.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ολόκληρη η ομιλία της υποψηφίας Δημάρχου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δανάης Γκούμα στη συγκέντρωση των οργανώσεων Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας του ΚΚΕ στις 17-2-2014



Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ τα 3,5 χρόνια στα δημοτικά συμβούλια έδειξε δείγματα γραφής. Είμαστε η μόνη δύναμη στο δήμο μας και παντού που δεν έχουμε καμία ανάγκη να κρυφτούμε από το λαό, ούτε να κρύψουμε τις αρχές μας, τις θέσεις μας, την ιδεολογία μας, δεν έχουμε καμία ανάγκη να βάλουμε κανένα προσωπείο είτε του δήθεν ανεξάρτητου, ακομμάτιστου, είτε του μετανοημένου.


ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΜΕ! ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΜΕ!
ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΘΙΓΕ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Γι’ αυτό  έχουμε το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα, το θάρρος να ζητήσουμε και σε αυτές τις εκλογές να μας εμπιστευθεί ο λαός της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να προσανατολίσουν την προεκλογική ατζέντα στο φωτισμό και τα σκουπίδια από τη μία και στην αντιμνημονιακή αμπάριζα από την άλλη, εμείς επιμένουμε ότι τα μνημόνια, η τρόικα, το χρέος είναι το δυναμικό μεν φυσικό δε ακόλουθο της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και από τις τοπικές διοικήσεις των Δήμων μας.

Όπως δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου ο νόμος του Καλλικράτη που από τη πρώτη στιγμή τονίσαμε και επιμένουμε σε αυτό: ότι με την εφαρμογή του οι Δήμοι γίνονται το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στη Τοπική Διοίκηση, ότι δηλαδή δημιουργήθηκε το νομικό πλαίσιο ώστε οι Δήμοι και οι περιφέρειες να «υπακούουν» στις στρατηγικές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, κάτι που σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες και δημοτικές αρμοδιότητες. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της ίδιας αντιλαικής – φορομπηχτικής πολιτικής που εφαρμόζεται από τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου χρόνια, που βάζει διαρκώς μεγαλύτερη θηλιά στο λαό και μοιράζει κέρδη σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μονοπώλια.

Με άλλα λόγια κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!

Για αυτούς τους λόγους με κάθε ευκαιρία συγκρουστήκαμε με τις επιλογές και τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής (στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ) που εφάρμοσε σε τοπικό επίπεδο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναδείξαμε τη συμφωνία τους με τη κυρίαρχη πολιτική, με τις διάφορες επιλογές διαχείρισης της κρίσης, με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Αντικρούσαμε την κάλπικη επιχειρηματολογία των άλλων δυνάμεων και τονίσαμε τις θέσεις μας και την πολιτική πρόταση διεξόδου από τη κρίση. Στις τοποθετήσεις, τις παρεμβάσεις, τις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων αποκαλύπταμε τον πραγματικό ένοχο, τη πλήρη σύμπλευση τοπικών πολιτικών εκπροσώπων με την Άρχουσα τάξη, κυβέρνηση, ΕΕ. Σπάγαμε τα ψεύτικα χωρίσματα μνημονιακών – αντιμνημονιακών, ανταρτών, ανεξάρτητων κλπ.

Αναδεικνύαμε τις ψεύτικες δικαιολογίες περί νομιμότητας, επιχειρήματα του τύπου «είναι νόμος πρέπει να τον εφαρμόσουμε» και λοιπές προσπάθειες απόκρυψης της επιλογής τους να εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και των μονοπωλίων στη τοπική διοίκηση. Επιχειρήματα που ακούσαμε κυρίως στις συζητήσεις για τους προϋπολογισμούς, τις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, τις μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους στο Δήμο.

Αποκαλύπταμε τις πολιτικές επιλογές του καθενός και τη πολιτική του ταυτότητα (κ. Κανταρέλης –γραμματέας τοπικής ΠΑΣΟΚ, κ. Κόντος - στήριξη ΔΗΜΑΡ, συμμετοχή στη τρικομματική κυβέρνηση, Τομπούλογλου - στήριξη ΝΔ & ΛΑΟΣ, Μάλλιος –ΣΥΡΙΖΑ: στήριξη υγιούς επιχειρηματικότητας – ως αιτία της καπιταλιστικής κρίσης: ο καζινοκαπιταλισμός κ.α., κλπ.)

Το ΚΚΕ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ,τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος  μπήκαμε μπροστά στους αγώνες για τα λαϊκά συμφέροντα, δεν υποχωρήσαμε μπροστά στις δυσκολίες. Παλέψαμε ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις.

Η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις υπονόμευσαν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, εφαρμόζοντας όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Υπέγραψαν τις διαθεσιμότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ. Προωθούν την παραπέρα εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Στο θέμα των δημοτικών τελών, η δημοτική αρχή αρνήθηκε μαζί με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις τις επανειλημμένες προτάσεις των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων για διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης ώστε να μην επιβαρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες. Αποδέχθηκαν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και για να καλύψουν τη μείωση εσόδων για το Δήμο, επέβαλαν αύξηση αναγνωρίζοντας τη λογική της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος. Να θυμίσουμε πως στο πρώην Δήμο Φιλαδέλφειας τα δημοτικά τέλη ήταν ήδη αυξημένα από τη Δημαρχία Γρετζελιά και Κόντου (ΠΑΣΟΚ & ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ)

Απέρριψαν στη πράξη τις προτάσεις μας για απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους άνεργους και τις οικογένειες τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παρότι το Δ.Σ. ομόφωνα το στήριξε αποφάσισαν να φτιάξουν επιτροπές και ειδικά γραφεία που θα ρύθμιζαν κλπ κλπ με αποτέλεσμα να μείνει στα χαρτιά.

Με παρόμοιους ελιγμούς προσπάθησαν να χειραγωγήσουν και την αγανάκτηση πολλών γονιών για την επιβολή τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Σε τρεις συνεδριάσεις του Δ.Σ. υπερψήφιζαν τις προτάσεις μας για κατάργηση του χρηματικού αντίτιμου και οι ίδιες παρατάξεις ψήφιζαν στο Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα την επιβολή τους ή προσπαθούσαν να «μάγευαν» τους γονείς με τη δύναμη του ΕΣΠΑ!!! Αξίζει να αναφέρω εδώ πως την ίδια ώρα που κινδυνολογούσε με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και έφερνε την αστυνομία στους γονείς που διαμαρτυρόντουσαν η Δημοτική Αρχή κατασκευάζει πράσινη στέγη στο μοναδικό βρεφικό σταθμό που έχει ο Δήμος μας. Αδιαφόρησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια αφού οι υπάρχοντες δημοτικοί  Παιδικοί σταθμοί και ο ένας δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Σήμερα, κοκορεύονται ότι «επέλεξαν» να μην επιβάλλουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, μόνο που η αλήθεια είναι ότι τους το επέβαλλαν οι λαϊκοί αγώνες των γονιών που στηρίχτηκαν από τους δημοτικούς σύμβουλους της "Λαϊκής Συσπείρωσης", την τοπική ομάδα γυναικών της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος), την επιτροπή αγώνα ανέργων ΝΦ-ΝΧ.

Στη τετραετία έκλεισαν ή συρρικνώθηκαν κοινωνικές υπηρεσίες (δημοτικά ιατρεία που έκλεισαν, βοήθεια στο σπίτι και ΚΗΦΗ που φυτοζωούν, αθλητικές –καλλιτεχνικές – πολιτιστικές δράσεις που έπαψαν) ενώ παράλληλα επεκτάθηκαν τα δίκτυα φιλανθρωπίας και εθελοντισμού και με τη διεύρυνση του κοινωνικού παντοπωλείου και την οργάνωση συσσιτίων με χορηγίες από επιχειρηματίες (όπως Σκλαβενίτης), με την εκκλησία και εθελοντές. Όλες οι άλλες δυνάμεις ρίχνουν νερό στο μύλο της παραίτησης από το λαό κάθε δικαιώματος για καλύτερο βιοτικό επίπεδο και την μοιρολατρική αποδοχή ότι «κακού» συμβαίνει… Εμείς λέμε φτάνει πια! Τέρμα πια στη κοροϊδία!
Στο δήμο μας κατεβαίνουν 7 ίσως και περισσότεροι υποψήφιοι Δήμαρχοι κι όμως το σκηνικό που διαμορφώνεται για τις εκλογές του 2014 θυμίζει το Μανωλιό που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Είναι όλα τους γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ που πηδάνε από τον ένα χώρο στον άλλο, φτιάχνοντας νέες παρατάξεις και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα εξασφαλίσουν τον δημαρχιακό θώκο και όχι τα συμφέροντα του λαού.

Από τη μία η Δήμαρχος κατεβαίνει υπερασπίζοντας το έργο της… Θυμίζω ότι τη σημερινή Δημοτική Αρχή στον Ενιαίο Δήμο στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2010. Παρά τις μικροπολιτικές εντάσεις που φάνηκαν πιο έντονα στον νέο ενιαίο Δήμο, η τριχοτόμηση της Δημοτικής Αρχής αφορούσε τους τρόπους διαχείρισης της κρίσης και εγκλωβισμού της λαϊκής ανησυχίας σε ανώδυνα μονοπάτια. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή λόγω έλλειψης της πλειοψηφίας, εφάρμοσε πλήρως την αντιλαϊκή της ρότα με συνοδοιπόρους τόσο την παράταξη Κόντου (στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) όσο και τη παράταξη Τομπούλογλου (στήριξη ΝΔ, ΛΑΟΣ). Ενδεικτικά, η ψήφιση προϋπολογισμού 2 συνεχόμενα έτη και σύναψης δανείου με νέες επιβαρύνσεις για τους δημότες με τη στήριξη των παραπάνω δυνάμεων και το Σύριζα να μιλά για συμμετοχικό προϋπολογισμό.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο λαός χρειάζεται δίπλα του εκλεγμένους αγωνιστές Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Συμβούλους, που θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα λαϊκά προβλήματα. Έχουμε ζήσει επανειλημμένα τις συνέπειες των εκλογικών επίλογων του μικρότερου κακού, του καλού παιδιού, της μεσοβέζικής λύσης και του συμβιβασμού.

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, παντού, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, να βοηθήσετε να δυναμώσει η εργατική, η λαϊκή αντιπολίτευση, γιατί είναι αυταπάτη να νομίζουμε ότι κυβερνάει ο λαός σήμερα, ότι είναι στην εξουσία. Στην αντιπολίτευση είναι ο λαός, είναι στην αντιπολίτευση και το κόμμα του.

Σας καλούμε να οργανώσουμε τον αγώνα ενωμένοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, οι μαθητές, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροεπαγγελματίες για να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού της οικογένειας μας αλλά και να ανοίξουμε το  δρόμο για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του.

1 σχόλιο:

  1. Για αυτά έχει να πει τίποτε η κ. Γκούμα ή θα σωπάσει όπως το κόμμα της;

    http://unfollow.com.gr/web-only/10201-mnimi/comment-page-1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή