.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα!

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Έχω ήδη σημειώσει, κι όχι μόνο μια φορά, ότι τα κομμάτια και θρύψαλα του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος κατά τους χρόνους της μεταπολίτευσης δεν συνιστούν Αριστερά.

Ένα απ’ τα κομμάτια και θρύψαλα του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ του 3 και 4% δεν συνιστούσε
 Αριστερά, κατά τη γνώμη μου, ο Συριζα του 36% δεν συνιστά κατά μείζονα λόγο Αριστερά. Τον χαρακτηρίζει μια πανσπερμία προσώπων και ομάδων που προέρχονται από ένα πλατύ πολιτικό φάσμα.


Αριστερά κατά τη γνώμη μου συνιστούσαν η προδικτατορική ΕΔΑ και το ΕΑΜ της Κατοχής. Πόρρω απέχει ο σημερινός ιδίως ΣΥΡΙΖΑ από την προδικτατορική ΕΔΑ και το ΕΑΜ της Κατοχής.

Είναι λάθος να αντιλαμβάνεται κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ ως Αριστερά, παρά την ονομασία του. Οι τοποθετήσεις του και οι πράξεις του σε μικρότερα και μεγαλύτερα ζητήματα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα τον τοποθετούν εκτός αριστερής πολιτικής.

Ας μην το κουράσω αναφέροντας σωρεία παραδειγμάτων.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν συνιστά Αριστερά, ένας λόγος παραπάνω να μην μπορούμε να λέμε «Πρώτη φορά Αριστερά», βλέποντας και ποιοι αποτελούν την νεοσυγκροτηθείσα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, κυβέρνηση ευρέος πολιτικού φάσματος στην οποία περιλαμβάνονται σε σημαντικές θέσεις άνθρωποι οι οποίοι έχουν περάσει από σειρά όλη πολιτικών κομμάτων της μεταπολίτευσης.

Καθένας γνωρίζει, απ’ όσους παρακολουθούνε την πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ποιοι είναι αυτοί.

Συνοψίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά Αριστερά. Η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα παρασάγγες απέχει από μία κυβέρνηση της Αριστεράς.

Οι λέξεις, και μάλιστα όσες χαρακτηρίζουν τα πολιτικά μας πράγματα, πρέπει ν’ αποκτήσουν πάλι το αληθινό τους νόημα, διότι αλλιώς κινδυνεύουν με νέα απογοήτευση τα λαϊκά στρώματα, και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε!

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου