.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Προσπαθούν να μετατρέψουν σε τάφους τα κελιά των πολιτικών κρατούμενων!


Σε μπουντρούμια-τάφους επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να μετατρέψει τα υπόγεια κελιά στην περιβόητη 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχουν εγκλειστεί πολιτικοί κρατούμενοι, τοποθετώντας δεύτερο σιδερένιο πλέγμα με κάγκελα στα παράθυρα.

Τα παράθυρα στα κελιά έχουν σιδερένια κάγκελα, κάθετα και οριζόντια. Κάθε βράδυ οι φύλακες ελέγχουν τα κάγκελα χτυπώντας τα με βαριοπούλα. Επίσης, έχουν βάλει και εξωτερικές κάμερες που ελέγχουν τα παράθυρα. Παρολαυτά, σήμερα το πρωί επεχείρησαν να τοποθετήσουν εξωτερικά και δεύτερη, πιο πυκνή σειρά κάγκελων, που θα κόψουν και το λίγο φως που μπαίνει στα κελιά.


Οπως μας δήλωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στη διαμαρτυρία των πολιτικών κρατούμενων, ο υπαρχιφύλακας απάντησε ότι αυτό δεν αποτελεί πρωτοβουλία της φυλακής, αλλά εντολή του υπουργείου. Ο ίδιος είπε στους ανθρώπους της φυλακής πως αυτά είναι… ημίμετρα. Αν θέλει το υπουργείο, να χτίσει τα παράθυρα με διπλή σειρά τούβλα και να δέσει στο πόδι κάθε κρατούμενου και μια μπάλα δέκα κιλών!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, έχοντας προ πολλού πετάξει τη μάσκα (όπως αποδείχτηκε) του φιλελεύθερου νομικού, δείχνει το πιο σκληρό πρόσωπο της εξουσίας, συμπεριφερόμενος με μεσαιωνική εκδικητικότητα στους πολιτικούς κρατούμενους, για να χαϊδέψει τ’ αυτιά του ακροδεξιού και συντηρητικού εσμού που τον κατηγορεί για… φιλελευθερισμό.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν να τοποθετηθεί αυτή η δεύτερη σειρά κάγκελων.

Θα αγωνιστούν με όσα μέσα έχουν στη διάθεσή τους.

Δικό μας καθήκον είναι να τους εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου