.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση του νεοεκλεγέντος Δήμαρχου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, με αναφορές στα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΕΚ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/6/2014
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Συνδημότες, συνδημότισσες.
Τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές μιας πρωτόγνωρης κατάστασης με αφορμή δήθεν οπαδικές δράσεις. Με αιχμή του δόρατος ομάδες κρούσης εμφανιζόμενων ως οπαδών της ΑΕΚ, «επιχειρείται να επιβληθεί κατάσταση "κατοχής" στη Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα, με αντισυγκεντρώσεις, τραμπούκικες επιθέσεις για τη ματαίωση συγκεντρώσεων που οργανώνουν κινηματικές και πολιτικές συλλογικότητες, ευθείες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αγωνιστών/στριών. Με αφορμή την κατασκευή ή όχι γηπέδου της ΑΕΚ, μέσα από το νέο ρυθμιστικό της Αττικής, επιχειρείται καταστροφή μέρους του τοπικού άλσους χαρίζοντας δεκάδες στρέμματα σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα  δημιουργίας "καθεστώτος" απαγόρευσης της πολιτικής δραστηριότητας και της διακίνησης ιδεών, στο όνομα επιχειρηματικών συμφερόντων, που θα μας βρίσκει πάντα αντίθετους.
Στην πόλη μας μια είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων…
Ένας εργάτης 50 ετών,  πατέρας δύο ανήλικων παιδιών έπεσε από σκαλωσιά ύψους 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
 
Το εργατικό «ατύχημα» έγινε πριν λίγες μέρες στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας συμφερόντων Μελισσανίδη στη Δραπετσώνα (πρώην BP). Τα εργατικά σωματεία και η επιθεώρηση εργασίας πρέπει να διερευνήσουν τα αίτια του ατυχηματος αλλα και τα μέτρα ασφαλειας που παίρνονται στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς.
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και οργή αυτά που συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και αναρωτιόμαστε μήπως και στη δική μας προσπάθεια για την προστασία της ζωής των εργαζομένων αλλά και της ασφάλειας της υγείας των δημοτών και του μέλλοντος της πόλης βρούμε απέναντι μας τον ίδιο στρατό που υπερασπίζεται τυφλά τα συμφέροντα του αφεντικού του. Είναι γνωστό ότι και στην πόλη μας με το νέο ρυθμιστικό γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα ίδια οικονομικά συμφέροντα
Αναρωτιόμαστε αλλά δε φοβόμαστε.
Δηλώνουμε  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, όπως και στην προεκλογική περίοδο και μέχρι σήμερα, έτσι και από δω και πέρα, θα αγωνιστούμε ενάντια στην απόπειρα επιχειρηματικών συμφερόντων να εξουσιάσουν άμεσα ή έμμεσα τους δήμους και να λεηλατήσουν τη δημόσια περιουσία και τους δημόσιους πόρους.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου