.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Άλλος με τη... βάρκα τους;


Λιβάνης: Η ΑΕΚ δικαιούται να φτιάξει το Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια

Κι άλλη παρέμβαση υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του σχεδίου της ΑΕΚ. Αντίθετα με τον παραλογισμό της Δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων υποψηφίων βουλευτών υπάρχουν και φωνές λογικής


Με επιστολή του στο aek365 ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Ηλίας Λιβάνης τάσσεται υπέρ του σχεδίου της ΑΕΚ για κατασκευή Κέντρου Αθλητισμού και Πολιτσισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια και τονίζει πως η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.

Η επιστολή του κ.Λιβάνη:

Είναι γνωστό ότι 15 ημέρες πριν από τις εκλογές πήρα την απόφαση να κατεβώ ως υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή μου αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να αντιμετωπισθούν τα κρίσιμα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας μας και του λαού μας, αλλά και από την ανάγκη να κατοχυρωθεί μια εναλλακτική, δημοκρατική και προοδευτική λύση ώστε να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας.

Στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ένα από τα θέματα του δημόσιου διαλόγου που προκάλεσε αντιπαραθέσεις. Πολλοί δημοσιογράφοι και, κυρίως, φίλαθλοι της ΑΕΚ με ρωτούν με ειλικρίνεια και αγωνία ποια είναι η θέση μου για το γήπεδο της ΑΕΚ. Οφείλω να απαντήσω χωρίς περιστροφές τα εξής:

Πρώτα απ' όλα, ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη είχε την τιμή και την ευθύνη να εκδώσει το λεύκωμα «90 Χρόνια, Ιστορία της ΑΕΚ».

Αλλά και προσωπικά έχω συμβάλλει στην ανάδειξη και την προβολή του ζητήματος του γηπέδου της ΑΕΚ, ώστε να αποκτήσει στο «σπίτι της», στη Ν. Φιλαδέλφεια, αθλητικές υποδομές αντάξιες της ιστορίας της και της προοπτικής της στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί δεν αφορά σε ένα απλό και συνηθισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά αφορά στην κατασκευή και λειτουργία μιας ολοκληρωμένης και σύνθετης υποδομής που συνδέει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την εθνική μνήμη, με το συμβολικό όνομα «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά».

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα υπάρχει το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού με επίκεντρο την τραγωδία και την περιπέτεια των προσφύγων του ελληνισμού της Ανατολής μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και το μουσείο της αθλητικής ιστορίας της Ελλάδας με επίκεντρο την ιστορική διαδρομή της ΑΕΚ. Μιας ομάδας που ξεπερνά τα όρια ενός αθλητικού σωματείου, αλλά έχει αποδείξει την ευαισθησία και την αλληλεγγύη της Ελλάδας, όπως, για παράδειγμα, όταν έπαιξε στο γήπεδο της Παρτιζάν Βελιγραδίου το 1999 κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών

Το αίτημα της ΑΕΚ και του φίλαθλου κόσμου της με όλες τις θεσμικές εκφράσεις της είναι απολύτως δίκαιο, θεμιτό και νόμιμο. Είναι μια υποχρέωση της Πολιτείας σε μια ιστορική ομάδα, μία υποχρέωση της Πολιτείας που δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ αλλά όλες τις ομάδες της χώρας με αντίστοιχη ιστορία.

Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει οριστική και συνδυαστική λύση για το μεγάλο όνειρο των φιλάθλων της ΑΕΚ με σεβασμό τόσο στο νόμο όσο και στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, ώστε να γίνει η ΑΕΚ καταλύτης για την παραγωγική, κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Νέας Φιλαδέλφειας και της ευρύτερης περιοχής.

Ηλίας Αντ. Λιβάνης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

πηγή:  aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου