.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το παρακάτω υπόμνημα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης στάλθηκε στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων από κρατούμενους των Φυλακών Τρικάλων.




Προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης 
Μεσογείων 96
Αθήνα
-----------

Υπόμνημα κρατούμενων Κ.Κ. Τρικάλων   


Τρίκαλα 6-6-2018


Κύριοι με το παρόν υπόμνημα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο κατάστημα και παρ' όλο που τα έχουμε επισημάνει στην διεύθυνση, χρονίζουν και δεν λύνονται. 


Α. Το φαγητό είναι ελάχιστο σαν ποσότητα, χαμηλής ποιότητας και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός ενήλικα ανθρώπου. 

Β. Η γραμματεία της φυλακής υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν τι κινήσεις νομικές πρέπει να κάνει ο κάθε κρατούμενος, δεν δέχεται ακροάσεις, καθυστερεί έως και ένα μήνα να διώξει αιτήσεις κρατούμενων, ως επί το πλείστον αιτήσεις μεταγωγών, με αποτέλεσμα, λόγω και της καθυστέρησης από το ΚΕΜ, να υπάρχουν κρατούμενοι οι οποίοι δικαιούνται να μεταχθούν σε αγροτικές φυλακές ή υπόδικοι σε δικαστικές, και να πραγματοποιούνται αυτές μετά απο 6-8 μήνες ή και καθόλου.

Γ. Ο οδοντίατρος και ο παθολόγος της φυλακής έρχονται μια φορά την εβδομάδα και δεν μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη μέριμνα και τα φάρμακα που χρειάζεται ο κάθε κρατούμενος, αναγκάζεται δε να τα αγοράζει με δικά του έξοδα γιατί η φυλακή δεν τα καλύπτει. 

Δ. Το κατάστημα δεν έχει κοινωνική υπηρεσία και την θέση αυτή καλύπτει η ψυχολόγος της φυλακής, η οποία κατά την γνώμη μας εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά της και δεν μπορεί να δώσει τις απαραίτητες λύσεις και συμβουλές στα προβλήματά μας.

Ε. Η διεύθυνση της φυλακής κρατάει απόσταση από τους κρατούμενους, πολλές φορές αδιαφορεί για αιτήσεις ακροάσεων, και όταν τελικά δέχεται κάποιες ακροάσεις που αφορούν προβλήματα λειτουργίας της φυλακής, μιλάει με τρόπο επιθετικό και υποτιμητικό στους κρατούμενους προκειμένου να δημιουργήσει ένταση στην συζήτηση και να μην υπάρξει αποτέλεσμα. Επιπλέον αρνείται να αναλάβει ευθύνες που αναλογούν στην θέση της και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις δεκάδες απορριπτικές άδειες.

Για τους παραπάνω λόγους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα κρατήσουμε τα κελιά μας και τις πόρτες των προαυλίων ανοικτά και ζητάμε από το υπουργείο να επιληφθεί της κατάστασης και να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση.

Σε περίπτωση που σε μία εβδομάδα δεν έχουμε κάποια απάντηση, η κινητοποίηση θα κλιμακωθεί και στις βραδινές ώρες.

Τα παραπάνω προβλήματα που σας αναφέρουμε καθιστούν την κράτησή μας στο παρόν κατάστημα πέρα από κάθε αρχή ισότητας ανθρώπου προς άνθρωπο, παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα μας και θα πρέπει να δείξετε την δέουσα προσοχή για την γρήγορη επίλυση τους.

Οι κρατούμενοι Κ.Κ.Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου