.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Δεν… τρώγεται με τίποτα το Άλσος

Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι αυτό της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης για την κατασκευή του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.



Στην εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύτηκαν τ’ ακριβή χαρακτηριστικά αυτής της ρυθμίσεις που θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη του Γρανίτσα το 2008, η οποία είχε ακυρωθεί απ’ το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ας ρίξουμε μια ματιά:

• προβλέπει ανώτατο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης 1,2 (ο οποίος εκτιμάται ότι δεν θα εξαντληθεί),

• 30 μέτρα ανώτατο ύψος στεγάστρων και 40 μέτρα ανώτατο ύψος πυλώνων.
• «αποσυμπιέζει» το οικόπεδο από τις εμπορικές χρήσεις (που είχαν προβλεφθεί στα σχέδια του 2003), διατηρώντας μόνο τις χρήσεις αθλητισμού και περιορισμένες χρήσεις πολιτισμού (για τη δημιουργία ενός μουσείου της ιστορίας της ΑΕΚ και ενός προσφυγικού μουσείου) που δεν θα υπερβαίνουν τα 800 τ.μ., Εδώ θα θέλαμε σαν εκπομπή να εκφράσουμε μια απορία: Το μουσείο της ιστορίας της ΑΕΚ να δεχτούμε ότι θα πρέπει να είναι εντός του γηπέδου. Το προσφυγικό μουσείο, που είναι μια υπέροχη ιδέα και βεβαίως να γίνει, γιατί θα πρέπει να είναι εντός του γηπέδου και όχι σε κάποιο από τα γειτονικά αρχοντικά του προσφυγικού συνοικισμού για παράδειγμα, πολλά από τα οποία είναι ακατοίκητα; Γιατί αυτά τα τετραγωνικά μέτρα να μην αξιοποιηθούν για τη στέγαση των ερασιτεχνικών τμημάτων;

• τέλος, θα δίνει την απαραίτητη παρέκκλιση από τα ισχύοντα για τις θέσεις στάθμευσης, καθώς βάσει χωρητικότητας το γήπεδο θα έπρεπε από τον νόμο να διαθέτει 3.500 θέσεις παρκινγκ.
Όμως υπάρχει και ένα τεράστιο ερωτηματικό: Η ΑΕΚ ζητάει την αφαίρεση περίπου 3 στρεμμάτων από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, δηλαδή το οικόπεδο του γηπέδου να γίνει 30 στρέμματα από 27 που είναι σήμερα. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν ισχύουν οι διαβεβαιώσεις των ανθρώπων που τρέχουν το σχέδιο και έλεγαν ότι δεν πρόκειται να πειράξουν ούτε ένα μέτρο από το άλσος και για να μπούμε στην ουσία μιλάμε για μια πολύ δύσκολη νομικά υπόθεση, καθώς το άλσος έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέο, επομένως απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση, επιπλέον όλα τα άλση προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία.

Το θέμα αναδείχτηκε στην εκπομπή «Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα» με τον Δημήτρη Καβαλαγιό και τον Παναγιώτη Αλιατά, κάθε Τετάρτη 8 με 10 μμ. στο AEK-LIVE Radio.

πηγή:  aek-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου