.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ήξερε...




Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ήξερε.

Σχόλιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής για την άρνηση της πλειοψηφίας στο ΠΕ.ΣΥ. να συζητηθεί το θέμα για  τον τερματισμό της κατάληψης και την αποκατάσταση της λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

H Aντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ζήτησε στο Περιφερειακό Σύμβουλιο της 7ης Ιουνίου, την προ ημερησίας διάταξης εισαγωγή του θέματος της κατάληψης της εισόδου του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας από φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ με στόχο τη λήψη συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από την Περιφέρεια για τον τερματισμό της κατάληψης και την αποκατάσταση της λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου.


Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου αρνήθηκε να τεθεί το θέμα προ ημερησίας διάταξης και να συζητηθεί λέγοντας ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με την δημοτική αρχή και πως γίνονται ενέργειες και από την κυβέρνηση για την λύση του.
Αυτό που δεν μας είπαν όμως είναι ότι είχαν ήδη λυθεί τα χέρια όλων, της Περιφέρειας και της «συνεργατιδός» της εταιρείας Δικεφάλος 1924 Κ.Α.Ε, με την απόφαση υπ΄αριθμ. πρωτ. 45274/2710 που είχε εκδώσει την ίδια μέρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και η οποία ενέκρινε τη διάθεση συνεργείου από τη Δικέφαλος για την κατεδάφιση όλων των κτισμάτων εντός μηνός.

Θυμηδία μόνο προκαλεί η αναφορά στα «έχοντας υπόψιν» της απόφασης ότι με την ανάληψη από τη Δικέφαλος της άρον άρον κατεδάφισης των κτισμάτων  εξοικονομούνται πόροι από τον κρατικό προυπολογισμό και αποφεύγεται η χρονοκαθυστέρηση σε ένα τόσο επείγουσας σημασίας θέμα (!) την οποία θα προκαλούσε η κήρυξη δημόσιου διαγωνισμού. Μόνο ως δηκτικός εμπαιγμός εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μπορούσε να εκληφθεί η συγκέκριμένη απόφαση που ενώ εκχωρεί το δημόσιο χώρο στα επιχειρηματικά συμφέροντα αναφέρεται στην ευεργετική πρωτοβουλία της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ να επισπεύσει την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας του δήμου, δημιουργώντας προβλήματα στους πολίτες της Ν. Φιλαδέλφειας για να προχωρήσει η επένδυση όπως βολεύει την εταιρεία.

Βαθιά υποκριτική, όπως μας έχει συνηθίσει εξάλλου, η περιφερειακή αρχή – η οποία δήλωνε αμηχανία και άγνοια για το θέμα μέχρι χθες, ενώ έχει αποφασίσει να διαθέσει χωρίς κανένα όρο ή αντάλλαγμα το 31% των κεφαλαίων για το ιδιωτικό γήπεδο,  έχοντας επιπρόσθετα εγκρίνει και εντάξει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας τα συνοδευτικά απαιτούμενα έργα για την υλοποίηση του γηπέδου.

Γνωρίζοντας πως οι εγκαταστάσεις πρέπει να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο χώρο,  ο δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκεται σε στάση αναμονής, ζητώντας εγγυήσεις για τα αντισταθμιστικά μέτρα. Έτσι, αν και γνωρίζει πως πίσω από την υπογραφή του συντονιστή της αποκεντρωμένης βρίσκεται η κυβέρνηση και η περιφέρεια αττικής, που λειτουργούν ως συνεργάτες των επιχειρηματικών συμφερόντων, απλώς τα βάζει με το συντονιστή και καλεί τη κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Απόλυτη σήψη, η για μία ακόμα φορά άσκηση πίεσης εκ μέρους των εντεταλμένων του Μελισσανίδη με χουλιγκανισμούς, βία, προπηλακισμούς, που επιτυγχάνει να εκβιάζει την κοινωνία και να αποσπά στον ελάχιστο χρόνο τα υπεσχημένα απ΄ το κεντρικό και τοπικό κράτος. 

Αθήνα 9/6/2018



12 σχόλια:

  1. Δεν τα παρατάμε σύντροφοι! Συνεχίζουμε τον αγώνα με ΔΟΛ, unfollow και "10" για να παραμείνουν τα αυθαίρετα στο άλσος!

    Ο Λευτεράκης σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί κύριοι.
    Έρχομαι να διορθώσω μερικά λάθη, που διαπιστώνω στο ρεπορτάζ σας και να σας δώσω και μερικές πληροφορίες.
    Η Περιφερεια έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της ΜΟΝΟ τη συμμετοχή της (20εκ.) στην κατασκευή του Γηπέδου κι αυτό ως συμμετοχή στο έργο, το οποίο μέχρι στιγμής ανήκει κατα 100% στο ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΕΣ αθλητικό σωματείο ΑΕΚ.
    Για την ακρίβεια, αφού ενσωματωθούν ΠΡΩΤΑ (Α' ΦΆΣΗ) στο έργο (για το Γήπεδο μιλάμε πάντα) 30εκ. από ΙΔΙΩΤΙΚΑ κεφάλαια, η Περιφέρεια συνεχιζει τη Β' φάση με 20εκ. η ΙΔΙΑ με ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ (μελέτες, διαγωνισμοί, ανακηρύξεις αναδόχων κ.λπ., κ.λπ.).
    Από τα συνοδά έργα (2 υπογειοποιήσεις, διάνοιξη 2 περιμετρικών πεζοδρόμων, δφρ. έργα εντός της πόλεως [κυκλικές πλατείες κ.τ.τ.], ανακατασκευή σταθμών ΗΣΑΠ, πρώην Μπριτάνια, πεζοδρόμηση Παπαναστασίου και Ιωνίας κ.ά. "ψιλολόγια") δεν έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της η Περιφέρεια ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    Προχθές μόνο το υπουργείο ενέκρινε κονδύλι για την μεταφορά του ΣΜΑ ύψους 10,4εκ. από τα οποία εντός του 2018 εκταμιεύονται 3,0εκ. σε δύο δόσεις.
    Από το στάδιο των 12 προμελετών της Υπογείωσης (και μόνο αυτής) έχει εγκρίνει η Αποκεντωμένη Διοίκηση μόνο την ΜΠΕ.
    Αυτά προς αποκατάσταση της αληθείας.
    Ενας φανατικός οπαδός της πραγματικής πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε κύριε, «φανατικέ οπαδέ της πραγματικής πραγματικότητας»,

      δεν έχετε καταλάβει πως δε πρόκειται για ρεπορτάζ αλλά για σχόλιο πολιτικής παράταξης της περιφέρειας Αττικής. Το αναφέρει σαφώς στο ξεκίνημα του κειμένου.

      Ομολογώ δεν έχω καταλάβει αν προβοκάρετε ή ειρωνεύεστε τα επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς χρησιμοποιείτε διατυπώσεις που προκαλούν και θυμηδία, ή πράγματι προσπαθείτε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας, να τα υπερασπιστείτε

      Δεν έχω εξουσιοδότηση να σας απαντήσω για λογαριασμό της συγκεκριμένης παράταξης. Ωστόσο μας «πληροφορείτε», ανώνυμα φυσικά, για να μη χρεωθείτε ως πρόσωπο τα γραπτά σας, ότι το γήπεδο που κατασκευάζεται θα ανήκει «κατα 100% στο ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΕΣ αθλητικό σωματείο ΑΕΚ». Αυτό από μόνο του είναι κωμικό! Η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» που το κατασκευάζει σε δημόσιο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για τα τμήματα της, δε ξέρετε πως θα το εκμεταλλεύεται αποκλειστικά όπως γουστάρει; Δε ξέρετε πως όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής θα συνεχίζουν να είναι άστεγοι πρόσφυγες; Αφιλοκερδώς και παράνομα της το παραχώρησε η διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ! Παράνομα, σύμφωνα και με την απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγαν μέλη της.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κ. Καμπούρη.
      Αν κατάλαβα λάθος για το θέμα ρεπορτάζ ή της ανακοίνωσης δέχομαι να ζητήσω συγνώμη. Επί της ουσίας ωστόσο τα όσα γράφω για το ΤΥΠΙΚΟ του ιδιοκτησιακού και των διαδικασιών και συμμετοχής της Περιφέρειας στην κατασκευή του Γηπέδου και των συνοδών έργων είναι απολύτως σωστά.
      Τώρα θα σας πω και κάτι που θα σας εκπλήξει:
      Και σεις έχετε ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο στα σχόλια και τις παρατηρήσεις που κάνετε!!!
      Με την "αντιφατική" διαπίστωση που μόλις έκανα (ότι έχουμε και οι δυό μας δίκιο, ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υποστηρίζουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις) προσωρινά εκτίθεμαι ως ασυνάρτητος και παράλογος.
      Προφανώς έχω ΣΤΟΙΧΕΙΑ (και μάλιστα πολύ ενδιαφέροντα) για να άρω αυτή την αντίφαση, τα οποία είναι φύσει αδύνατον να παραθέσω εδώ.
      Βρείτε μου ένα τρόπο να συναντηθούμε και θα σας λύσω πολλές απορίες!
      Οσο για την ανωνυμία έχω προσωπικούς λόγους και θέλω να γίνονται σεβαστοί.
      Εξάλλου δεν καλύφθηκα πίσω από την ανωνυμία για να προσβάλω, να βρίσω, να κατηγορήσω κ.τ.τ. Στοιχεία παρέθεσα που είναι διαθέσιμα στον καθένα στο διαδίκτυο.
      Στη διάθεσή σας
      Ο φανατικός οπαδός της πραγματικής πραγματικότητας.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κύριε, δε χρειάζεται συγνώμη, όλοι κάνουμε λάθη μη εξαιρουμένου του εαυτού μου. Ζήτημα υπάρχει όταν τα λάθη είναι σκόπιμα. Στη περίπτωση σας από πουθενά δε προκύπτει, κι ο λόγος σας είναι αξιοπρεπέστατος.
      Η επισήμανση μου στην ανωνυμία σας, έχει να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός πως καθένας ανώνυμα μπορεί να ισχυριστεί οτιδήποτε, χωρίς καμιά επίπτωση στο κύρος των απόψεων που εκφράζει. Σε αντίθεση με αυτόν που καταθέτει επώνυμα τις απόψεις και τους ισχυρισμούς του.
      Μπορείτε αν θέλετε να μου γράψετε στο μέηλ kriseis01@gmail.com και να συνεννοηθούμε. Εννοείται πως σε καμιά περίπτωση δε τίθεται θέμα να μη τηρηθεί η ανωνυμία σας, η οποία είναι απολύτως σεβαστή. Άλλωστε να ξέρετε δε θα είστε ο πρώτος που θέλει να μου εμπιστευτεί κάτι χωρίς να δημοσιοποιηθεί ή χωρίς να γίνει γνωστή η ταυτότητα του, και δε θα βρείτε κανένα να σας πει πως δεν έχω τηρήσει στο ακέραιο την υπόσχεση μου.

      Διαγραφή
    4. Ή δεν γνωρίζετε ή κάνετε ότι δεν γνωρίζετε κ. Καμπούρη.
      Ό,τι κι αν συμβαίνει, η ουσία είναι ότι στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ανωνυμία. Αν κάποιος κακόβουλος βρίσει, συκοφαντήσει ή εκβιάσει, ο θιγόμενος μπορεί να προσφύγει στις αρμόδιες αρχές (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) και να γίνει ταυτοποίηση μέσω της ip και του παρόχου.

      Αυτά, επειδή είναι πολύ κουραστική η καραμέλα περί ανωνυμίας και επωνυμίας.

      Εκτός όλων των άλλων, από που ακριβώς προκύπτει ότι ένας επώνυμος σχολιαστής είναι ντε και καλά έγκυρος, μόνο και μόνο επειδή βάζει το ονοματάκι του;

      Υπάρχουν και άνθρωποι που απλά δεν είναι "ψώνια" και δεν κόπτονται να αυτοπροβληθούν, χωρίς εξυπακούεται να υπαινίσσομαι ότι ισχύει κάτι τέτοιο για εσάς.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ κύριε ή δε καταλάβατε ή κάνετε πως δε καταλάβατε.

      Αυτά που γράφετε στη πρώτη παράγραφο ισχύουν γενικώς.

      Αυτά που γράφετε στη συνέχεια δε συναντιούνται με όσα έγραψα πιο πάνω.

      Όλα μαζί δεν αφορούν τη δική μας συζήτηση, γιατί ούτε θίχτηκαν τέτοια θέματα, ούτε υπαινίχτηκαν.

      Έγραψα αρχικά, «…μας «πληροφορείτε», ανώνυμα φυσικά, για να μη χρεωθείτε ως πρόσωπο τα γραπτά σας…».

      Απαντάτε, «Οσο για την ανωνυμία έχω προσωπικούς λόγους και θέλω να γίνονται σεβαστοί».

      Στη συνέχεια διευκρινίζω περαιτέρω, «Η επισήμανση μου στην ανωνυμία σας, έχει να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός πως καθένας ανώνυμα μπορεί να ισχυριστεί οτιδήποτε, χωρίς καμιά επίπτωση στο κύρος των απόψεων που εκφράζει. Σε αντίθεση με αυτόν που καταθέτει επώνυμα τις απόψεις και τους ισχυρισμούς του».

      Μίλησα αποκλειστικά για επίπτωση στο κύρος των απόψεων που κάποιος εκφράζει, όχι για νομικές ή ποινικές επιπτώσεις όταν ο λόγος του ενδεχόμενα παρεκκλίνει από τη νομιμότητα. Η εγκυρότητα και των δημοσιογραφούντων κρίνεται, όχι από το αν το περιβάλλον τους ή το σύστημα εύλογα τους χαρακτηρίζει έγκυρους σχολιαστές, αλλά από το επίπεδο αξιοπιστίας που έχει ο λόγος τους στους πολίτες. Γι΄ αυτό και τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους, κανάλια, εφημερίδες κλπ μας τους συστήνουν ως έγκυρους, αλλά κατά κανόνα στη συνείδηση του κόσμου είναι το ακριβώς αντίθετο.

      Διαγραφή
    6. Μπερδευτήκατε και μάλλον όχι άδικα. Εγώ έγραψα ένα και μόνο σχόλιο ως Ανώνυμος( 12 Ιουνίου 2018 - 4:03 μ.μ.).

      Διαγραφή
    7. Ζητώ συγνώμη αν μπερδεύτηκα, ωστόσο και για σας που γράψατε το σχόλιο που με μπέρδεψε, ισχύουν όσα αναφέρω ως απάντηση.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ υπεκφευγετε,μια χαρά σας εκπροσωπεί η εν λόγω παράταξη..Η ειλικρίνεια είναι εν δυνάμει επαναστατική

    Όμως δεν ξέρω αν το πληροφορηθηκατε σήμερα στον αυθαίρετο χώρο ήρθαν ξανά διμοιρίες ΜΑΤ κι εισαγγελέας κατόπιν μήνυσης του "αριστερού" Δημάρχου προκειμένου να διώξουν τους οπαδούς..5η φορά που ο τυποις προοδευτικός διαλεγει αυτό το δρόμο.

    Αντιπαράθεση με τα επιχειρήματικα συμφέροντα με μπάτσους και δικαστέςστο πλευρό σου Κυριακή βράδυ ΔΕΝ γίνεται,μάλλον για συμπόρευση μου κανει..
    Η νυν δημοτική αρχή είναι ο,τι χειρότερο έχει παρουσιαστεί με το προσωπείο της Αριστεράς.

    Ειλικρινά λυπάμαι κι αηδιαζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ είναι άλλο με εκπροσωπεί κι άλλο έχω την εξουσιοδότηση να τοποθετηθώ για λογαριασμό της για θέματα που τίθενται.

      Η εν λόγω παράταξη λοιπόν ποτέ δεν έθεσε θέμα, ούτε ζήτησε την επέμβαση εισαγγελέα, ούτε τίποτα παρόμοιο για την αντιμετώπιση των οπαδών των επιχειρηματικών συμφερόντων, που εμφανίζονται και ασκούν ποικιλόμορφη βία ανάλογα με τις εντολές που έχουν. Εσείς καλώς επικρίνετε τη δημοτική αρχή, αλλά δε βλέπω να επικρίνετε σε τίποτα τα επιχειρηματικά συμφέροντα, το στρατό και τις πράξεις τους σε βάρος των κατοίκων και της πόλης, μία εκ των οποίων ήταν αναίτια να δείρουν κι εμένα. Οπότε δε νομίζω πως σας απασχολεί τόσο πολύ ο προοδευτισμός κανενός. Σας αρκεί στη καλή περίπτωση να γίνει το γήπεδο του αφεντικού…

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ κ. Καμπούρη και οι άλλοι δύο "ανώνυμοι".
    Με την τακτική να ανεβάζουμε σχόλια με το "όνομα" Ανώνυμος έχουμε ως αποτέλεσμα το κωμικοτραγικό γεγονός ο κ. Καμπούρης να απαντά άλλα αντ' άλλων σε τρεις τουλάχιστον διαφορετικούς "ανώνυμους", αν κατάλαβα καλά.
    α) Ο Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2018 - 1:16 μ.μ.
    β) Εγώ που υπογράφω και ως "φανατικός οπαδος της πραγματικής πραγματικότητας" και
    γ) ο Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2018 - 4:03 μ.μ., που μάλλον μπορεί να εκληφθεί ότι είμαι εγώ (ο φ.οπ. της π.π.).
    Προτείνω στον κ. Bloger να απαγορεύσει τη χρήση του "ανώνυμος" σκέτο. Οποιος θέλει ανωνυμία και δεν θέλει να βάλει URL υποχρεωτικά να προσδιορίζει τι σόι ανώνυμος είναι.
    Προτείνω ονόματα:
    Ανώνυμος 1,2,3 ...
    Ανώνυμος α,β,γ...
    Ανώνυμος πάνω, κάτω, πλάγιος ...
    Ανώνυμος αριστερός, δεξιός, κεντρώος, κεντροαριστερός ...
    Ανώνυμος οικολόγος, πολιτειολόγος, αναλόγως ...
    Ο φανατικός οπαδός της πραγματικής πραγματικότητας ΑΝΩΝΥΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή