.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«COMENIUS και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας : Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μαθητές και καθηγητές της πόλης μας»



Με τις καλύτερες των εντυπώσεων και υπέροχες αναμνήσεις, επέστρεψαν χθες οι αποστολές μαθητών και καθηγητών από σχολεία της Τουρκίας, Ιταλίας, Ρουμανίας και Πολωνίας που είχαν επισκεφτεί την πόλη μας την τελευταία εβδομάδα, μέσω της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COMENIUS. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το 2ο ΕΠΑΛ της πόλης μας όπου για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αναλάβουν την εξαιρετική διοργάνωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος φιλοξενίας.    


«Η συμμετοχή σχολείων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, προσφέρει την ευκαιρία σε μαθητές να επισκεφτούν χώρες του εξωτερικού, να αποκομίσουν χρήσιμες και ουσιαστικές εμπειρίες και να αντιληφθούν την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης. Ουσιαστικά πρόκειται για δράσεις που υποστηρίζουν τους νέους πολίτες να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργοί πολίτες, τόνισε η Δήμαρχος της πόλης μας, Ευτυχία Γαϊτανά - Αποστολάκη σε ομιλία της, προς τις φιλοξενούμενες αποστολές κατά την διάρκεια μικρής γιορτής που διοργάνωσε προς «τιμήν τους» το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου στο ΚΑΠΗ Φιλαδέλφειας (πρώην Τσιπουράδικο) .
  
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός της φιλοξενίας των μαθητών του εξωτερικού από οικογένειες μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία ουσιαστικής επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.   






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου