.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ποιος δεν θέλει να έχει γήπεδο η ΑΕΚ;

Όταν αποκτήσεις πολλά λεφτά, μεγάλη δύναμη και αμέτρητους υπαλλήλους κινδυνεύεις να κάνεις ή να υποστηρίζεις κάτι λάθος και να μην υπάρχει άνθρωπος γύρω σου που να σου λέει, κοιτάζοντας εσένα και μόνο  στα μάτια ότι, «ξέρεις, μήπως θα έπρεπε να το δεις αυτό το θέμα και διαφορετικά;». Το χειρότερο είναι που θα σε περιτριγυρίζουν και διάφορα «ξεσκονιστήρια» με πρόσβαση στον Τύπο, αυλοκόλακες νέας κοπής, που αυτοπροσδιορίστηκαν διαπιστευμένοι ερμηνευτές των σκέψεών σου, έτοιμοι να κάνουν το άσπρο (κιτρινό)μαυρο.

Παρακολούθησα λοιπόν προσεκτικά την συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ  ΑΕΚ την Πέμπτη (εδώ: www.aekfc.gr) σχετικά με το γήπεδο και τα όσα θριαμβευτικά γράφτηκαν ή ακούστηκαν μέχρι και την Κυριακή. «Ποιος μπορεί να θέλει να μην έχει γήπεδο η ΑΕΚ;» ήταν το κεντρικό ερώτημα διατυπωμένο έτσι που να προδίδει και την αναμενόμενη απάντηση. Πριν όμως δώσω τη δική μου απάντηση στο ερώτημα θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις, με βάση τη λογική και μόνο. Είμαι κάτοικος της περιοχής και δεν είμαι οπαδός καμιάς από τις μεγάλες ομάδες (Πανθρακικό υποστηρίζω) και καμιάς από τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επομένως αδιαφορώ προς το παρόν και για το τι κάνει και τι λέει ο νέος Δήμαρχος.
Στην αρχή, λοιπόν, ο κ. Μελισανίδης είπε πως έχει επισκεφθεί επανειλημμένα το Άλσος και τρόμαξε από την εγκατάλειψη που αντίκρισε: «Στη δεκαετία του ’90 κόπηκαν 1200 δέντρα και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε» (άρα ούτε και τώρα, κάποιοι άλλοι πιο συνειδητοποιημένοι δεν έχουν δικαίωμα κατά τον κ. Μελισσανίδη να διαμαρτυρηθούν;). Λίγο πιο πέρα στην ομιλία του, ανέφερε, με αρνητική διάθεση, πως υπάρχουν κτίσματα μέσα, από τσιπουράδικο μέχρι κινηματογράφος, πάει, λέει, και ο κάποτε φημισμένος ζωολογικός κήπος. Να του πω λοιπόν ότι:
  • Ο κινηματογράφος Άλσος βρίσκεται εκεί από τη δεκαετία του ’60 και ήταν και είναι πάντα αγαπημένο και αδιαμφισβήτητο καταφύγιο ανθρώπων χωρίς κότερα ή πολλές άλλες δυνατότητες θερινής νυχτερινής ψυχαγωγίας, που δεν διασκεδάζουν με ιπτάμενα γαρύφαλλα και γαρδένιες. Το τελευταίο λοιπόν που ενοχλεί στο Άλσος είναι ο κινηματογράφος του.
  • Ο ζωολογικός κήπος και αν ακόμη κάποτε ήταν «φημισμένος», κακώς συνέβαινε αυτό. Επρόκειτο πάντα για έναν άθλιο τόπο βασανισμού των ζώων και ήταν κάτι πολύ προοδευτικό που επιτέλους κάποτε διαλύθηκε και ούτε που  θέλουμε να επιστρέψει. Όπως δεν θέλουμε αυτό, που γράφτηκε, από ασχέτους ελπίζω  με την ΠΑΕ ΑΕΚ αμόρφωτους, πως τάχα θα εκτρέφουν και δυο αετούς εκεί στο γήπεδο και θα τους κάνουν catwalk, σαν να είναι μοντέλες, πριν τα παιχνίδια της ομάδας. Και μάλιστα όταν είναι η ΠΑΕ και χορηγός της Ορνιθολογικής Εταιρείας. Αλλά ας δεχθούμε ότι τα παραπάνω ανήκουν στα λιγότερο σημαντικά και ας πάμε παρακάτω.
  • Το Άλσος έχει τα μεγάλα χάλια του εδώ και 3-4 χρόνια. Όταν δήμαρχος ήταν μια άσχετη κυρία, που μαζί της όμως ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε ατελείωτες θετικά προσανατολισμένες για εκείνον κουβέντες, όπως μαθαίναμε, και τότε, προφανώς,δεν τον είχε εντυπωσιάσει τόσο η κακή κατάσταση του Άλσους ώστε να της έχει ήδη πει: πώς το καταντήσατε έτσι κυρία μου; Αντ’ αυτού, όπως έντυπα προσκείμενα στην ΑΕΚ έγραψαν φαρδιά πλατιά, τον καιρό εκείνον είχε πει: «Εγώ το Άλσος θα το κάνω Μόντε Κάρλο». Αυτή η κουβέντα σε συνδυασμό με το ότι το περιβόητο και καταδικαστέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης παραδίδει τα άλση της χώρας προς εκμετάλλευση τελικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μακριά από τον έλεγχο των τοπικών κοινωνιών, είναι φανερό πως ανησύχησε τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας και έφθασαν να πιστεύουν πως ο Πρόεδρος της ΑΕΚ θέλει να κάνει καζίνο μέσα στο Άλσος. Εκείνος όμως  ξεστόμισε την επίμαχη φράση. Και αν αυτό δεν ισχύει, δικό του λάθος η εντύπωση που δημιούργησε. Ας διαψεύσει λοιπόν ότι υπάρχει η παραμικρή πρόθεση για κτίσματα ή άλλη εμπορική εκμετάλλευση μέσα στο Άλσος.
  • «Το αίσθημα της αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ γιατί είναι ομάδα προσφυγιάς και απλών ανθρώπων. Αυτές οι υπερβολικές ενέργειες που έγιναν από ορισμένους κύκλους (ποιες ήταν αυτές άραγε; Το ότι ήθελαν να μαζευτούν και να συζητήσουν;) έδωσαν την εντύπωση στον κόσμο της ΑΕΚ ότι με πολύ άδικο τρόπο μεθοδεύεται η ματαίωση της κατασκευής του γηπέδου» και λίγο παρακάτω έρχεται το εξής: «Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μικρή ομάδα οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ να προβεί σε πράξεις που γι αυτές οι ίδιοι μετά μετάνιωσαν και ζήτησαν συγγνώμη». Εδώ ακριβώς ο Πρόεδρος κάνει τη λογική μας κουβάρι. Εγώ ποτέ δεν έγραψα για «στρατό του Μελισσανίδη» γιατί, πρώτα απ’ όλα δεν μπορώ να αποδείξω κάτι τέτοιο. Όμως τώρα ο ίδιος έρχεται να γίνει συνήγορος των οργανωμένων, όπως παραδέχεται, οπαδών. Δηλαδή όχι κάποιων σκόρπιων ατάκτων, άγνωστης προέλευσης, αλλά γνωστών που επειδή υποψιάστηκαν μεθοδεύσεις, κατέστρεψαν και, κυρίως, τραυμάτισαν βαριά κατοίκους της περιοχής. Γιατί όμως αναλαμβάνει και την ευθύνη να τους δικαιολογήσει; Και μάλιστα κάνει το λάθος να πει ότι μετάνιωσαν και ζήτησαν συγγνώμη; Αφού όταν έγινε η επόμενη (μεγάλη) συγκέντρωση των κατοίκων όρισαν οι οργανωμένοι τη δική τους συγκέντρωση μια ώρα πριν και, με την ανοχή της Αστυνομίας, έψαχναν τα αυτοκίνητα στη Λεωφόρο Δεκελείας για να βρουν διαδηλωτές για τα.. περαιτέρω!!! Έτσι μετανιώνει κάποιος; Και αν οι πράξεις τους ήταν απαράδεκτες γιατί η επίσημη ΑΕΚ δεν έβγαλε μια ανακοίνωση καταδίκης των όσων έγιναν ή τουλάχιστον μια ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους τραυματίες; Είναι λογικά όλα αυτά;
  • Και εδώ κολλάει το άλλο κλασικό επιχείρημα: «Το γήπεδο είναι πολιτισμικό γεγονός». Σε άλλες χώρες του κόσμου ίσως ναι, αλλά εδώ στην Ελλάδα προς το παρόν όχι. Και για να μην φύγουμε από την ΑΕΚ, αν και οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι, της ΑΕΚ οργανωμένοι δεν δημιούργησαν εκείνα τα φοβερά επεισόδια σε βάρος του Ατρομήτου στον τελικό του Κυπέλλου; Οργανωμένοι δεν χαιρετούσαν τον Κατίδη ναζιστικά; Οργανωμένοι δεν μπήκαν μέσα στο ΟΑΚΑ στον τελευταίο αγώνα της ομάδας στη Super League; Προφανώς υπάρχουν οπαδοί της ΑΕΚ πολιτισμένοι και μορφωμένοι αλλά η ΠΑΕ δεν έχει κάνει έστω ένα βήμα στο να χωρίσει τους μεν από τους δε και όταν ο Ντέμης Νικολαΐδης προσπάθησε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση δεν νομίζω πως τον στήριξαν οι σημερινοί ταγοί της ομάδας.
  • Ας έλθουμε και σε μια ακόμη, από τις πολλές, αντιφάσεις. «Το γήπεδο θα γίνει οπωσδήποτε» δηλώνει ο Πρόεδρος. Και στη συνέντευξη Τύπου, αντίθετα, είπε ότι χωρίς τα 20 εκατομμύρια της Περιφέρειας δεν γίνεται. Πώς συνδυάζονται αυτά τα δυο; Πέρα όμως από αυτό. Τα 20 εκατομμύρια ανήκουν σε ένα μεγαλύτερο πακέτο 160 εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ, που με περισσή αναισθησία ήθελε να μοιράσει ο κύριος Σγουρός (μαντέψτε γιατί) σε διαφόρους συλλόγους, όπως Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ κ.λπ, χωρίς να επωφελείται από αυτό η μεγάλη μάζα του κόσμου. Και την ίδια στιγμή, τα χρήματα του ΕΣΠΑ να μην φθάνουν για τους παιδικούς σταθμούς αυτή τη χρονιά και παιδιά να μένουν στην απέξω. Λογικό; Πιο λογικό βρίσκω λοιπόν το να κοπούν από όλους αυτά χρήματα. Απλά δεν τους ανήκουν.
Επίσης, κάτι που δεν είδα να αναφέρεται, είναι το επιπλέον κόστος που θα πρέπει να επωμισθεί η Περιφέρεια, μάλλον, αφού υπάρχει και η απαίτηση, με βάση τα σχέδια, να υπογειοποιηθεί ο δρόμος μπροστά στην πύλη του γηπέδου και προς την ανατολική πλευρά. Τι χρήματα απαιτούνται για αυτό το έργο, που αν δεν γινόταν το γήπεδο δεν θα το είχαμε και ανάγκη; Ποιος θα πρέπει να το πληρώσει;  Σε ποια ξένη χώρα συμμετέχει το κράτος στο χτίσιμο των γηπέδων; Επειδή έγινε η απατεωνιά με το Καραϊσκάκης, αυτό θα διαιωνίζεται; Όσο για το θέμα των Μουσείων θα έλεγα ότι κακώς θέλουν να τα έχουν εκεί, μέσα στο γήπεδο και οι υπολογισμοί για ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν στέκουν και πολύ. Και βέβαια, όταν κάποιες λέρες οπαδοί άλλων ομάδων θα βρίζουν «Τούρκοι, Τούρκοι κ.λπ» θα τρίζουν από κάτω οι τοίχοι. Και ας εξηγήσει κάποιος στον κ. Μελισσανίδη ότι αυτό το περί «προσφυγιάς» λέγεται ιδεολόγημα, δηλαδή μια απόπειρα κατασκευής θεωρίας χωρίς ερείσματα.
Μήπως λοιπόν αυτοί οι κάποιοι που έχουν αντιδράσει μέχρι σήμερα δεν είναι οργανωμένοι και υποκινούμενοι από άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε καν ψηφοφόροι του Δημάρχου ή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάνε να εξηγήσουν όσα γίνονται γύρω τους με βάση τη λογική και τους έχουν ενοχλήσει όλα αυτά; Και αισθάνονται και πιο αδικημένοι από εκείνους που τους έκλεψαν ένα πρωτάθλημα;
πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου