.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΟΝΕΙΔΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑ - ΚΥΡΙΤΣΗ: ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ!!!

ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΥΖΑΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙAΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ  

Ενώ στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου συντελείται μια ανθρωπιστική τραγωδία, αν όχι μια ανθρωπιστική καταστροφή, η κυβέρνηση, από τον πρωθυπουργό μέχρι τους άμεσα συναρμόδιους, επιχειρούν, με μετάθεση ευθυνών, υποβάθμιση της τραγωδίας και απάνθρωπη σύγκριση της με άλλα συμβάντα, πράγμα που έπραξαν, χωρίς ντροπή, οι Μουζάλας και Κυρίτσης, να καλύψουν τις πελώριες ευθύνες τους.

Αποτροπιασμό προκαλεί η ανάλγητη και πρωτοφανής τοποθέτηση ότι η τραγωδία στη Μόρια με τους δύο νεκρούς , μια γιαγιά και το 6χρονο εγγονάκι της αλλά και την 25χρονη με το 4χρονο παιδί της που μεταφέρθηκαν με σοβαρά εγκαύματα στην Αθήνα,θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι, την οποία διατύπωσε ο υπεύθυνος Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.  

Ανάλογη ντροπιαστική δήλωση ανευθυνότητας και αναλγησίας έκανε και ο αρμόδιος υπουργός Μουζάλας στη Βουλή.
 
«Ένα τέτοιο δυστύχημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για συνθήκες έκτακτης ανάγκης» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Flash 96 ο Γ. Κυρίτσης, με δήλωση που ντροπιάζει την Αριστερά, την οποία επικαλείται και πρώτα απ' όλα κάθε έννοια ανθρωπισμού και, φυσικά, προσβάλλει την υπευθυνότητα του.  

Μάλιστα, ζήτησε να μην μπαίνουν στον ίδιο παρανομαστή τέτοια τραγικά συμβάντα, με την αναστάτωση στη Χίο, την οποία- όπως είπε- προκάλεσαν ακροδεξιοί! 

«Οι προσφυγικές ροές δεν ελέγχονται από την Ελλάδα- όπως επίσης δεν είναι στον έλεγχό μας και η ροή εξόδου. Απαιτείται λεπτή διαχείριση του προβλήματος», πρόσθεσε. Επέρριψε ευθύνες στους Ευρωπαίους για την κατάσταση στα νησιά και τους αργούς ρυθμούς , λέγοντας ότι δεν έχουν στείλει τη βοήθεια που υποσχέθηκαν, και για να «σηκώνουν» το δάκτυλο, θα πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.  

«Η πίεση μας προς την Ευρώπη είναι συνεχής, αλλά δυστυχώς οι ευρω-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε όξυνση. Κάθε φορά που οι Ευρωπαίοι σκληραίνουν τη στάση τους, αντιστοίχως υπάρχει η απειλή από την Άγκυρα για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι ανεξάρτητα από τα σύννεφα στις σχέσεις Βρυξελλών και Άγκυρας, δεν συμφέρει καμία από τις δυο πλευρές να χαλάσει η συμφωνία για το προσφυγικό.  

Οι πελώριες ευθύνες της ΕΕ δεν μπορούν να καλύψουν την ευθύνη, την ανοργανωσιά, την αδιαφορία και την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι σε μια απάνθρωπη κατάσταση στα νησιά.  

Ακόμα χειρότερα, δεν μπορεί να αποδίδονται σε ''απροσεξίες'' τραγωδίες που σχετίζονται με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ούτε στις ευθύνες αποκλειστικά ακροδεξιών, συγκρούσεις και ταραχές που έχουν τη βάση τους σε δικαιολογημένη αγανάκτηση αλλά και αντίδραση στην κτηνωδία.  

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η ΕΕ, παρά της ευθύνες της, έχει δώσει 1δισ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, 550εκατ. ευρώ για έργα υποδομής και 450εκατ. ευρώ στις ΜΚΟ για τη διαβίωση τους.  

Το ερώτημα είναι, που έχει δαπανηθεί αυτό το τεράστιο ποσό; Γιατί δεν γίνεται ένας απολογισμός;

Δυστυχώς, όμως, έχουμε φτάσει στο σημείο τα εκατομμύρια πρόσφυγες να παίζονται μπαλάκι μεταξύ Ερντογάν και ΕΕ, λες και έχουμε να κάνουμε με αντικείμενα αποκλειστικά για εκβιαστική χρήση!

Οι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για την προσφυγική κρίση παίζουν στη συνέχεια, στην πλάτη των προσφύγων, τα πιο βρώμικα παιχνίδια.

ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΔΗ

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου