.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Η βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Δ. Αυγερινοπούλου «απειλεί» να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα δάση

«Έκπληξη» προκάλεσε η βουλευτής του κόμματος Διονυσία Αυγερινόπουλου καθώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει διατάξεις του νόμου για τα δάση που συζητείται στη Βουλή, ενώ χαρακτήρισε άρθρα αντισυνταγματικά.

Η κυρία Αυγερινοπούλου η οποία είναι και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής προκάλεσε έκπληξη όταν πήρε το λόγο κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Κοινοβουλίου.


Οι βουλευτές ακροάζονταν εκπροσώπους φορέων που διατύπωσαν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου.

Η βουλευτής αναφέρθηκε τόσο στην κοινοβουλευτική της ιδιότητα όσο και στην επαγγελματική της υπενθυμίζοντας ότι είναι δικηγόρος ειδικευμένη στο περιβαλλοντικό δίκαιο.

«Από μια πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου-είπε- είδα ότι αρκετές εκ των ρυθμίσεων φαίνεται να είναι αντισυνταγματικές».

Επιφυλάχθηκε να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε σχέση με τη ψήφιση του τις προσεχείς ημέρες και αφού έχει προηγηθεί η επεξεργασία των διατάξεων από τις νομικές υπηρεσίες της Βουλής ώστε «να μας φέρουν διαφορετικές ρυθμίσεις αυτών των τμημάτων που φέρονται να έχουν ευθεία αντισυνταγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι κατά του νομοσχεδίου έχει ταχθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση και αν πράγματι η κυρία Αυγερινοπούλου κάνει πράξη τις απειλές της μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ως προς τη ψήφιση του, λόγω των αριθμητικών συσχετισμών μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο Β΄ θερινό τμήμα.

Υπάρχει βέβαια πάντα η δυνατότητα αντικατάστασης της με άλλο πειθήνιο βουλευτή σε περίπτωση που η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί.

πηγή:  kondiloforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου