.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου μας κατά του Μ. Παπάζογλου



Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου κάλεσε σε συνέλευση στο χώρο της καθαριότητας  τους συναδέλφους της υπηρεσίας, δηλαδή μια μέρα μετά τη σύλληψη και το άδικο αυτόφωρο των 4 εργαζομένων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ν. Φιλαδέλφειας, λόγω καταγγελίας για εργασίες στο χώρο του γκαράζ στις οποίες δεν συμμετείχαν.
Μετά τη συνέλευσή μας όπου ομόφωνα αποφασίσαμε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά μας στο χώρο του γκαράζ, με αίτημα τη διασφάλιση όρων ασφάλειας για την εργασία μας μίλησε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και ο Δήμαρχος εξηγώντας στο προσωπικό  την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, μας σύστησε ως νομικό του σύμβουλο τον Μ. Παπάζογλου και στον οποίο έδωσε το λόγο.
Το ύφος του νομικού συμβούλου από την αρχή ήταν επιθετικό, απειλητικό και προσβλητικό προς τους εργαζόμενους λέγοντάς τους χαρακτηριστικά “Η αποχή από την εργασία δεν υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. στην οικοδομή), υπάρχει η απόλυση” και τους προέτρεψε “να διαλέξουν αφεντικό”.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βιώνουν δύσκολες εργασιακές συνθήκες, έλλειψη προσωπικού, πεπαλαιωμένα οχήματα, περικοπές μισθών κ.τ.λ, υπερβαίνουν καθημερινά τον εαυτό τους, βάζοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους. Οι συγκεκριμένες συνθήκες του τελευταίου διαστήματος τις κάνουν δυσκολότερες, καθώς βρισκόμαστε ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα απ' τη μία και σε συμπεριφορές σαν αυτές του νομικού συμβούλου απ' την άλλη.
Μοναδικός μας στόχος ήταν και παραμένει η προσφορά στους κατοίκους μας και στην κοινωνία, γιατί αυτοί ειναι οι εργοδότες μας και δεν έχουμε ανάγκη να διαλέξουμε αφεντικά.
Φαίνεται όμως ότι ο κύριος αυτός δεν γνωρίζει τις εργασιακές δυσκολίες της συγκεκριμένης υπηρεσίας, για να μιλά στους εργαζόμενους με αυτό τον τρόπο. Ας φροντίσει κάποιος από τη δημοτική αρχή, που συνεργάζεται μαζί του, να τον ενημερώσει.
Στο δημοτικό συμβούλιο, ο νομικός σύμβουλος του δημάρχου βρήκε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να δείξει τον χαρακτήρα του.
Δεν άντεξε την αλήθεια που ακούστηκε από δημοτικό σύμβουλο, σχετικά με τη στάση και την συμπεριφορά του στην ομιλία του στους εργαζόμενους και λέγοντας ότι δήθεν λέει ψέματα, τον απείλησε ότι θα υποβάλλει μήνυση. Στη συνέχεια με ειρωνικούς, απαξιωτικούς και απειλητικούς χαρακτηρισμούς κινήθηκε προς μέλος του Σωματείου, που ήταν σε υπηρεσία, και παρά τις παραινέσεις του συναδέλφου να απομακρυνθεί και να σταματήσει τις απειλές και ειρωνείες, ο συγκεκριμένος κύριος συνέχισε. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση οδηγήθηκε εκτός ορίων και για να προστατευθεί ο συνάδελφος που ήταν σε υπηρεσία και να λήξει το επεισόδιο, οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι απομάκρυναν τον εν λόγω κύριο από την αίθουσα. 
Ως Σωματείο εργαζομένων κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση, ότι απειλές και συμπεριφορές τέτοιου είδους προς συναδέλφους μας, δεν τις επιτρέπουμε σε κανέναν. Για αυτό τον λόγο δηλώνουμε απερίφραστα οτι δεν επιθυμούμε την νομική εκπροσώπηση των συναδέλφων μας  απο τον συγκεκριμένο δικηγόρο, σύμφωνα με τον ορισμό του με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Καταγγέλουμε τη συμπεριφορά του νομικού Μ. Παπάζογλου και καλούμε το ίδιο να πράξει και η δημοτική αρχή απερίφραστα και δημόσια.
                                                  

5 σχόλια:

  1. Αντί να ζητήσουν τα ρέστα από τη διοίκηση για την επιλογή της, τα βάζουν με τον Παπάζογλου προσωπικά;;; Δηλαδή αν στην επιχείρηση που εργάζομαι μου φέρει ο ιδιοκτήτης ένα μαντρόσκυλο-εργοδηγό-υπάλληλο θα πρέπει να τα βάλω μαζί του και όχι με την εργοδοσία που τον έφερε. Κάτι δεν πάει καλά με την καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να λέμε με τα πουλητάρια των συναδέλφων τους
      έγραψαν δυο σελίδες Α4 καταγγελία για δικηγόρο που είναι επαγγελματίας που κάνει τη δουλειά του, εγραψαν αόριστα για άδικες συλληψεις, για δικεέφαλος αεκ μελισσανίδη δεν έγραψαν λέξη!
      Ρε ο Παπάζογλου σας έκανε μήνυση; Ο Παπάζογλου σας συνέλαβε; Ο Παπάζογλου σας κάλεσε να μην δουλεύετε; Ο Παπάζογλου σας τραμπούκιζε και σας πέταγε πέτρες; Ο Παπάζογλου έκανε κατάληψη και δεν σας άφηνε να πάτε στην δουλειά σας; Τον Παπάζογλου δεν τον θέλετε για δικηγόρο σας διαλέξτε έναν του Μελ να σας υπερασπιστεί τότε.
      Αλλά εσείς πιστεύετε πως έχετε εξασφαλίσει την πάρτι σας και οι άλλοι που σας ακολουθούν τώρα θα έχουν την αγωνία να σωθούν αργότερα.

      Διαγραφή
  2. Πίσω από την καταγελοία βρίσκονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν μένος εναντίον του δικηγόρου των 2 προσφυγών στο ΣτΕ και η σύμπτωση σώψυχων με τα πολιτικά προηγούμενα τροτσκιστών που έχουν μαζί του.
    Το κκε είναι ο δούρειος ίππος που τα έχει βρει με εναν ακόμη "επιχειρημτία" χορηγό του και ξεπουλάει τους εργαζόμενους και τον Παπάζογλου που το στήριζε ενώ τώρα στηρίζει Άρη Βασιλόπουλο
    Οι δεξιοί πάντα αυτό έκαναν
    Η φωνή του σωματείου πλέον ας το πάρουν απόφαση όλοι είναι η φωνή του Μελ που πλέον το ελέγχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεπουλημένος- υποταγμένος συνδικαλισμός με μπροστάρη το ΚΚΕ στο Δήμο. Για την κατάληψη των ολέδων μούγκα, για την ανακοίνωση κατεδάφισης μούγκα, για τη μήνυση στελεχών της ΠΑΕ ΑΕΚ που είχε ως αποτέλεσμα σύλληψη εργατών πρόταση για...τριμερή συνάντηση. Κατά τα άλλα έχετε και θράσος να βγάλετε και ανακοίνωση για τον Παπάζογλου. Ό,τι και να σας είπε, ό,τι και να σας έκανε μετά από αυτά είναι λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο ντροπή αισθάνομαι πια για το «Κ»ΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή