.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

29/11 Εκδήλωση στη Ν.Ιωνία με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτ.Αττική. "Καπιταλισμός και περιβάλλον - σχέσεις καταστροφής. Λεφτά για τις εργατογειτονιές, όχι για τους τραπεζίτες"

Η Εργατική Αλληλεγγύη οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

Καπιταλισμός και περιβάλλον - σχέσεις καταστροφής. 
Λεφτά για τις εργατογειτονιές, όχι για τους τραπεζίτες


Τετάρτη 29 Νοέμβρη, 7μμ
Δημαρχείο Νέας Ιωνίας

ομιλητές:
Μανώλης Μαστοράκης, ΣΕΚΕΣ ΕΥΔΑΠ
Λάζαρος Ντάρης, εργαζόμενος δήμου Ν.Ιωνίας
Γιώργος Ράγκος, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Οι νεκροί από την πλημμύρα στη Δυτική Αττική που ξεπέρασαν τους είκοσι ήρθαν σαν ένα δυνατό σοκ μέσα στο σημερινό σκηνικό. Είναι σαν τα αστραπόβροντα της καταιγίδας να φώτισαν την τραγική πραγματικότητα πίσω από τις ανόητες παραστάσεις του Μητσοτάκη και του Τσίπρα που ισχυρίζονται ότι οι θυσίες των μνημονίων βρίσκονται πίσω μας.

Την ώρα που ο εργατόκοσμος θρηνεί τους νεκρούς του, ο ένας λέει ότι μέσα στην επόμενη χρονιά φτάνουμε στην έξοδο και ο άλλος απαντάει ότι αυτό θα γίνει μόλις γίνουν εκλογές και αναλάβει η ΝΔ. Οι παλιοί διαχειριστές, που ευθύνονται για την καπιταλιστική ασυδοσία που παγίδεψε κόσμο στα μπαζωμένα ρέματα, λένε ότι η λύση θα έρθει αν μειώσουν τη φορολογία για το επόμενο κύμα κερδοσκοπίας. Και οι όψιμοι διαχειριστές περηφανεύονται ότι πετυχαίνουν πλεονάσματα του προϋπολογισμού, συνεχίζοντας να κόβουν τις δαπάνες που τόσο έχουν ανάγκη οι εργατογειτονιές μας.

Απέναντι σε αυτό το τρελοκομείο είναι απαραίτητο να μετατρέψουμε τη θλίψη και την οργή για τους νεκρούς σε δράση. Άμεσα, για τη στήριξη του κόσμου που υποφέρει από την καταστροφή. Και συνολικά, για την ανατροπή της μνημονιακής λαίλαπας που σκοτώνει πιο συστηματικά και από την πιο “φονική καταιγίδα.

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, καλούν όλες και όλους σε μια συζήτηση με διπλή αιχμή. Τις συνέπειες από την εγκληματική επίδραση του καπιταλισμού στο περιβάλλον, αλλά και τα καταστροφικά αποτελέσματα των μνημονίων και των περικοπών σε βάρος των γειτονιών μας. 

Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο Μανώλης Μαστοράκης, εργαζόμενος στην ΕΥΔΑΠ και μέλος του μαχητικού σχήματος ΣΕΚΕΣ, που εργάζεται στις πληγείσες περιοχές, ο Λάζαρος Ντάρης, εργαζόμενος στο δήμο Ν.Ιωνίας, με πολύ πρόσφατη την εμπειρία των αγώνων ενάντια στις περικοπές και τις απολύσεις των συμβασιούχων και ο Γιώργος Ράγκος, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με μεγάλη δράση στο αντικαπιταλιστικό κίνημα που παλεύει να μπεί "το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη" εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου