.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

"Γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια χωρίς τραμπουκισμούς"

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μέλος του τομέα αθλητισμού του κόμματος, Ελένη Αυλωνίτου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio και το μαγκαζίνο του σταθμού με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Παντελή Βλαχόπουλο.

 
Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον αθλητισμό: "Είναι πολύ σημαντικό να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να γίνει πραγματικότητα η συνταγματική επιταγή για τον αθλητισμό, ως κοινωνικό δικαίωμα. Κάθε πολίτης πρέπει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες στην άθληση. Αυτό είναι το σχέδιο μας και θα διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να γίνει πραγματικότητα. Στοίχημά μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να υπάρχει αύξηση του αριθμού των αθλουμένων και να συνδέσουμε την ψυχαγωγία, που προσφέρει ο αθλητισμός, με την υγεία.

Επίσης, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε απόλυτα τις οικονομικές σχέσεις του κράτους με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Οι ομάδες, που είναι ανώνυμες εταιρίες, πρέπει να ενταχθούν στα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου και στους μηχανισμούς ελέγχου των υπηρεσιών του θεάματος. Επίσης, χρειάζεται μία γενναία αναβάθμιση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που θέλουμε να γίνει το επιτελικό διοικητικό όργανο του αθλητισμού, που θα σχεδιάζει και τις εγκαταστάσεις. Ακόμα μία σκέψη είναι να αναβαθμιστούν τα προγράμματα άθλησης των Δήμων για τους πολίτες, ούτως ώστε να υπάρχει διπλό όφελος και να βρουν δουλειά και οι γυμναστές που ζούσαν από αυτό".

Για τις υποδομές: "Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τις υποδομές, να τις δώσουμε στους Δήμους για να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει η νεολαία και για αυτό πρέπει να εξοικονομήσουμε πόρους, διότι οι εγκαταστάσεις είναι κοστοβόρες. Για αυτό μιλάμε για ενεργειακή αναβάθμιση προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και προτείνουμε γενναία αύξηση των πόρων στον αθλητισμό από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων".

Για το γήπεδο ΑΕΚ: "Θα πρέπει όλοι να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, να ακουστούν απόψεις και να δοθεί λύση, αρεστή και για τις δύο πλευρές. Δεν μπορεί να δοθεί λύση με τραμπουκισμούς και τρομοκρατία. Τα πνεύματα πρέπει να… κατέβουν. Εμείς θέλουμε η Α.Ε.Κ. να κάνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως το ορίζει και η παράδοσή της".

Για το αν θα υπάρχει Υπουργείο Αθλητισμού στη νέα κυβέρνηση: "Δεν μπορώ να το ξέρω. Το σχήμα θα είναι μικρό, όσον αφορά τα υπουργεία, αλλά θα υπάρχουν υφυπουργεία που θα έχουν ξεχωριστές αρμοδιότητες. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν αρκετές συγκρούσεις, καθώς οι αρμοδιότητες δεν ήταν ξεκάθαρες".

Για τις «μικρές» ομοσπονδίες: "Κάθε ομοσπονδία αποτελείται από σωματεία, που κάνουν ένα αναπτυξιακό έργο, για το ίδιο το άθλημα. Αν αυτό δεν υπάρχει, μιλάμε για έναν παραγοντισμό από τον οποίο υποφέρει ο αθλητισμός. Οι μικρές ομοσπονδίες, αν και εφόσον βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με τα σωματεία για την ανάπτυξη του αθλήματος, εφόσον το άθλημα είναι Ολυμπιακό, έχουν κάθε δικαίωμα να χρηματοδοτούνται από την Πολιτεία.

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια οι ομοσπονδίες ισοπεδώθηκαν από τη συρρίκνωση των επιχορηγήσεων, καθώς δεν καλύπτονταν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να φέρουμε έναν καινούριο νόμο-πλαίσιο, για τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα από το σχολείο, μέχρι το Δήμο και φυσικά τον αγωνιστικό, καθορίζοντας και τις διαδικασίες αντιπροσώπευσής των σωματείων".

πηγή:  contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου