.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο ΤΑΜΤΑΚΟΣ ΘΕΛΕΙ CHAMPIONS LEAGUE (ΝΑ' ΟΥΜ)

Η κόντρα Μελισσανίδη - Μαρινάκη για τις μπίζνες τους είναι γνωστή. Το ποδόσφαιρο κι οι ομάδες που διευθύνουν είναι το πρόσχημα, αλλά και ένα από τα σημαντικά μέσα που χρησιμοποιούν για την επίτευξη των στόχων τους. Χαρακτηριστικό της οξύτητας της μεταξύ τους κόντρας την τρέχουσα περίοδο, είναι το δημοσίευμα του gavros.gr. Φυσικά τίποτα δεν αποκλείει σε επόμενη φάση να ξαναγίνουν φίλοι όπως ήταν στο παρελθόν.

Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το gavros.gr:

Ο ΤΑΜΤΑΚΟΣ ΘΕΛΕΙ CHAMPIONS LEAGUE (ΝΑ' ΟΥΜ)

Ο ΤΑΜΤΑΚΟΣ ΘΕΛΕΙ CHAMPIONS LEAGUE (ΝΑ' ΟΥΜ)

 
Η κοροιδία που έχει πέσει στους ΑΕΚτζήδες τα τελευταία τρία χρόνια είναι άνευ προηγουμένου κοροϊδία. Βέβαια ήδη έχουν αρχίσει και ξυπνάνε και η κριτική πάει σύννεφο! Εμείς τα προβλέψαμε. Δεν αργεί η ώρα που θα θυμηθούν ΟΛΟΙ τι είναι ο Μελισσανίδης για την ίδια τους την ομάδα. Ο ΜΟΝΟΣ πρόεδρος στην Ιστορία της ΑΕΚ που... κονόμησε σε τόσες διαφορετικές φάσεις από την ομάδα που υποτίθεται ότι αγαπάει και όμως την άφησε να καταστραφεί και να κουβαλάει αιώνια το στίγμα της Γ’ Εθνικής... Ακόμα δεν το ξέρουν ούτε αυτό οι ΑΕΚτζήδες. Όταν όμως το ακούνε περιπαικτικά από τους αντιπάλους στο γήπεδο θα το καταλάβουν και αυτό!

Πράγματι, το «κουτσαβάκι» της Νίκαιας πούλησε κάποτε στον Τροχανά, μαζί με τον Καρρά και αφού τύλιξε τον τότε συνεργάτη τουσε μια κόλλα χαρτί πανηγύρισε τις... δραχμές που κέρδισε. Μετά απο χρόνια, στη μεγάλη κόντρα με τον Ντέμη, όταν το 99% των Αεκτζήδων στήριζε τον Νικολαΐδη και η Original έβγαζε ανακοινώσεις (αλήθεια που πήγαν αυτές ρε «μάγκες»;) περί «νιάου» και «friskies» ο Μελισσανίδης ήταν στα χαρακώματα σε πολλά επίπεδα (και κυρίως στο παρασκήνιο) με την ομάδα που υποτίθεται «αγαπά». Χαρακτηριστικά είναι τα γέλια και τα γιουχαρίσματα στην συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τότε που είπε ο Μελισσανίδης πρώτη φορά τις γραφικότητες περί Αγιάς Σοφιάς και κόντεψε να... λιντσαριστεί από αυτούς που τώρα στάζουν μέλι Ανατολιωτάκηδες, Πάντζες και τα ρέστα. Σοβαρούς γενικά είναι δύσκολο αν βρεις σε αυτό τον Σύλλογο. Και οι σοβαροί ξέρουν.

Στην εποχή της μεγάλης δοκιμασίας της ΑΕΚ, η ΑΕΚ έπεσε αγωνιστικά. Το θυμόμαστε όλοι. Θα μπορούσε λοιπόν να πάει Β’ Εθνική.Όμως δεν θα καθάριζε απο τα χρέη. Όλως... τυχαίως λοιπόν, κάποιοι μπούκαραν στο γήπεδο για να ορίσουν ένα πιο θεαματικό τέλος και ο θάνατος της ομάδας και το στίγμα της Γ Εθνικής σχεδόν πανηγυρίστηκε απο τα ΜΜΕ.
Το όνειδος του να παίζεις ένα χρόνο με το Πόρτο Χέλι και το Κρανίδι έγινε «αναγέννηση», κότσαραν και έναν τίτλο «ερχόμαστε» και όλα καλά.

Το σχέδιο του Μελισσανίδη, απλό. Λεφτά από τον ΟΠΑΠ, λεφτά από τη nova και ξαφνικά μια ομάδα χωρίς χρέη, χωρίς δάνεια, χωρίς υποχρεώσεις και με τρια εκατομμύρια στο ταμείο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ίδιος δε χρειάζεται να βάλει ευρώ σε ένα πρωτάθλημα που με 200.000 βγαίνεις πρώτος περίπατο και όταν όλοι οι άλλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν ολόκληρη της χρονιά με 15-40.000 ευρώπουλα! Τα ίδια με άλλη κλίμακα και στη Β Εθνική. Εκεί βέβαια χρειάστηκε να δραστηριοποιηθεί περισσότερο το «σύστημα υποβοήθησης».

Δεν αρκούσε ούτε η χορηγία ΟΠΑΠ στο Πρωτάθλημα της Football League (πρωτοφανές ο χορηγούμενος να είναι και χορηγός και τοαντίστροφο), ούτε η Προεδρία του «Αδερφού» (του) Καλογιάννη για να περάσει εύκολα το εμπόδιο «Β Εθνική». Έτσι ενεργοποιήθηκε το σύστημα που χτίστηκε από τη Γ’ Εθνική. Σύστημα... ψυχολογικής υποστήριξης σε διαιτητές. Πολλές φορές και σωματικής βελτίωσης.

Πρωτοστάτες στην ψυχολογική στήριξη των ρέφερι σε Β και Γ Εθνική ο γνωστός Γιαννάκης Παπαδόπουλος, πρώην οδηγός της ΕΠΟ και νυν κατηγορούμενος για το Koriopolis και ο πρώην διαιτητής Παπασταμάτης, που έγινε σύμβουλος... μάρκετινγκ στη Football League (από Φούρναρης!!!) και κυρίως σύμβουλος... ψυχολογίας των διαιτητών!

Με διευρυμένη ψυχολογία, οι διαιτητές πρόσφεραν με τα σφυρίγματα τους ό,τι περισσότερο μπορούσαν (με αρκετές υπερβολές που έβγαλαν μάτι αλλά κρύφτηκαν από τα ΜΜΕ και από το... επίπεδο του πρωταθλήματος Γ και Β Εθνικής) αν και πολλές φορές το αίμ των αντιπάλων έσταζε στους δρόμους έξω από το γήπεδο. Και όταν ούτε ο ρέφερι αρκούσε (βλέπε π.χ. Ριζούπολη) τότε έμπαινε και ο κόσμος μέσα στο γήπεδο και ... έπαιζε και αυτός (κυριολεκτικά όμως) μπάλα, μαζί με την ομάδα.

Το πρόβλημα ερχόταν όταν οι ορισμοί δεν άρεσαν στον πολυκερδισμένο κουροπαλάτη! Τότε, έπαιρνε και απειλούσε! Τον Κουρίδη, τον Τσαχειλίδη, τον Ζωγράφο! Και επειδή είναι και... άτυχος ο πάλλευκος και αθώος κουροπαλάτης, όταν αυτός απειλούσε, μετά από λίγο πήγαιναν κάποιοι και έδερναν αυτούς που απειλούσε! Τι ατυχία για τον διαλεχτό της πίστης και των τίγρεων. Θα μπορούσε κανείς να του χρεώσει τους ξυλοδαρμούς! Ειδικά του Ζωγράφου ξεφεύγει από ξυλοδαρμό προς συμμόρφωσιν. Ήταν μια κανονικότατη απόπειρα δολοφονίας! Με αυτά τα φοβερά και τρομερά «θα με βρείς μπροστά σου» και «να δω πως θα μιλάς με το πιστόλι στονκρόταφο» που λέει κατά καιρούς σε κάθε άνθρωπο που δεν του κάνει σέρβις ή αντιστέκεται στα σχέδια του!

Στην εποχή της χούντας Σαμαρά, τότε που οι Μπαλτάκοι και οι Μπούρες ήλεγχαν τα πάντα στη χώρα και παρέδωσαν στον Γατούληκαι τους συνεργάτες του τον ΟΠΑΠ (έχει πολύ ψωμί αυτή η ιστορία) ο Μελισσανίδης φρόντισε να ελέγξει απολύτως τις εφημερίδεςπου συμμετείχε. Espresso, Δημοκρατία και η αθλητική Ώρα για σπορ, ετοιμάστηκαν στον επιχειρηματικό σωλήνα του Γατούλη ώστεμε ψίχουλα να λειτουργούν και να είναι his master’s voice. Βλέπετε τι γίνεται σήμερα; Παίρνουν κάποιον Χαφέζ απο μια ομάδα ΓκανέζΚουρουκουκού και βαπτίζεται «ΦΑΡΑΩ» και βασιλεύς των ουρανών!!! Γήπεδο δεν έχουν δεί ακόμα και τα πρωτοσέλιδα εξευτελίζονταιγράφοντας διαρκώς για μπουλντόζες που μπαίνουν να σκάψουν το οικόπεδο (και το καταπατημένο άλσος μάλλον) αλλά μάλλονμένουν πάντα απο καύσιμα και δεν ξεκινάνε.

Ακόμα δεν ξέρουν πως να το φέρουν στους ΑΕΚτζήδες ότι το κιτσάτο Φαραωνικό γήπεδο με το όνομα Αγιά Σοφιά (που αποτελεί ύβριγια τον πραγματικό ναό της Ορθοδοξίας και ντροπή για αυτούς που δίνουν... αγιαστούρες στον κουροπαλάτη) θα αργήσει πολύ καιθα γίνει... κάποτε! Στρωμένα ήταν όλα με τα είκοσι μύρια του Σγουρού και τα δέκα που είχε υπολογίσει ότι θα πάρει απο τον κόσμο οτζάμπα «ευεργέτης»! Αλλά... ήταν άνθρακες ο θησαυρός αφού ο Σγουρός και τα είκοσι εξατμίστηκαν και οι ΑΕΚτζήδες προφανώς δενήθελαν να δώσουν λεφτά για να φτιάξουν κι άλλη περιουσία στον «Γατούλη». Αρκετά τους έχει πάρει... Γιατί το γήπεδο ανήκει φυσικάστον Μελισσανίδη. Όχι στην ΑΕΚ!

Τώρα, στο κατώφλι της  Super League, το σχέδιο είναι απλό για τον Μελισσανίδη: Συμβόλαια με ταβάνι τις 200.000 ευρώ (μην ξεπεράσουμε και το... ταμείο και πρέπει να βάλουμε ευρώ) με παικτάκια τύπου Χαφέζ που θα βαπτίζονται υπερπαίκτες, κάτι συνταξιούχους τύπου Τζιμπούρ και ατέλειωτη κοροϊδία μέσω... ΜΜΕ. Δείτε τι έγινε τόσους μήνες με τον Σκόκο, για να καταλήξουν ότι μάλλον «δε γίνεται». Δείτε τι έγραφαν για τον Τζιοβάνι της Φλουμινένσε. Ότι μέχρι και ο Ροναλντίνιο έπεσε πάνω του για να τον πείσει να μείνει εκεί και να μην πάει να πάρει το Champions League με την ΑΕΚ. Και τελικά μια μέρα εξαφανίστηκε από το χάρτη των ΜΜΕ! Αλλά ΟΚ, ήρθε ο... Φαραώ δανεικός από τη Γκανέζ Κουρουκουκού!!!

Φτηνό μπάτζετ λοιπόν το πρώτο βήμα.  Το δεύτερο; Η λυκοσυμμαχία. Τα έχει «φτιάξει» με τον Αλαφούζο ώστε εκείνος να κάνει τοθόρυβο και ο Γατούλης να κινείται στο παρασκήνιο! Στην πραγματικότητα μέχρι και τον Θωμαίδη του έχει αρπάξει του Γιαννάκη καιαυτός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου! Μέχρι και τον Μπέο του έβαλε στην συμμαχία και ο Γιαννάκης γουστάρει! Όμως και ηλυκοσυμμαχία και με τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ έχει όρια και τα όρια είναι οι γραμμές του γηπέδου. Και θα δείτε τι έχει να γίνειπαρακάτω...

Τρίτο βήμα η παραπάνω στήριξη του «συστήματος» υποβοήθησης (ψυχολογικά πάντα) των διαιτητών. Στην ομάδα Γιαννάκη Παπαδόπουλου, Παπασταμάτη, έχουν πρστεθεί ο Τσινιάρης (και όχι μόνο) αλλά και ο Αλέξης Δέδες, ο τουιτεράκιας που κάνει και ραντεβουδάκια ψυχολογικής στήριξης με διαιτητές.

Τέταρτο βήμα; Μα φυσικά η χορηγία του ΟΠΑΠ. Μια σχετικά χαμηλή προσφορά στη Λίγκα, στη Superleague, ώστε να του πούν με...σιγουριά όχι και να μη γίνει πράξη η κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ. Αυτό γιατί; Για να μπορεί ο μέτοχος του ΟΠΑΠ να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τις ομάδες (μια μια και όχι όλες μαζί) που χορηγεί ως μέτοχος του ΟΠΑΠ και τις οποίες ανταγωνίζεται ως διοικητής και«αφεντικό» της ΑΕΚ! Απίστευτο ασυμβίβαστο και οξύμωρο μαζί! Καταλάβατε γιατί τον έτσουξε τόσο η απόφαση της ΕΕΑ;

Αν κάτσει στο ίδιο τραπέζι ξεχωριστά με τις ομάδες, θα προσπαθήσει να τις δέσει χειροπόδαρα. Και θα προσπαθήσει να αλλάξει τιςισορροπίες στην Superleague. Ποιές ισορροπίες; Αυτές της λογικής! Αυτές που λένε ότι ο «μεγάλος» προσφέρει στον μικρό!

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ποσά απο την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών και το έκανε για να μπορούν όλοι να ζήσουν! Αυτά στο μυαλό του Μελισσανίδη δεν υπάρχουν! Το κουτσαβάκι της Νίκαιας έχει μάθει να ζεί σαν αρπακτικό και έτσι θα συνεχίσει! Όμως όσο και αν τα έχει... μετρήσει με το αμόρφωτο μυαλό του, έχει ξεχάσει κάτι και κάνει μεγάλο λάθος. Κάποια στιγμή θα αρχίσει το Πρωτάθλημα! Και τότε θα αρχίσουν οι φάπες! Μπορεί ο ίδιος να νομίζει ότι με το Γροντή και τον... Χαφέζ θα διεκδικήσει πρωτάθλημα, όμως ένας ελαχίστως σοβαρός άνθρωπος βλέπει ότι το υλικό της ΑΕΚ είναι για... να δώσει μάχη για να μπει στα play off του Πρωταθλήματος. Και εκεί θα λογοδοτήσει στους ΑΕΚτζήδες που περίμεναν να γυρίσουν στη Football League παίζοντας σε καινούριο γήπεδο! Μπορεί κάποιος να κοροιδεύει λίγους για πολύ καιρό και πολλούς για λίγο καιρό. Ο Μελισσανίδης κατάφερε να κοροϊδέψει πολλούς και για πολύ καιρό αλλά δεν έμεινε άλλη άμμος στην κλεψύδρα!
YΓ.: Κάντε το τεστ. Ο τύπος στη φωτογραφία της ώρας λέει ότι θέλει Πρωτάθλημα και Champions League. Πείτε μας ποιος είναι και θα κερδίσετε... στασίδι διαρκείας στην Αγιά Σοφιά. Αν ζείτε φυσικά όταν θα κατασκευαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου