.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

«Ευρωπαίοι μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius»



Αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί από τη Δήμαρχο της πόλης μας Ευτυχία Γαϊτανά - Αποστολάκη επίσημη υποδοχή της αποστολής από μαθητές και καθηγητές που έφτασαν σήμερα στην πόλη μας, λόγω της συμμετοχής του 2ου ΕΠΑΛ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius.  Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιταλία θα φιλοξενούνται μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, σε οικογένειες μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας.

Η συμμετοχή των σχολείων τους, στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS «Ενότητα στην πολυμορφία», δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, να επισκεφτούν τις χώρες των εταίρων τους. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών. Επίσης, υποστηρίζει τους νέους ώστε να αποκτήσουν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών.
Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας, στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο Comenius, έχουν ήδη επισκεφτεί την Ιταλία, την Τουρκία και την Πολωνία.
Κατά την διάρκεια της παραμονής της αποστολής στην πόλη μας, έχει καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φιλοξενίας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους στην Αθήνα αλλά και στο Ναύπλιο στις Μυκήνες κλπ αλλά και σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης μας.
Η Δήμαρχος θα διοργανώσει και ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ προς τιμή όλων των παιδιών, το Σαββάτο 22 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου