.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα #seasonfight σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ με θέμα : «Το τέλος της τουριστικής σεζόν φέρνει: ανεργία – επισφάλεια – εργασιακή περιπλάνηση. Αποτιμούμε τη δράση μας – Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας – Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας»

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ ΤΙ;

Άλλη μια θερινή τουριστική σεζόν έρχεται στο τέλος της και για ακόμα μια χρονιά το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο (επισιτιστικές αλυσίδες, ξενοδοχεία, εμπορικά πολυκαταστήματα) κατάφερε να αποκομίσει τεράστια κέρδη που βασίζονται κυρίως στην ακραία εκμετάλλευση και την υπερεντατικοποίηση των εργαζομένων του κλάδου . Πίσω από τη χλιδή και τις ακριβές υπηρεσίες σίτισης και καταλύματος κρύβονται εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι οι οποίοι βιώνουν άθλιες συνθήκες διαμονής και εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας για μερικά «μαύρα» μεροκάματα πείνας . Την ίδια ώρα    που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με διθυράμβους πανηγυρίζει για το «θαύμα» του τουρισμού  επιβάλει  την υπερεκμετάλλευση και τη γενίκευση της επισφάλειας ως αναγκαίους όρους για την επιστροφή της χώρας στην «ανάπτυξη» ενισχύοντας κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης  ενώ βαφτίζει την φθηνή εργασία ως μαθητεία εξυπηρετώντας με το καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου .   

Με τη λήξη της  τουριστικής περιόδου και επιστρέφοντας από τα σύγχρονα κάτεργα ξεκινάει για όλους μια νέα περιπλάνηση στο κόσμο της ανεργίας και της επισφάλειας . Για ελάχιστους από εμάς υπάρχει ένα πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας , για τους περισσότερους ένας διαρκής αγώνας αναζήτησης για εργασία με όρους δούλου μέχρι την επόμενη τουριστική σεζόν  .


Η καμπάνια για την τουριστική σεζόν #seasonFIGHT εγκαινίασε τη δράση της με την έναρξη της θερινής περιόδους  αναδεικνύοντας όλα τα παραπάνω ζητήματα καθώς και τα πολλά φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, επιχείρησε να συμβάλλει στις μικρές και μεγάλες μάχες στους χώρους δουλειάς διαμορφώνοντας τους αναγκαίους στόχους πάλης για τους εργαζόμενους και πλέον συνεχίζει επισημαίνοντας πως η μάχη που δώσαμε όλο το καλοκαίρι δεν σταματά τώρα αλλά συνεχίζεται . 

Απευθύνουμε κάλεσμα προς εργατικές συλλογικότητες , σωματεία, άνεργους ,σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου, στους συναδέλφους που εργάστηκαν στην τουριστική σεζόν και βρεθήκαμε μέσα από την καμπάνια #seasonFIGHT, στους σπουδαστές στον κλάδο του τουρισμού, όλες και όλους που βιώνουμε το ίδιο καθεστώς εκμετάλλευσης που φτιάχνουν το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και μνημόνια, σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ με θέμα : 

«Το τέλος της τουριστικής σεζόν φέρνει: ανεργία – επισφάλεια – εργασιακή περιπλάνηση. Αποτιμούμε τη δράση μας – Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας – Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας» 

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 18:00 στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β)- 1ος όροφος 


Γιατί δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε δούλοι κανενός


Για να βγάλουμε τα εργατικά συμφέροντα μπροστά


Για να χάσει πλούτο και δύναμη το κεφάλαιο και όχι εμείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου