Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στη Βουλή με το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να ζητάει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας σε δικό της νομοσχέδιο μόνο και μόνο για να κάνει το χατίρι στον Δημήτρη Μελισσανίδη και να αποκλείσει κάθε πιθανότητα να μην ψηφιστεί το άρθρο για το γήπεδο της ΑΕΚ.
Πιο συγκεκριμένα δια στόματος Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα δεν είναι στη σύνθεση του Β' Θερινού Τμήματος αλλά παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή για να υπερθεματίσει στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας στο δικό της νομοσχέδιο με πρόσχημα πως με αυτό τον τρόπο θα εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει "όχι" στην κατασκευή του γηπέδου. Πράγμα σπάνιο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά αφού κατά κανόνα οι ονομαστικές είναι αίτημα της αντιπολίτευσης.

Η υπόθεση όμως έχει χοντρό παρασκήνιο. Στο Μαξίμου είχαν φτάσει εδώ και καιρό μηνύματα από αρκετούς βουλευτές οι οποίοι διεμήνυαν ότι δεν είχαν καμία όρεξη να στοχοποιηθούν ως άνθωποι του Μελισσανίδη υπερψηφίζοντας τη ρύθμιση για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ με την οποία μάλιστα διαφωνούσαν. Υπό τον φόβο διαρροών από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κ. Μπούρας τηλεφώνησε νωρις χθες το απόγευμα στον Άδωνη Γεωργιάδη και του ανακοίνωσε ότι πρέπει να μιλήσει στη Βουλή με θερμά λόγια υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ δίνοντας έτσι τη γραμμή και στους υπόλοιπους. Προκειμένου δε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα αντάρτικου ο κ. Μπούρας έδωσε εντολή και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πως πρέπει να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία καθώς θεωρείται απίθανο κυβερνητικός βουλευτής να καταψηφίσει άρθρο για το οποίο ζητάει ονομαστική το κόμμα του. Κάπως έτσι ο πάντα πρόθυμος Άδωνις όχι απλά έτρεξε στη Βουλή αλλά γράφτηκε να μιλήσει ως πρώτος ομιλητής προκειμένου να είναι αυτός που θα ανακοινώσει το ρουσφέτι στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία θα κατατεθεί επισήμως σήμερα το πρωί της Τετάρτης με την ψηφοφορία -αν δεν αλλάξει κάτι- να προσδιορίζεται για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.