.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή οι διαλέξεις Φιλοσοφίας

Με μεγάλο ενδιαφέρον και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/11 η διάλεξη με θέμα: Γιατί η οικονομική και πολιτική κρίση είναι στην πραγματικότητα και ηθική; και ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Βαγγέλη Πρωτοπαπαδάκη.

Με παραδείγματα από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα ο ομιλητής έθεσε ερωτήματα για τις παραδοχές της ελληνικής κοινωνίας ως προς την ηθική. Οι αναφορές του στο χρέος, στα δημοψηφίσματα, στις εκλογές και τους πολιτικούς, σε θέματα μειονοτήτων, όπως αυτό που απασχόλησε πρόσφατα την ελληνική κοινωνία σχετικά με την δυνατότητα επιλογής φύλλου, πυροδότησαν έναν έντονο προβληματισμό και συζήτηση με το ακροατήριο.


Οι διαλέξεις στο πλαίσιο του Κέντρου Φιλοσοφίας που έχει οργανώσει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας σε συνεργασία με την Δόκτορα Φιλοσοφίας του ΑΠΘ, Χρυσάνθη Κεχρολόγου και με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό (ΑΠΘ), συνεχίζονται κάθε δεύτερη Δευτέρα. Επόμενη διάλεξη στις 4 Δεκεμβρίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Φιλοσοφίας, Ευτύχη Μπιτσάκη και θέμα: Η φιλοσοφική θεμελίωση της πολιτικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου