.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Διεθνής Αμνηστία - Δημόσια Δήλωση: Απαραίτητη η υπεράσπιση της συλλογικής δράσης

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

                24 Φεβρουαρίου 2014
         
 Απαραίτητη η υπεράσπιση της συλλογικής δράσης

Εν μέσω του ορυμαγδού των τελευταίων ημερών αναφορικά με την καταγγελλόμενη δράση ελληνικών ΜΚΟ, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας επισημαίνει τον κίνδυνο απαξίωσης συλλήβδην όλων των ΜΚΟ μέσω μιας γενικευτικής ρητορικής.

Σε μια κοινωνία όπου θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα συρρικνώνονται καταιγιστικά, όπου γιγαντώνεται η κρατική και η ρατσιστική βία, αυξάνονται οι διακρίσεις εναντίον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και καταστέλλεται η διαμαρτυρία και η διεκδίκηση, είναι απαραίτητη και ζωτικής σημασίας η υπεράσπιση της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης από όλους και όλες.


Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, με εθελοντική, ακτιβιστική δράση και θεσμική πίεση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως επί σχεδόν 40 χρόνια, δεν λαμβάνει χρήματα από κυβερνήσεις ή διακυβερνητικούς οργανισμούς. Οι οικονομικοί πόροι του τμήματος προέρχονται από τις συνδρομές και τις δωρεές χιλιάδων υποστηρικτών του ανά την Ελλάδα, οι οποίοι δείχνουν σταθερή πίστη στο έργο του και συνεχίζουν να το στηρίζουν ακόμα και σε μια περίοδο πρωτοφανούς φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, μέλος ενός παγκοσμίου κινήματος με πάνω από μισό αιώνα ζωής, συνεχίζει το δύσκολο έργο του για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τη στήριξη καθημερινών ανθρώπων, υποστηρικτών, εθελοντών και ακτιβιστών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και πέρα από τα σύνορά της.

Γραφείο Τύπου και Προβολής
Τηλ. 210 3600628, εσωτ. 2
Ακολουθήστε μας στο Twitter: AmnestyGreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook: Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό Τμήμα
www.amnesty.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου