.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ (ΠΕΡΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΩΝ)


Ο Γεώργιος Παπανδρέου την περίοδο του Ανένδοτου είχε πει το περίφημο: «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες». Θα μπορούσε το ίδιο εύστοχα να είχε πεί: «Προβοκάρετε τους προβοκάτορες». Δυστυχώς διανύουμε την κατ’ εξοχήν περίοδο της προβοκάτσιας. Έτσι κια αλλιώς το στήσιμο μιας προβοκάτσιας ΔΕΝ είναι και κάτι δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μιμηθείς τον τρόπο που δρα αυτός που προβοκάρεις. Αυτά, όμως, είναι κόλπα που κάνουν οι επαγγελματίες. Αρκετές φορές την κατάσταση παίρνουν στα χέρια τους οι ερασιτέχνες οι οποίοι πέφτουν σε λάθη, τα οποία τις περισσότερες φορές του προκαλούν από μικρά έως μεγάλα προβλήματα. Προχθές (Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017) η «επίσημη Α.Ε.Κ.» εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε πως κάποιοι «προβοκάρουν την Α.Ε.Κ.».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε σε απάντηση αυτού του δημοσιεύματος. Το οξύμωρο είναι ότι η Α.Ε.Κ. του «Διοικητικού Ηγέτη» δηλώνει πως κάποιοι την προβοκάρουν. Από κει και πέρα είναι διαφορετικό να ισχυρίζεσαι ότι ΔΕΝ το έκανες εσύ (ή δεν έδωσες εντολή να γίνει) το απειλητικό τηλεφώνημα από το ότι όντως έγινε ένα απειλητικό τηλεφώνημα. Το οποίο τηλεφώνημα θα μπορούσε να έχει κάνει οποιοσδήποτε αγαπά τόσο πού την Α.Ε.Κ. ώστε να θεωρεί όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση του την υπεεράσπιση της από οποιονδήποτε ήθελε το κακό της.


Ένας τέτοιος οπαδός της Α.Ε.Κ. όπως λέει και ο τίτλος του κειμένου θα μπορούσε λόγω της «παραφροσύνης» που γεννά ο πολύς έρως να μην σκεφτεί όλες τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας. Κατ’ αρχάς υπάρχει το ζήτημα του πως βρήκε τα στοιχεία του ατόμου το οποίο «προειδοποίησε». Δεδομένου ότι τα στοιχεία των 56 ήταν γνωστά μόνο στους αντίδικους, είναι προφανές ότι αυτά δόθηκαν μέσα από την «επίσημη Α.Ε.Κ.». Άρα εφ’ όσον η Α.Ε.Κ. με την ανακοίνωση της καταγγέλει προβοκάτσια θα πρέπει ν’ αναζητήσει τον προβοκάτορα εντός της ίδιας, καθώς προβοκάτορας είναι αυτός που διέρρευσε τα στοιχεία σ’ αυτόν που τηλεφώνησε. Εκτός και αν αμφισβητείται το ίδιο το τηλεφώνημα. 

Πάντως αν όντως έγινε το τηλεφώνημα τότε τόσο αυτός που το σκέφτηκε (και βρήκε τα στοιχεία) όσο και αυτός που το έκανε (να είναι το ίδιο άτομο άραγε;) την έχουν άσχημα. Γιατί από την στιγμή που έγινε το τηλεφώνημα αρκεί μόνο η υποβολή μιας μήνυσης και αυτόματα αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης του ατόμου που τηλεφώνησε. Συνεπώς, μένει να δούμε αν θα υποβληθεί η μήνυση και στην περίπτωση αυτή τι θα βγάλει το ψάξιμο.

Κλείνοντας έχει αξία να σημειώσουμε το εξής:

Όποια «ζημιά» ήταν να γίνει εξαιτίας της κατάθεσης της προσφυγής στο ΣτΕ έχει ήδη γίνει από την στιγμή που κατατέθηκε. Γιατί με την κατάθεση της κατατέθηκε και αίτηση για την έκδοση απόφασης αναστολής των εργασιών (προσωρινά μέτρα), της οποίας η απόφαση αναμένεται από μέρα σε μέρα. Είναι ευνόητο ότι στην περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή και σταματήσουν οι εργασίες (ωσότου εκδικαστεί η προσφυγή και βγεί η σχετική απόφαση), θ’ αποτελέσει μεγάλη (επικοινωνιακή αρχικά) ήττα και θα «βαρύνει» το κλίμα. Θα θεωρηθεί, δε, από κάποιους ως προεξόφλημα της τελικής απόφασης.

Ελπίζουμε το προσεχές διάστημα και εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την αναστολή των εργασιών όλοι οι εμπλεκόμενοι να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να μην προβούν σ’ ενέργειες για τις οποίες ενδέχεται στη συνέχεια να μετανοιώσουν πικρά. Όχι για κανένα κανέναν άλλο λόγο παρά γιατί αν δεν το κάνουν θα ζημιώσουν τον σκοπό για υτον οποίο αγωνίζονται.

16 Νοέμβρη 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aetofolia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου