.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Αυτή η δημοτική πλειοψηφία, συνεχίζει να γράφει ιστορία




Και ασφαλώς έχει ακόμη να γράψει...

Η αντιπολίτευση πιο μελισσανιδική από το Μελισσανίδη!
 


Το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, ήταν μια ακόμη πολιτική αναμέτρηση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η δημοτική πλειοψηφία με την παρουσία και στήριξη των πολιτών, υπερασπίστηκε με σθένος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, επιχειρήματα και ήθος, το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων. Η αντιπολίτευση τραγική, με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση και μερικώς το «Μπροστά», υπερασπίστηκε με σθένος και σε μερικές περιπτώσεις με αστεία επιχειρήματα, τα σχέδια των επιχειρηματικών συμφερόντων. Επικεντρώθηκε κυρίως στο απελπισμένο σόφισμα, είστε υπέρ ή κατά του γηπέδου, εννοώντας αποκλειστικά το σχέδιο Μελισσανίδη.  

Επανέλαβαν όλα τα γνωστά τετριμμένα επιχειρήματα της πλευράς Μελισσανίδη για να… κατατροπώσουν τη συμπολίτευση. Αποκορύφωμα ίσως ήταν όταν ο Γ. Τομπούλογλου εγκάλεσε επί μακρόν την πλειοψηφία, γιατί δεν υπακούει στη γραμμή του κόμματος που στήριξε το συνδυασμό στις εκλογές. Τους είπε άραγε ως τι; πως ενεργούν αντίθετα με το κόμμα που τους στήριξε. Και ξεχνώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή αλλά και στα όργανα του, είχε καταψηφίσει το Ρυθμιστικό και υποσχεθεί να το καταργήσει, απαίτησε να κομματικοποιηθεί η «Δύναμη Πολιτών» συμμορφούμενη με την κομματική απόφαση! Κι όλα αυτά γιατί ελλείψει επιχειρημάτων υποθέτω δε θυμόταν. Αλλά και όταν όλοι του είπαν πως κάνει λάθος, ούτε τότε έδωσε συγχαρητήρια γιατί είναι συνεπείς με την κομματική γραμμή.  

Ξέχασε όμως πως ο ίδιος την εποχή του σχεδίου Γρανίτσα, είχε διαφοροποιηθεί από το κόμμα του τη ΝΔ και καμάρωνε γι΄ αυτό. Το οποίο στη βουλή είχε ψηφίσει φυσικά μαζί με το ΠΑΣΟΚ κι εκείνο το σχέδιο.

Διαμαρτύρονταν γιατί δεν τους πήραν στη συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ με το Μελισσανίδη.  Έστω έναν είπε κάποιος ως κοινό εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης. Θα πήγαιναν για να πουν τι; Και γιατί ήθελαν τόσο πολύ να είχαν παρουσία στη συνάντηση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ δεν ενδιαφέρονται το ίδιο να έχουν παρουσία στα νομικά πρόσωπα του Δήμου; Λες κι ο Μελισσανίδης πήρε μαζί του στη συνάντηση, κι εκείνους που έχουν παρόμοιες απόψεις με του Δήμου. Όλα αυτά από εκείνους που έτρεξαν προεκλογικά, να υποβάλλουν τα σέβη τους στο αφεντικό της ΑΕΚ, όταν εκείνος την είχε επισκεφτεί. 

Εκείνος που ξεκίνησε το «χορό» ήταν ο Αντιπρόεδρος του Σώματος Χρήστος Κοπελούσος. Γιατί δεν κλήθηκαν οι νομικοί της ΑΕΚ φώναζε. Όπως ακριβώς κάνει δηλαδή κι ο Μελισσανίδης. Όταν αποφασίζει τι θα κάνει, φωνάζει και το Δήμο για να συμμετέχει.

Αυτή η αντιπολίτευση δεν είναι τόσο ανίκανη όσο φαίνεται. Η δυσκολία της βρίσκεται στο γεγονός ότι υπερασπίζεται κάτι άδικο. Υπερασπίζεται με τις θέσεις της, επιχειρηματικά συμφέροντα ξένα και αντίθετα με εκείνα της πόλης και των πολιτών. Και μπροστά της έχει μια αρραγή, και σύμφωνη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συμπολίτευση. Η οποία οφείλει να συνεχίσει με την ίδια συνέπεια τη διαδρομή μέχρι το τέλος. Εξάλλου «εγγυητές» για την ενότητα και τη νικηφόρα πορεία της, παραμένουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους εκφραστές…

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τέσσερις Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αττικής. Η Δέσποινα Κουτσούμπα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής. Η ανεξάρτητη Φλώρα Νικολιδάκη, η Ζωή Ράικου και η Μαρίνα Κούκα της «Δύναμης Ζωής». Οι τρεις πρώτες είναι ανάμεσα στους έξη που υπέγραψαν ερώτηση και καλούν την Περιφέρεια να αποφασίσει εμπρόθεσμα για τη ΜΠΕ του γηπέδου, ώστε να μη παρέλθει η προθεσμία και γίνει σιωπηρή αποδοχή της.  

Στη συνέχεια θα ανεβάσουμε σειρά από βίντεο που θα περιέχουν σχεδόν το σύνολο της συζήτησης, ώστε να μπορούν οι αναγνώστες να έχουν δική τους γνώμη.

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Μάνο με το θάρρος του αναγνώστη σου, επίτρεψέ μου να σου πω ότι σε βρίσκω λίγο υπερβολικό σε καλά λόγια. Το ότι κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, διασώζοντας λίγο την χαμένη αριστερή τιμή, δεν είναι λόγος για να λέμε δα κι ότι "γράφουν ιστορία". Κάνουν απλά το καθήκον τους απέναντι στην πόλη για να προστατευτεί από τη λαίλαπα των επιχειρηματικών συμφερόντων που επιβουλεύονται το Άλσος και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Αυτό το καθήκον δεν είχε φανεί σε προηγούμενη περίοδο.
    Να θυμίσω το "ναι επί της αρχής" της Ματσουκά στη φιέστα της Γαϊτανά τότε που μας κουβάλησε εδώ την "οικογένεια" της ΑΕΚ?
    Να θυμίσω το περίφημο "αν θέλει η ΑΕΚ έξτρα στρέμματα να το συζητήσουμε"?
    Να θυμίσω τα πήγαινε-έλα και τις κλειστές συζητήσεις στα γραφεία του Συριζα στη βουλή που ποτέ δεν μάθαμε ποιοί παρευρέθησαν ένθεν κακείθεν και τι ειπώθηκε?
    Να θυμίσω τις πιέσεις που ασκούνταν σε μέλη του Συριζα -ακόμη κι από τον ίδιο το Βασιλόπουλο και κοντινούς του- για υπερψήφιση επίμαχων άρθρων του ρυθμιστικού?
    Να θυμίσω ότι πρόσφατα ο Στράτος σε καφεζαχαροπλαστείο έκανε λόγο για e-mail που αντηλλάγησαν μεταξύ Δήμου και ΠΑΕ και τα οποία υπαινίχθη ότι θα τα δημοσιοποιήσει?

    Ας μην τα θυμίσω. Τα θυμούνται όλοι όσοι αγωνίζονται από οποιοδήποτε μετερίζι (δεν έχει σημασία ποιό) για να μην μετατραπεί η πόλη μας σε καζίνο-μπάλα-σουβλάκι.

    Ναι! Μπήκε επιτέλους η διοίκηση στο σωστό δρόμο! Μάλλον αναγκασμένη όμως εξ αριστερών και α/α αντιδράσεων. Ας μείνουμε στο γεγονός ότι μπήκε στο δρόμο που θα έπρεπε από την αρχή, αλλά ας μην λέμε κιόλας ότι γράφει και ιστορία.

    Όσο για την αντιπολίτευση? Ποιά αντιπολίτευση? Σχεδόν πλασιέ των επιχειρηματικών συμφερόντων. Όσο για το ανεκδιήγητο τοπικό ΚΚΕ ας θυμίσω ότι πριν λίγους μήνες μας φέρανε έναν κεντρικοεπιτροπάριο (που το μόνο που ξέρει από τη Φιλαδέλφεια είναι τα σουβλατζίδικα) για να μας κουνήσει το δάχτυλο (παλιά τους τέχνη κόσκινο) λέγοντάς μας να μην ασχολούμαστε με τον "τίγρη" για να μη μας λένε τσάτσους του "χοντρού".

    (Με εκτίμηση σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως όσους αγωνίζονται πραγματικά για το δίκαιο και σ' εσένα προσωπικά για τους αγώνες που δίνεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Γκρινιαρης
    Με αλλο ενα 1500αρι (http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=9/2/2014&id=14983&pageNo=36) το κομμα που ξεπουλησε τη φωνη του, τον 902, μπορει να ονομασει καποια αιθουσα στον Περισσο «Ζωρειο». Ισως κι ολο το κτιριο.

    Παρεπιπτοντως, ποσο κομμουνιστης μπορει να ηταν ενας ανθρωπος που έπαιζε λίρα για να χορευει η ΦρειδεΦρικη; (http://www.pontos-news.gr/article/134134/zoras-melissanidis-opoios-dinei-se-ftoho-kai-peinasmeno-daneizei-ston-theo)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι δα και Μεταξάς ο ΑΒ. Τους ελιγμούς του τους κάνει από την πρώτη στιγμή. Γεγονός είναι όμως πως τώρα είναι ο μόνος που κρατά αξιοπρεπή στάση, ενάντια στις συμφωνίες του -πρώην προς το παρόν- κόμματός του με τους όποιους "έντιμους και καθαρούς" επιχειρηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή