.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ξεκίνησαν οι περιπολίες ελληνικών F-16 στο Μαυροβούνιο! Για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και αναβάθμιση του ελληνικού ιμπεριαλιστικού ρόλου!

Αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι αλλά σύμφωνα με ανάρτηση της σερβικής ιστοσελίδας «Tango Six» στις 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική αποστολή μαχητικών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Μαυροβούνιο, αποκαλύπτει μιλιταριστικό έντυπο.

Η «θητεία» μιας τέτοιας αποστολής θα είναι πιθανότατα τετράμηνη και εάν κρίνουμε από άλλες αποστολές του είδους θα αφορά 3-4 μαχητικά που θα σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Golubovci.


Θυμίζουμε την ανάλυση μας:
Τι ρόλο παίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία
Τι σημαίνει άραγε η παρακάτω είδηση;
Την προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου, του νεότερου μέλους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνουν η Ελλάδα και η Ιταλία.
Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του προς την κρατική τηλεόραση ο υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου Πέντραγκ Μπόσκοβιτς, μια τεχνική συμφωνία είναι υπό συζήτηση με τις δύο γειτονικές χώρες.

«Η αεροπορική επιτήρηση είναι η καλύτερη επιλογή για την προστασία του εναέριου χώρου μας», υπογράμμισε ο Μπόσκοβιτς.
Το Μαυροβούνιο μετά την απόσχισή του από τη Σερβία το 2006 έχει μείνει χωρίς πολεμικά αεροσκάφη και διαθέτει μόνο δώδεκα επιχειρησιακά ελικόπτερα. 
Θυμίζουμε ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αναλαμβάνοντας σταθερά τέτοιους ρόλους έξω από τα σύνορα της χώρας, έχει επωμιστεί καθήκοντα «Air Policing» («εναέριας αστυνόμευσης») στην Αλβανία εκ περιτροπής με την Ιταλία, ενώ το Μάρτη του 2014 υπογράφηκε και τεχνική συμφωνία με τη Βουλγαρία για την εκτέλεση «διασυνοριακών επιχειρήσεων εναέριας επιτήρησης».
Επιπλέον, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ, το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2018 μεταξύ της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου. Το ΠΣΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Μιλτιάδης Γρυλλάκης, και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικής Πολιτικής του ΥΠΑΜ Μαυροβουνίου, κ. Ίβιτσα Ιβάνοβιτς. 
Το εν λόγω ΠΣΣ περιλαμβάνει δραστηριότητες στους τομείς επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης. 
Μαυροβούνιο και Ρωσία ήρθαν σε σύγκρουση πρόσφατα καθώς η ηγεσία της χώρας προσέγγισε τις ΗΠΑ και εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ. 
Αποτέλεσμα να χάσει η Ρωσία το μοναδικό λιμάνι στην Αδριατική και να γίνει ένα ακόμη βήμα προκειμένου να πεταχθεί από τα Βαλκάνια.
Οι αμερικανικοί σχεδιασμοί είναι σαφείς, υποβάλλονται με ωμό τρόπο και οξύνουν καθημερινά τον ανταγωνισμό με την Ρωσία. 
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ περιγράφει αυτές τις εξελίξεις και τον ρόλο του ελληνικού κράτους: 
"Εκβιασμοί ΗΠΑ στα Βαλκάνια: 
Ή μαζί μας ή εναντίον μας! http://diktiospartakos.blogspot.gr"
Η παρουσία του ελληνικού κράτους αποκαλύπτει την ποιοτική στρατιωτική του αναβάθμιση. Δρώντας ως αιχμή του δόρατος για το ΝΑΤΟ, είναι μια από τις πιο ισχυρές συνιστώσες του ΝΑΤΟ. 
Στο πλαίσιο αυτό υπογράφεται η παραπάνω συμφωνία, υλοποιούνται οι καλοκαιρινές πολεμικές προετοιμασίες της 71Ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας για την ΠΓΔΜ, αλλά και καταγράφεται ο κομβικός της ρόλος στην υλοποίηση της Νατοϊκής Άσκησης στη Ρουμανία.
Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση μας "Άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας http://diktiospartakos.blogspot.gr"
Επιλέγουμε να αναδημοσιεύουμε μια είδηση που αποκαλύπτει την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας και τον καθοριστικό ρόλο που έχει αναλάβει να παίξει για το ΝΑΤΟ η Πολεμική Αεροπορία:
"Ορισμένοι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας της Βουλγαρίας αρνήθηκαν να πετάξουν με τα μαχητικά MiG-29 που διαθέτει η χώρα. Η Βουλγαρία βασίζει την πολεμική της αεροπορία με την οποία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ΝΑΤΟικές της υποχρεώσεις με μαχητικά που κατασκευάστηκαν επί Σοβιετικής εποχής. 
Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε το γεγονός πως ορισμένοι πιλότοι δεν θα συμμετάσχουν σε μια προγραμματισμένη εκπαίδευση αυτή την εβδομάδα. «Κάποιοι από τους πιλότους της αεροπορικής βάσης στο Γκραφ Ιγνατίεβο, έθεσαν ζήτημα ασφάλειας σχετικά με τα γηραιά MiG-29 ο υπουργός Ατανάς Ζαπριανόφ επέμεινε πως τα μαχητικά είναι ασφαλή και χρησιμοποιούνται για τις περιπολίες που θέλει το ΝΑΤΟ. 
Μόνο 7 από τα 16 μαχητικά αυτού του τύπου που διαθέτει η Βουλγαρία είναι σε πτητική κατάσταση και για αυτό η Βουλγαρία εξήγγειλε αγορά 8 νέων μαχητικών έναντι του ποσού των 770 εκατομμυρίων ευρώ. Βάση των συμφωνιών με το ΝΑΤΟ η Βουλγαρία οφείλει να διατηρήσει τουλάχιστον ένα σμήνος 12 μαχητικών σε πτητική κατάσταση. Με πάνω από τα μισά από τα μαχητικά που διαθέτει όμως να είναι σε κακή κατάσταση, η Σόφια έχει εξουσιοδοτήσει το ΝΑΤΟ να προστατέψει τον εναέριο χώρο της. Στο πλαίσιο αυτό και ελληνικά μαχητικά έχουν ως αποστολή την προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας.
Επομένως, τα 2,4 δις δολάρια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δαπανήσει για τον εκσυγχρονισμό των F16, κρίνονται απαραίτητα για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών της ελληνικής άρχουσας τάξης, που ταυτίζονται με τους αμερικανικά ιμπεριαλιστικά πλάνα και είναι ταυτόχρονα Νατοϊκές προτεραιότητες. Επιπλέον απόδειξη όλων αυτών είναι η Τρομοκρατική πτήση F16 στα ελληνο-αλβανικά σύνορα! 
Κάλεσμα της ΑΔΚ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου