ποδονίφτη.

Πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης στο όνομα αντιπλημμυρικών έργων, που προετοιμάζουν τις επόμενες πλημμύρες. Η εμπειρία εγκιβωτισμού μικρών και μεγάλων ποταμιών, έχει σα πρώτο αποτέλεσμα τη καταστροφή του φυσικού τοπίου και βιότοπου διαφόρων ειδών, και σαν επόμενο τις πλημμύρες. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι εταιρίες τσιμέντου και οι εργολάβοι που θα αναλάβουν το έργο, κι οι επόμενοι που θα χρειαστούν για να… διορθωθεί το έγκλημα που διαπράττεται σήμερα.


Αν σκεφτεί κανείς πως η σημερινή συριζαίικη-μνημονιακή πλειοψηφία, εκλέχτηκε με την αποφασιστική στήριξη και βοήθεια περιβαλλοντικών και αντιμνημονιακών οργανώσεων και προσώπων, έχοντας υιοθετήσει τα αιτήματα και τη ρητορική τους, είναι να τρελαίνεσαι με το μέγεθος της εξαπάτησης των εύπιστων ψηφοφόρων…

Για όποιον θα ήθελε να παρακολουθήσει ζωντανά, και καλό θα ήταν να πάνε όλοι, τη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ, μπορεί να πάει σήμερα στις 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός). Με το μετρό είναι στάση Εθνική άμυνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου