.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Εσωκομματικές εκλογές στην κεντροαριστερά: "Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί" ..


Διθυραμβικά τα σχόλια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την συμμετοχή πολιτών στις εσωκομματικές τους κάλπες για την ανάδειξη του επικεφαλής της κεντροαριστεράς.

Για «πέραν των προσδοκιών η συμμετοχή του κόσμου στις διαδικασίες εκλογής ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς» έκανε λόγο  ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υποψηφίων αρχηγών.

Προφανώς και δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε μ’ αυτές τις δηλώσεις. Το μόνο που ίσως πρέπει να θυμίσουμε στους ΠΑΣΟΚους, είναι ότι η συμμετοχή σε τέτοιες διαδικασίες δεν έχει κανένα αντίκρισμα ως προς την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στις βουλευτικές διαδικασίες.


Και για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη σε όσους ισχυρίζονται ότι η «κεντροαριστερά αναγεννάτε», «αποτελεί την μοναδική εναλλακτική λύση» και άλλες τέτοιες μπαρούφες, τι συνέβη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτη του 2012.

Τότε ο μοναδικός υποψήφιος Βαγγέλης Βενιζέλος  έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151 ψηφισάντων) και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. (Δηλαδή το 2012 είχαν ψηφίσει περισσότεροι από τους 200.000 πολίτες που λένε ότι έλαβαν σήμερα μέρος στις εκλογές).

Η εξέλιξη γνωστή. Στις βουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν στις 25ης Ιανουαρίου 2015, το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε το μικρότερο ποσοστό της ιστορίας του (4,68%).

Οπότε ας μην χαίρονται με τα εγκεφαλικά τους κατασκευάσματα τα Πασοκικά στελέχη. «Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί» που τραγουδούσε και η Χαρούλα Λαμπράκη.

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου