.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ



Διαβούλευση-εκδήλωση  για το Νομοσχέδιο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ- ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ»

 Τα Δασικά Οικοσυστήματα  αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για το περιβάλλον της χώρας, για την διατήρηση της βιοποικιλότητας, για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η όποια επέμβαση στις δασικές περιοχές δεν πρέπει να διαταράσσει την συνέχεια του οικοσυστήματος, γι΄ αυτό το σύνταγμα της χώρας με τα άρθρα 24 και 117 προστατεύουν τα δασικά οικοσυστήματα από ασύμβατες αστικές και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες. Με το υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων. 

 Ο χωροταξικός – πολεοδομικός σχεδιασμός έχει στρατηγικό χαρακτήρα και οι προβλέψεις του νομοτελειακά θα πρέπει να λειτουργούν ευνοϊκά, όχι μόνο για το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας στο οποίο η αναμενόμενη ανάπτυξη θα αποφέρει τα οικονομικά οφέλη, αλλά για όλο το κοινωνικό σύνολο. Η ιδιωτική πολεοδόμηση που προωθείται  από την κυβέρνηση παραδίδει τον  σχεδιασμό στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

 Με τον  χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό με τον σχεδιασμό διαχείρισης και προστασίας των  φυσικών οικοσυστημάτων η γη θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κατ΄ αρχή ως Δημόσιο Αγαθό και όχι ως εμπορεύσιμο είδος .

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς σε συζήτηση με στόχο  την ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών ενάντια σε  πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τα δημόσια κοινά αγαθά.  

Την Τρίτη 29 Ιουλίου, στις 6.30μμ, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, (Πανεπιστημίου/ Ελ. Βενιζέλου 52, Αθήνα) η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) ΥΠΕΚΑ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Οικολογίας- Περιβάλλοντος –  Χωρικού σχεδιασμού της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ  καλούν σε ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα.

 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
 ΕΕΚΕ ΥΠΕΚΑ της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού σχεδιασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου