.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Σήφης Καυκαλάς: Καμία ανοχή στο παζάρεμα της ζωής μας

Σ. Καυκαλάς, υποψ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: «Καμία ανοχή στο παζάρεμα της ζωής μας, των αναγκών και δικαιωμάτων μας!»,
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου από το Ρέθυμνο στον υποψήφιο βουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση Σήφη Καυκαλά εκείνος απάντησε:

«Έχουμε τονίσει ότι στην περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η στάση μας θα είναι από θέσεις αριστερής, εργατικής, νεολαιίστικης και λαϊκής αντιπολίτευσης χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις στο όνομα του «ρεαλισμού του πρώτου βήματος», της ανοχής, της αναμονής και των «περιόδων χάριτος», αλλά κυρίως και για να μη δοθεί καμιά ανάσα στη Δεξιά και Ακροδεξιά να οργανώσουν την ρεβανσιστική επίθεσή τους στο λαό και την νεολαία.


Οι προτάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνοδεύονται ταυτόχρονα από την αναπαραγωγή εκβιαστικών διλημμάτων απέναντι στον αγωνιζόμενο κόσμο της, του οποίου θέλει να υφαρπάξει όχι απλώς την ψήφο, αλλά την μαχητικότητα, την ανιδιοτέλεια και τον δυναμισμό του. Δεν είναι μόνο ένα επικοινωνιακό τρυκ που καλλιεργεί για να δείξει ένα δήθεν ενωτικό πρόσωπο προς την εκτός των τειχών του Αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι το πλαίσιο των προγραμμάτων μας είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Μας θέλει θεραπαινίδες του που θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις πιρουέτες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στις επαναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ των πολυεθνικών, τραπεζιτών και άλλων αρπακτικών. Όμως την ζωή, τις ανάγκες, τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας εμείς δεν τα παζαρεύουμε με κανέναν και για κανένα λόγο. Δεν τα θεωρούμε αντικείμενο διαπραγμάτευσης ούτε ανοχής, αλλά στόχο καθημερινό, επίπονο και σταθερά προσανατολισμένο ενάντια στην πλουτοκρατία, τα κόμματα της και το κράτος της, νόημα της ζωής και τρόπο της ύπαρξής μας. Γιατί όχι μόνο «δεν πάει άλλο», αλλά είναι ανάγκη «να πάει αλλιώς».

rethemnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου