.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η ανάθεση δημοτικών έργων σε ιδιώτες

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Απεμπόληση αρμοδιοτήτων των δήμων συνιστά η ανάθεση δημοτικών έργων σε ιδιώτες. Οι δήμοι οφείλουν, με το προσωπικό και τον εξοπλισμό που διαθέτουν, να διεκπεραιώνουν τα έργα που είναι απαραίτητα στους δημότες και είναι αρμοδιότητος των δήμων.

Με δυο λόγια οφείλουν να εκτελούν τα λογής δημοτικά έργα δι’ αυτεπιστασίας.

Η αυτεπιστασία προϋποθέτει φυσικά έμπνευση των εκλεγμένων, και εργατικότητα των εργαζομένων, ένα κλίμα δημιουργικής προσπάθειας και όχι τα βαλτονέρια μιας άπραγης καθημερινότητας.


Η αυτεπιστασία προϋποθέτει και μια αγωνιστική δημοτική αρχή, που θα διεκδικήσει να έχουν οι δημοτικές υπηρεσίες όσους εργαζόμενους χρειάζονται σε κάθε μια απ’ αυτές, σε μόνιμη βάση ή και προσωρινά και τον αντίστοιχο φυσικά εξοπλισμό.

Η αυτεπιστασία προϋποθέτει την απεμπλοκή από τη λογική του «επείγοντος», και του «κατεπείγοντος» και καλά, ακόμα και σε έργα που μπορούν να γίνουν με κάποιο ρυθμό.

Η απεμπόληση της αυτεπιστασίας, η ανάθεση σε ιδιώτες, συνιστά ήττα της αυτοδιοίκησης, με συνέπειες στη συνολικότερη πορεία των κοινωνικών μας πραγμάτων, και βεβαίως δεν αποτελεί αριστερή πολιτική.

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου