.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ (ΜΑΡΣ): Για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25/1/2015

1. Ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης /1/2015 καταδίκασε τα μνημονιακά κόμματα που οδήγησαν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε εξαθλίωση.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που εφάρμοσε  πιστά τα προγράμματα της Ε.Ε. και της ολιγαρχίας, ηττήθηκε και τιμωρήθηκε από τον ελληνικό λαό. Ο λαός ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με την επιθυμία να πάρει μια ανάσα από την επίθεση των τελευταίων ετών.

Όμως, η λαιμητόμος της Ε.Ε. και των αντιλαϊκών προγραμμάτων της (είτε ονομάζονται μνημόνια είτε διαφορετικά) παραμένει, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ από κυβερνητική θέση πλέον επαγγέλλεται ότι θα εφαρμόσει μια φιλολαϊκή πολιτική μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης -  Ε.Ε., όταν είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό. Την ίδια στιγμή η διαρκής δεξιά διολίσθηση  του ΣΥΡΙΖΑ – και ειδικά στην προεκλογική περίοδο – και οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προχωρήσει σε καμιά μονομερή ενέργεια απέναντι στους δανειστές δεν παρέχουν εγγυήσεις για μια φιλολαϊκή πολιτική διεξόδου από την κρίση με ουσιαστικές τομές και βελτιώσεις στο βιοτικό επίπεδο του λαού.


Ταυτόχρονα, το λαϊκό κίνημα οφείλει να βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση,  αφού με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα  η ναζιστική ΧΑ  διατηρεί σημαντική δύναμη στην πολιτική και κοινωνική ζωή και  χρησιμοποιείται σαν φόβητρο απέναντι στους εργαζόμενους και στις διεκδικήσεις τους.

2.Η Πολιτική Συνεργασία Δυνάμεων και Αγωνιστών/στριών  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και  Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση -ΜΑΡΣ συγκρότησε και συσπείρωσε  δυνάμεις αντίστασης και προοπτικής, σε συνθήκες ακραίας πόλωσης της αριστερής ψήφου και διεκδίκησης της «πολυπόθητης» αυτοδυναμίας. Χαιρετίζουμε τους συναγωνστές/στριες που έδωσαν την εκλογική  μάχη με πάθος και ετοιμότητα μέσα σε μια πολύ σύντομη και πιεστική προεκλογική περίοδο.

Σε συνθήκες πιο δύσκολες από τις αντίστοιχες εκλογές του Ιουνίου 2012, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ πέτυχε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό μπορεί να αξιολογηθεί ως θετικό. Το μετωπικό ενωτικό βήμα που έκανε η Πολιτική Συνεργασία  ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΑΡΣ αναγνωρίσθηκε από ένα διακριτό τμήμα αγωνιστών της Αριστεράς και εργαζομένων. Επιπλέον, αναγνωρίσθηκε η συνεχής, αταλάντευτη και μαχητική παρουσία των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στους λαϊκούς αγώνες και ο ρόλος τουςσ' αυτούς, που παραμορφώνεται από το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα. Με αυτή τη δύναμη θα συνεχίσουμε από αύριο μέσα στους μαζικούς χώρους και τους λαϊκούς αγώνες την προσπάθεια για τη συγκρότηση του αναγκαίου  κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα προωθήσει μία πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση συγκρουόμενο με την ΕΕ και το σύστημα. Το ρεύμα αυτό θα συμβάλει στην αριστερή προγραμματική και κινηματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξει φιλολαϊκά μέτρα της, θα συγκρουστεί με τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς της, αλλά πάνω απ’ όλα θα προβάλει τη δική του πρόταση για ένα άλλο δρόμο για τη χώρα έξω από τη  φυλακή της ΕΕ που θα απαντά στα άμεσα προβλήματα των εργαζομένων και θα ανοίγει τον δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, το σοσιαλισμό.

Έτσι κι αλλιώς το επόμενο διάστημα τα διλήμματα θα είναι αμείλικτα, οι απαντήσεις που απαιτούνται πρέπει να είναι καθαρές και τολμηρές και η ενωτική μετωπική παρέμβαση της αντισυστημικής αριστεράς θα είναι καθοριστική.

Αθήνα 26/1/2015

πηγή:  antapocrisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου