.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Αριστείδη Βασιλόπουλο το πρωτόκολλο παράδοσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και παραλαβής από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, του κτιρίου του πρώην μετεωρολογικού σταθμού και του περιβάλλοντος περιφραγμένου χώρου, εντός του Άλσους. 

Πρόκειται για κτίριο που κατασκευάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας το έτος 1970, λειτούργησε από την ΕΜΥ, εγκαταλείφθηκε και ο Δήμος ξεκίνησε ενέργειες εδώ και πάνω από ένα χρόνο για να μπορέσει να το αξιοποιήσει, ως κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης. 

Τα επόμενα βήματα αφορούν την ανακαίνιση του κτιρίου και τη μελέτη μετατροπής του σε ένα πρότυπο κέντρο που θα μπορεί να συνεισφέρει στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, στην ενημέρωση για την ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης του Άλσους, την ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων και στην επαφή με το δασικό περιβάλλον, τόσο των παιδιών και των εφήβων, αλλά και όλων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής μας.

10 σχόλια:

  1. Μπράβο!
    Μένει να δούμε και το αν και πως θα αξιοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή αν δεν απατώμαι βλέπω τον κ. Χρήστο Τσερπάνη στη φωτογραφία θέλω να ρωτήσω ως τι παρίστατο στις υπογραφές; Θεσμικά εννοώ. Νομίζω δεν είναι καν δημοτικός σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως άτυπος θεματοφύλακας πρασίνου της ευρύτερης περιοχής (Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Ιωνίας) ίσως.

      Διαγραφή
  3. Είναι νέος Γενικώς Γραμματέας της ΕΜΥ και παρίστατο κατά την υπογραφή ως εκπρόσωπος της. Πειράζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου. Αφού δεν πειράζει εκείνον εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

      Διαγραφή
  4. Συγγνώμη αλλά το κτίριο αυτό δεν είναι αυθαίρετο ως ευρισκόμενο εντός του άλσους; Ο κος Τσερπάνης κάποτε είχε κάνει φασαρία μέχρι και για τα κλουβιά του φιλοζωικού. Πρόσφατοι δε είναι και οι αγώνες του εναντίον του γηπέδου της ΑΕΚ. Δεν ξεχνάμε βέβαια και την μάχη του εναντίον του Κενταύρου. Γιατί λοιπόν τα 2 μέτρα και 2 σταθμά; Δεν επηρεάζεται και δεν κινδυνεύει ο ο δασικός χαρακτήρας το άλσους; Πολύ περίεργα όλα αυτά όπως και το γεγονός οτι σταμάτησε να ασκεί κριτική στο Δήμο. Για τα "έργα" στην πόλη και την καταστροφή των δέντρων μόκο. Μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω απο τα δάχτυλο μας. Μικρή η πόλη μας και γνωρίζουμε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18 Σεπτεμβρίου 2016 - 7:26 μ.μ.

    Ο΄τι είναι αυθαίρετο μέσα στο δασικό στο διενεκές-αναδασωτέο Άλσος του Δήμου,είναι υποχρέωση της αρμόδιας Δασικής Διεύθυνσης με βάση τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε.,που έχουμε κερδίσει στο παρελθόν,να βγάλει αποφάσεις κατεδάφισης,στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της,όπως και οι αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας....γιατί δεν το κάνουν,να ζητήστε εξηγήσεις απ'αυτούς,για παράλειψη ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ,απιστία,και παράβαση ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ,καθώς και για παραβίαση κατά τον νόμο υποχρέωση εκτέλεσης τελεσίδικων αποφάσεων του Σ.Τ.Ε...Τα υπόλοιπα περί 2 μέτρων και σταθμών,και περί μη δημόσιας κριτικής τουλάχιστον,μόνο θυμηδία προκαλούν.....Για να μιλήσουμε και για την επικαιροποίηση της δήθεν ανάπλασης του Άλσους,με τον τρόπο που έγινε...έχω ήδη μιλήσει Δημόσια,και ΕΓΚΑΙΡΑ.........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκκλησία είναι αυθαίρετη;

      Διαγραφή
    2. Είχες δεν είχες Χρηστάρα τα κατάφερες και βρέθηκες στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας αν και είχες εξαφανιστεί από το δημόσιο σχολιασμό εδώ και καιρό. Τελικά είσαι εσύ ή κάποιος που σου μοιάζει στη φωτογραφία; Και να είσαι δηλαδή μαγκιά σου.

      Διαγραφή
  6. Υπογράφεις την παραχώρηση ενός τελεσίδικα κατεδαφιστέου κτίσματος απο το κράτος στον Δήμο. Οι αγώνες που έδωσες στο παρελθόν έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τις πράξεις σου στο παρόν. Η είναι αυθαίρετο, απειλεί το δασικό χαρακτήρα του άλσους και το κατεδαφίζουν οι υπέυθυνοι ή δεν αποτελεί κίνδυνο και συμμετέχεις στην παράδοση του. Μέση λύση δεν υπάρχει, διάλεξε. Κανείς δεν σε μέμφεται που δεν το γκρεμίζεις ο ίδιος αλλά γιατί οι πολιτικές σου πράξεις στο παρόν έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα όσα έχεις υπερασπιστεί στο παρελθόν. Απο τη μια κατήγορος και απο την άλλη μέρος του σχεδίου δεν αποτελεί υπεύθυνη πολιτική στάση αλλά κωλοτούμπα. Γιατί το αυθαίρετο κτίσμα με την ενέργεια αυτή την οποία συνυπογράφεις θα συνεχίσει να λειτουργεί εσαεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή