.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Στα βήματα του Δυτικού πολιτισμού,της ειρήνης και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής,ξεφτίλες

Νίκος Παπαγεωργίου
από vimeo.com


Η αλληλεγγύη των Η.Π.Α προς τον λαό του Παρισιού είναι ντροπιαστική από την υποκρισία και άστοχη γιατί δεν πιάνει πια


https://vimeo.com/145768894(Στα βήματα του Δυτικού πολιτισμού,της ειρήνης και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής,ξεφτίλες)

Είμαστε σε πένθος. Πάλι. Πράγματι, το Παρίσι είναι σε πένθος, και πάλι.

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο, όλοι εκ των πραγμάτων Παριζιάνοι με προφίλ στο Facebook, καζίνο, και ολόκληρα πολυτελή κτίρια “ντυμένα ”στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Η αλληλεγγύη ως συμπάθεια βεβαίως είναι ένα πολύ οδυνηρό μήνυμα ότι η ανθρωπότητα στέκεται με το Παρίσι και θα ενεργήσουν αποφασιστικά για να εκδικηθούν για το μακελειό που απροσδόκητα προκλήθηκε από εκείνους των οποίων δεν είναι θύματα και δεν θα είναι πιθανόν και στο μέλλον ενώ τα κίνητρα των περισσοτέρων τα έχουμε κατανοήσει πολύ λιγότερο

Πλέον?

Προφανώς παρά τη συσσωρευμένη υπερπληροφόρηση και γνώση σε όλο τον κόσμο λόγο του διαδικτύου η έννοια της αλληλεγγύης έχει ξεφύγει από μερικούς από εμάς.

Και είμαι κουρασμένος.

Χωρίς αμφιβολία, θρηνώ για τα πρόσφατα θύματα του Παρισιού και τις οικογένειές τους και ποτέ δεν θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι έχω τις ίδιες γνώσεις με αυτούς που είχαν την εμπειρία από πρώτο χέρι αλλά αρνούμαι παρά τις γαλλικές μου ρίζες να πέσω στην λούμπα του άμεσου ή έμμεσου εθνικισμού, ιδιαίτερα όχι τώρα. Επειδή, εκτός από τα θύματα στο Παρίσι, ένας ακατανόητος αστρονομικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί και είναι της ανώτερης τάξης, για κάποιο χρονικό διάστημα θρηνούν σε χώρους των οποίων τα ονόματα έχουν γαλουχηθεί από τη γλώσσα μας σαν να δεχθήκαμε ότι η βία απλά συμβαίνει εκεί, ενώ υποθέτω η πλειοψηφία των παθόντων δεν θα μπορούσε πιθανότατα να έχει τα χρώματα των σημαιών τους.

Βλέπετε, θα ήθελα να τονίσω επίσης ότι θρηνώ για όσους σκοτώθηκαν ώρες πριν το Παρίσι καταρρεύσει στο χάος, στις εντυπωσιακά παρόμοιες επιθέσεις στη Βηρυτό(εκεί που τα Δυτικά ΜΜΕ μέσω των συμφερόντων που εξυπηρετούν το προσπερνούν σαν κάτι απλό)

Πενθώ για τους εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους ή δολοφονημένους στην Συρία, ανεξάρτητα από την θρησκεία, την πίστη τους.

Θρηνώ για τα εκατομμύρια που σκοτώθηκαν ενώ η επίθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και συνεχώς αναβαθμίζεται στο Ιράκ, πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους έχουν βασανιστικό θάνατο από την έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο που χρησιμοποιείται κατά παράβαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου. Για λόγους που όλοι ξέρουμε πια, για την ηγεμονία των Η.Π.Α, τον επεκτατισμός τους, τα συμφέροντα των επιχειρήσεων τους.

Πενθώ τον ανείπωτο αριθμό των νεκρών στην ύπουλο πόλεμο και κατοχή των Η.Π.Α στο Αφγανιστάν. Και τα αμέτρητα παιδιά εκεί που δεν ξέρουν τίποτα για την ειρήνη, δεν την έχουν γνωρίσει ούτε το αίσθημα ασφάλειας. Ενώ οι ασθενείς και το προσωπικό πρόσφατα και στοχευμένα βομβαρδίστηκαν και στην συνέχεια πυροβολήθηκαν φεύγοντας από το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Kunduz,τραγική ειρωνεία με γαλλικής ρίζες αυτή η ανθρωπιστική οργάνωση.

Πενθώ για τους ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν και πουλήθηκαν σε κυκλώματα δουλείας ή σωματεμπορίας στη Μαλαισία και καταριούνται γιατί είχαν την ελάχιστη ελπίδα να ξεφύγουν, τώρα που η (TPP)- (https://translate.google.gr/translate…)
έχει συγκεντρώσει την σιωπηρή έγκριση του αποτροπιασμού, του κέρδους πάνω από όλα με πρωτεργάτες τις μεγαλοκαπιταλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ.

Θρηνώ για τους Παλαιστίνιους, των οποίων η γη σφετερίστηκε και των οποίων οι ζωές και οι υποδομές της γης τους είναι υπό πολιορκία και κατάληψη από παράνομα και τρομοκρατικά μέλη, τρομοκρατία που δεν καταδικάζεται ουσιαστικά ποτέ.

Θα πενθώ τους ασθενείς και το προσωπικό των πάνω από 100 εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης που έχουν βομβαρδιστεί από το Μάρτιο στην Υεμένη.

Θρηνώ για την Υεμένη.

Θρηνώ για τα θύματα στο Μεξικό, 43 μαθητές και τις οικογένειές τους που δεν έχουν καμία απάντηση. Πως να έχουν; Από τους συνενόχους δολοφόνους της κρατικής εξουσίας;

Θρηνώ για τους Κινέζους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που εργάζονται κυριολεκτικά ως σκλάβοι έτσι ώστε η Δύση να μπορεί να απολαμβάνει την απληστία της.

Πενθώ για την αχαλίνωτη γενοκτονία στο παρελθόν και το παρόν για την εξουσία, αυτοκρατορία, τον ιμπεριαλισμό. Στην πραγματικότητα, θρηνώ για όλα τα θύματα της τρομοκρατίας, είτε είναι κράτος είτε μιας ομάδας, χωρίς όρους να συνδέονται με τη θλίψη μου,δεν βλέπω την τοποθεσία ούτε την πίστη, ούτε την αυθαίρετη γεωπολιτική τυχαία τοποθεσία της γέννησης του θύματος. Και είμαι από εκείνους που θρηνούν και σύντομα θα είναι τα επόμενα θύματα του τρόμου, δεδομένου ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε, τιμωρώντας τα θύματα του Παρισιού, μόλις “γενήθηκε” ένας ακόμη ανηλεής πόλεμοs.

Σαν να ήταν κάπως μια ήπια μέθοδος για να την χρησιμοποιήσει ξεκινώντας πόλεμο.

Ναι, θρηνώ για το Παρίσι. Αλλά το κάνω κλαίγοντας από ντροπή στην αξιοθρήνητη θράσους απόφαση. Για την Δυτική αντίδραση σε αυτό το φαινόμενο που εξέθρεψε , για τους αμέτρητους αξιολύπητους ρατσιστές και τις ατελείωτες ανούσιες αιτιολογήσεις τους. Για τον αλαζονικό σχολιασμό από τους πολιτικούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα φερέφωνά τους που με αμηχανία μετά την τραγωδία τους φωνάζουν να εκμεταλλευτούν την άγνοια του πολύ κόσμου για το σχέδιο πολλών χρόνων “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας” και τις αισχρές υπηρεσίες εξόντωσης αντιφρονούντων-ακτιβιστών(μπορείτε να βρείτε πολλά εγχειρίδια σε μέσα αντι”πληροφόρησης”)
Το γεγονός είναι ότι θλίψη είναι πολύ μεγάλη για να συνεχίζουμε να την αντέχουμε. Και είμαι πολύ καιρό τώρα γεμάτος δάκρυα.

Έτσι κρατήστε αυτά τα θύματα σε όλο τον κόσμο στο μυαλό σας.Για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους τους άντρες, γυναίκες ,παιδιά, ποιοι υπέστησαν και ποιοι θα υποστούν ακρωτηριασμούς, τον τρόμο, τα βασανιστήρια και τον θάνατο που είναι τόσο αναγκαία για την κυριαρχία μέσω του πολέμου που θέλουν να επιβάλλουν. Όταν την επόμενη φορά που θα συγχωρήσετε τη στάση ενός πολιτικού για τον πόλεμο, γιατί η προπαγάνδα του σας πείθει ή γιατί υποστηρίζετε κι εσείς τον επεκτατισμό, τον φασισμό, την ξενοφοβία τον καπιταλισμό.

Πηγή περιγραφής-http://theantimedia.org/america-your-solidarity-with-paris…/
Claire Bernish- http://theantimedia.org/team/claire/
http://theantimedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου