.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ένωση Γονέων Ν.Φ.-Ν.Χ.: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η ομηρία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η ομηρία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας

Με εικόνες που δεν αποτελούν διαφήμιση για την πόλη μας γιορτάστηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου στο χώρο της λίμνης του Άλσους η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι μικροί μαθητές της πόλης που βρέθηκαν εκεί για να γιορτάσουν διαδραστικά την ημέρα, με αφορμή  την όμορφη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Τμήμα Παιδείας-Πολιτισμού και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου, αντίκρυσαν πλήθος απορριμματοφόρων παραταγμένα   στην είσοδο της Λίμνης του Άλσους εξαιτίας της κατάληψης  στο αμαξοστάσιο του Δήμου και της παρεμπόδισης της λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας . Εικόνες ντροπής για τους μικρούς φίλους και τους επισκέπτες του Άλσους. Απειλή προκύπτει βέβαια και για τους μεγαλύτερους μαθητές της πόλης που καλούνται εν μέσω καύσωνα , τυχόν συσσώρευσης απορριμμάτων και δυσάρεστων οσμών  να ανταποκριθούν στις ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις.

Ενημερώνουμε πως η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας παρέστη την Παρασκευή 1 Ιουνίου στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου της πόλης με θέμα την «παρεμπόδιση λειτουργίας του αμαξοστασίου της Δ/σης καθαριότητας» και εξέφρασε τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα για τους μαθητές της πόλης εξαιτίας της παρεμπόδισης της λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας. Επίσης,αντιπροσωπεία μελών της Ένωση  Γονέων μετέβη το Σάββατο 2 Ιουνίου στο αμαξοστάσιο του Δήμου, συζήτησε με τους παρευρισκόμενους που κατέλαβαν το χώρο, εξέφρασε  την  ανησυχία και την αγωνία  της για τους μαθητές που βρίσκονται στην κορύφωση της σχολικής χρονιάς και  διατύπωσε την άποψη, πως αφού όλοι πλέον είναι σύμφωνοι με την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου δεν χρειάζονται καταλήψεις, απειλές και εκβιασμοί! Αντί άλλης απάντησης εξαγγέλθηκε από τους παρευρισκόμενους ότι την Τρίτη 5 Ιουνίου θα κατεδαφιστούν οι εγκαταστάσεις στο χώρο του αμαξοστασίου!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας θεωρεί πως υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες  των δημοτικών μας αρχών για τη μη λύση του προβλήματος, και αναμένει- ιδιαίτερα από  την πολιτεία που παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο-  ενέργειες για  την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος. Οι μόνοι που δεν πρέπει και δε μπορούν να επωμιστούν τις συνέπειες είναι οι μαθητές και οι δημότες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου