.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Στην πρόσφατη συνάντηση με την Original ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε για πρώτη φορά για plan B

Και αν τελικά η Νέα Φιλαδέλφεια δεν θέλει την ΑΕΚ πίσω;


Μπορεί η ΑΕΚ να περιμένει πλέον την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στην υπόθεση του νέου της γηπέδου, αλλά είναι εμφανές πλέον ότι τα δεδομένα για την «Αγια-Σοφιά» ολοένα και δυσκολεύουν παρά διευκολύνονται. Γράφει ο Ανδρέας Δημάτος.



Η διοίκηση Μελισσανίδη ξεκίνησε το πλάνο με... δικό της δήμαρχο (με την Εφη Αποστολάκη σε πλήρη σύμπραξη), ευνοϊκά διακείμενο περιφερειάρχη (με τον Γιάννη Σγουρό να έχει κάνει την εξαγγελία για τα 20 εκατ. ευρώ) και φιλική κυβέρνηση Σαμαρά. Από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι τις πρώτες μέρες του 2015 η ΑΕΚ δεν έχει πλέον ούτε... δικό της δήμαρχο ούτε ευνοϊκά διακείμενο περιφερειάρχη, αλλά και νέα κυβέρνηση για πολλά στελέχη της οποίας ο Δημήτρης Μελισσανίδης θεωρείται κόκκινο πανί.

Από την άλλη πλευρά το αποτέλεσμα των κυριακάτικων εκλογών στον επίμαχο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (όπως και στον όμορο της Νέας Ιωνίας) δείχνει και άλλα πράγματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά του (40,63%) στη Β' Αθηνών (πάνω και από την... Καισαριανή την οποία επισκέφτηκε χθες ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας) και παρά το «αγκάθι» του γηπέδου να παίρνει περίπου 1.000 ψήφους περισσότερες (8.371 έναντι 7.437) σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές επί του ίδιου περίπου αριθμού ψηφισάντων. Και όσο βεβαίως και αν το θέμα του γηπέδου δεν μπορεί σε αυτές τις εποχές να αποτελεί το βασικό κριτήριο για τον μέσο ψηφοφόρο στο ραντεβού του με την κάλπη, μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι η Νέα Φιλαδέλφεια δεν θέλει ή τουλάχιστον δεν... καίγεται για την επιστροφή της ΑΕΚ.

Την ίδια ώρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να συναινέσει στην κατασκευή του γηπέδου με το νομικό πλαίσιο το οποίο καταψήφισε στην προηγούμενη Βουλή, ενώ υπάρχουν και εντός της ΑΕΚ φωνές που ναι μεν δεν έχουν δυναμική αλλά τους αρέσει το πλάνο που έχει ακουστεί περί κατασκευής δημοτικού γηπέδου με μπροστάρη την Ερασιτεχνική. Καμία προοπτική, βεβαίως, αλλά κουβέντα στην κουβέντα περνάει ο καιρός σε μία χρονική στιγμή που η καθυστέρηση στην έναρξη των έργων εντείνει τον εκνευρισμό...

Στην πρόσφατη συνάντηση με την Original ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε για πρώτη φορά για plan B, που όσο κι αν δεν άρεσε στους οργανωμένους δεδομένα υπάρχει και ολοένα και περισσότερο συζητείται ειδικά ανάμεσα σε αυτούς που εκτιμούν ότι η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα γειτονιάς για να συνεχίσει να... αφουγκράζεται τα τοπικά δρώμενα και τις τάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση της Νέας Φιλαδέλφειας...

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πρόβλημα της χώρας

Είναι απόλυτα λογικό ως αθλητικός Τύπος να κάνουμε αναγωγή των πολιτικών εξελίξεων με την αλλαγή κυβέρνησης μετά τις εκλογές της Κυριακής , αλλά κάπου υπάρχει μεγάλη υπερβολή. Ούτε ο αθλητισμός γενικότερα ούτε το ποδόσφαιρο και οι δικαστικές εξελίξεις γύρω από αυτό, ούτε το γήπεδο της ΑΕΚ ή η ανακαίνιση στη Λεωφόρο αποτελούν πρωταρχικά ζητήματα για τη νέα κυβέρνηση στην παρούσα κατάσταση της χώρας και αυτό νομίζω ότι γίνεται εύκολα κατανοητό. Η θλιβερή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτέλεσε ευκαιριακά τις περισσότερες φορές άμεση προτεραιότητα και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις οπότε είναι μάλλον αφελές να περιμένουμε να ξεκινήσει από τα... δικά μας η κυβέρνηση Τσίπρα.

Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου