.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΚ, όπως Αλητεία





Είμαι ΑΕΚ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πιο πολλές εικόνες έχω από την παιδική μου ηλικία να φωνάζω αυτά τα τρία γράμματα παρά από οτιδήποτε άλλο. Μεγάλωσα κι έζησα την εφηβεία υποστηρίζοντας μία ομάδα που δεν προσέφερε, σχεδόν, καμία χαρά στους οπαδούς της. Πλήρωσα εισιτήρια, αγόρασα διαρκείας, έκανα ταξίδια σε εσωτερικό κι εξωτερικό για να δω 11 παίκτες να φορούν κίτρινα και να κρεμάσω πανό με τον δικέφαλο. Κι όλα αυτά, για να νιώσω τα τελευταία χρόνια αλήτης. Η αρχή έγινε όταν υπογράφτηκε ουσιαστικά ο υποβιβασμός της ομάδας. Η συνέχεια δόθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.


Για τους μη γνωρίζοντες, η ΑΕΚ εδώ και κάποιο καιρό προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η νυν διοίκησή της είχε εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια, αλλά μετά τις εκλογές του Μαΐου αυτή η χρηματοδότηση είναι στον αέρα. Τα πράγματα για την ΠΑΕ έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν 17 άτομα -κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας- προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να μην γίνει το γήπεδο στην περιοχή. Την περασμένη εβδομάδα, η ΑΕΚ ανέβασε στο site της τα ονόματά τους. Δείτε τα εδώ, κανονικό ρουφιανιλίκι, με ονόματα και διευθύνσεις. Ο ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Ζαμπετάκης, βρήκε προχθές το αυτοκίνητό του σπασμένο και γραμμένο με σπρέι. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της ΑΕΚ -ενός συγκεκριμένου συνδέσμου, του γνωστού- επιτίθενται σε κατοίκους της περιοχής. Πριν λίγο καιρό είχε γίνει ακόμη πιο βίαιη και σοβαρή επίθεση σε αυτοδιαχειροζόμενο στέκι.

Η ΑΕΚ ακολουθεί χαφιέδικες μεθόδους. Σε ένα τεταμένο κλίμα, με τα νεύρα του κόσμου τεντωμένα, δημοσιεύει προσφυγές, ονόματα και στοιχεία αντιδίκων της. Τυπικά προφανώς κι έχει δικαίωμα να το κάνει. Είναι, όμως, μία κίνηση που δεν θα έκανε ούτε σύλλογος που αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Και, κυρίως, είναι κάτι που δεν πρέπει να ανεχθούν οι περισσότεροι φίλαθλοί της, αυτοί που τόσα χρόνια υποστήριζαν πως «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ».

Από το ρεπορτάζ βγαίνει πως η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ δεν φοβάται το ΣτΕ και τις προσφυγές. Άρα τι ήταν αυτό; Μια επίδειξη δύναμης που κατέληξε σε σπασμένα αμάξια κι αύριο μπορεί να φέρει και σπασμένα κεφάλια. Και μετά θα ψάχνουμε τον ηθικό αυτουργό και θα μιλάμε για τη μαφία των οπαδών, αντί να εξετάζουμε την μαφία των διοικήσεων.

πηγή: takiskaragiannis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου