.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ 3ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2015. (ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ)

Σας υποσχεθήκαμε την προηγούμενη βδομάδα πως θα επανερχόμαστε με κείμενο μας για την Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής η οποία μετατέθηκε για μια βδομάδα και τελικά θα γίνει την Τρίτη 3 Φλεβάρη 2015. Δεν είναι μυστικό (κάθε άλλο μάλιστα) ότι η διοικητική λειτουργία του σωματείου μας είναι ανύπαρκτη, ενώ όταν ακόμη αυτό λειτουργούσε (είχε υπαλλήλους να διεκπεραιώνουν τουλάχιστον τα βασικά) ήταν απλώς αισχρή. Το κείμενο που ακολουθεί και το οποίο αναφέρεται σ’ όλα τα ανοιχτά ζητήματα (τυπικά και ουσιαστικά) νομιμότητας της διοίκησης και άρα του Σωματείου μας αφορά το σύνολο του Δ.Σ. και όχι μόνο τον «σκληρό πυρήνα» του. Η ευθύνη για τα μέλη του οργάνου είναι συλλογική και αφορά και το κάθε μέλος ξεχωριστά, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα καθένας τους το υπηρέτησε.

Κλείνοντας την εισαγωγή να σημειώσουμε ότι όσα σημειώνονται στο άρθρο μας αυτό δεν είναι στα πλαίσια της «καταγγελίας» αλλά στα πλαίσια του ενδιαφέροντος («δείτε τι θα κάνετε επιτέλους μ’ αυτά τα ζητήματα»). Ελπίζουμε κάποιος ν’ ασχοληθεί σοβαρά μ’ αυτά γιατί είναι αποκαρδιωτικό να μην «ιδρώνει κανενός τ’ αυτί του». Στο κάτω-κάτω αν κάνουμε λάθος ας μας απαντήσουν επισημαίνοντας μας και το «γιατί» κάνουμε λάθος. Επειδή δεν υπάρχουμε μόνο για να κατακρίνουμε, καταθέτουμε παράλληλα και τις προτάσεις μας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΤΟ Δ.Σ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.
Το παρόν Δ.Σ. βαρύνεται με την ιστορική ευθύνη της κατάντιας του Σωματείου στην παρούσα κατάσταση. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια η οποία να δεσμεύει το Σωματείο παρά μόνο την προκήρυξη εκλογών και μάλιστα άμεσα. Μπορεί αυτό το πρόβλημα να φαίνεται σε κάποιους «τυπικό» αλλά είναι ζήτημα ουσίας σχετικά με την ύπαρξη του Σωματείου.
ΛΥΣΗ: Άμεση παραίτηση του συνόλου του Δ.Σ. και προκήρυξη εκλογών μέσα στον Φλεβάρη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ.
Η παρουσία και μόνο του Α. Αλεξίου στη σύνθεση του Δ.Σ. εξαιτίας του κωλύματος του καθιστά το όργανο παράνομο. Κανονικά ο Ν. 2725/1999 όπως είναι διατυπωμένος επιτάσσει ο Αλεξίου να μην είναι καν μέλος του Σωματείου, πόσο μάλλον μέλος του Δ.Σ. του. Συνεπώς κάθε απόφαση του Δ.Σ. είναι άκυρη. Είναι προφανές ότι δεν μας παίρνει να ρισκάρουμε την ακύρωση από το δικαστήριο του παραχωρητηρίου της έκτασης στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» (θα επανέλθουμε παρακάτω) για «τυπικούς» και όχι ουσιαστικούς λόγους.
Συνεπώς η απόφαση σύγκλισης της Γ.Σ. που θα επικυρώσει την παραχώρηση της έκτασης στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» είναι άκυρη ως απόφαση που αλήφθη από όργανο με παράνομη σύνθεση.
Επιπρόσθετα εν έχουν τηρηθεί σειρά «τυπικών» διαδικασιών κατά την διαδικασία αλλαγής του Προέδρου 9καθάιρεση Κοτσάτου και αντικατάσταση του από τον Αλεξίου), ενώ επίτηδες δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και με διαφάνεια το ζήτημα της αναπλήρωσης των παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ. Κανείς δεν ενημέρωσε τα μέλη του Σωματείου για το αν ζητήθηκε από τους αναπληρωματικούς ν’ αντικαταστήσουν τους παραιτηθέντες και αν αυτοί αρνήθηκαν (εννοείται γραπτώς) να το πράξουν.
ΛΥΣΗ: Ακύρωση της απόφασης σύγκλισης της Γ.Σ., παραίτηση του Αλεξίου πρίν την σύγκλιση, αντικατάσταση του από αναπληρωματικό μέλος και σύγκλιση εκ νέου της Γ.Σ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Σ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ (ΒΛΕΠΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΤΟΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡ. 9 ΤΟΥ Ν. 2725/1999 ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 825 ΤΟΥ Α.Κ.).
Ακόμη και αν η Γ.Σ. αποφασίσει με πλειοψηφία 2/3 επί των παρόντων (σημείωση: τα 2/3 δεν σχετίζονται με τη απαρτία της Γ.Σ.) να εγκρίνει το παραχωρητήριο, η παραχώρηση θα ισχύει μετά την έγκριση της από το Εφετείο Αθηνών. Δεδομένου ότι αυτό ήταν (ή θα έπρεπε να ήταν) γνωστό σ’ όσους χειρίζονται την υπόθεση, αλλά και του γεγονότος ότι απαιτείται κάποιος χρόνος για την έκδοση της απόφασης από το Εφετείο ρωτάμε γιατί η Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη δεν γινόταν νωρίτερα; Γιατί δεν γινόταν από πέρισυ; Μην μας απαντήσουν ότι υπήρχε το προσύμφωνο που είχαν υπογράψει Ερασιτεχνική και «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» γιατί αυτή η απάντηση είναι ανόητη, λές και υπήρχε περίπτωση είτε η Ερασιτεχνική ν‘ ανέθετε την κατασκευή σε άλλη εταιρεία είτε η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» να υπαναχωρούσε. Ακολουθούν τα δύο επίμαχα άρθρα.  
(Άρθρο 7 παρ. 9 Ν. 2725/1999
Η κατά οποιονδήποτε τρόπο μερική ή ολική εκποίηση και αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων των σωματείων απαγορεύεται. Κατ’ εξαίρεση, αν οι παραπάνω εγκαταστάσεις δεν καλύπτουν ή δεν εξυπηρετούν πλέον τις ανάγκες του σωματείου ή υφίσταται άφευκτη ανάγκη, επιτρέπεται η εκποίηση τους για την κατασκευή ή απόκτηση νέων που πληρούν τις ανάγκες του ή η αλλαγή χρήσης. Αποκλειστικά αρμόδιο να βεβαιώσει τα ανωτέρω είναι το κατά το άρθρο 825 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δικαστήριο. Η αίτηση υποβάλλεται από την διοίκηση του σωματείου, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης του, που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του.).
(«Άρθρο 825: Ερμηνεία διαθήκης υπέρ του κράτους ή κοινωφελών σκοπών.
Κάθε αμφιβολία ή αμφισβήτηση για την ερμηνεία διαθήκης ή άλλης πράξης με την οποία διαθέτονται περιουσιακά στοιχεία με κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά υπέρ του κράτους ή κοινωφελών σκοπών, εφόσον αναφέρεται στον τρόπο της εκκαθάρισης και γενικά της διαχείρισης και της εκτέλεσης της περιουσίας που έχει διατεθεί για το κράτος ή για κοινωφελή σκοπό, υπάγεται στην αρμοδιότητα του Εφετείου της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εποπτεύει την κοινωφελή περιουσία. Αν η κοινωφελής περιουσία υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργού Οικονομικών, αρμόδιο είναι το Εφετείο Αθηνών.»).
ΛΥΣΗ: Δεν υπάρχει λύση για την προχειρότητα με την οποία έχουν γίνει οι σχετικοί χειρισμοί, καθώς και για την καθυστέρηση που ήδη έχει προκληθεί.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ Γ.Σ.
Το συγκεκριμένο είναι ζήτημα τόσο ουσίας όσο και τύπου. Από την πλευρά της ουσίας όπως παρατηρεί και σε κείμενο του στο facebookο «Partizanos 21 R» έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ζητείται η έγκριση των μελών του Σωματείου σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης του πρώην «Ν. Γκούμας» στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» χωρίς τα μέλη να έχουν γνώση του κειμένου πρίν την Γ.Σ. και άρα τον χρόνο να σκεφτούν σχετικά με τις λεπτομέρειες (υπάρχουν άραγε;) της παραχώρησης. Η απόφαση αυτή δεσμεύει το Σωματείο για 49 χρόνια και δεν μπορεί να ληφθεί «στο πόδι». Για να καταλάβουμε την σημασία της απόφασης αυτής απλά σημειώνουμε ότι όταν θα λήξει η περίοδος των 49 ετών το 2064 τα’οτε η πλειοψηφία όσων παραστούν στην Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2015 είτε θα έχει προ πολλού αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο ή θα διανύει την όγδοη και ένατη δεκαετία της ζωής τους (πάνω από 70 και πάνω από 80). Βλέπουμε λοιπόν πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι ουσιαστικά μια «απόφαση ζωής».
ΛΥΣΗ: Να δοθεί στην δημοσιότητα άμεσα το πλήρες κείμενο του παραχωρητηρίου, έτσι ώστε τα μέλη του Σωματείου να μπορούν να θέσουν στην Γ.Σ. ερωτήσεις για τυχόν διευκρινήσεις-απορίες τους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Γράψαμε παραπάνω ότι η απόφαση της Γ.Σ. δεν θα είναι το τελευταίο βήμα στην υπόθεση της παραχώρησης, δηλαδή ότι η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» δεν θα έχει την έκταση στα χέρια της στις 4 Φλεβάρη 2015. Το Εφετείο θα κρίνει επί της ουσίας το αν το παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής στη «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» παραβιάζει τους όρους της παραχώρησης της έκτασης το 1934. Θα κρίνει όμως και τυπικά την αίτηση της Ερασιτεχνικής για την έγκριση της παραχώρησης. Συνεπώς κάθε ζήτημα η ύπαρξη του οποίου θα μπορούσε να εγείρει υπόνοιες ή αμφιβολίες για την νομιμότητα λήψης της απόφασης όπως η παράνομη σύνθεση (που αναφέραμε παραπάνω) του Δ.Σ. εξαιτίας της συμμετοχής του Αλεξίου σ’ αυτό.
ΛΥΣΗ: Αναβολή της Γ.Σ. μέχρι να λυθούν όλα τα ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τον οποιοδήποτε πρόβλημα στην έγκριση από το Εφετείο του παραχωρητηρίου.

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η «ενιαία Α.Ε.Κ.» πρέπει να πάει πανέτοιμη και αποφασισμένη στο Εφετείο μ’ έναν πλήρη φάκελο ο οποίος να μην επιδέχεται αμφισβητήσεις. Η Α.Ε.Κ. δεν αντέχει μια ακόμη αποτυχία που θα πληγώσει εκ νέου το γόητρο της. Η από μέτρια έως απαράδεκτη διαχείριση της υπόθεσης του γηπέδου πρέπει να σταματήσει αρχίζοντας από αύριο κιόλας. Αν αυτό σημαίνει πως κάποια πράγματα για να γίνουν σωστά πρέπει να πάνε παραπίσω ας γίνει κι έτσι. Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα μετά την Γ.Σ.

26 Γενάρη 2015.
παρατηρητήριο.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου