.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Επιχειρούν να φτιάξουν καθεστώς Αγ. Παντελεήμονα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Για «κατάσταση που πάει να ξεφύγει», καθώς υπάρχει «υποκινούμενος φανατισμός και μίσος», κάνει λόγο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας, Αρης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του με αφορμή την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

«Υπάρχει ένας συνδυασμός από ακροδεξιά στοιχεία, νεοφασίστες και ανθρώπους της νύχτας που εκμεταλλεύονται τον πόθο των φιλάθλων να γίνει το γήπεδο και παίζουν ρόλο στις επιθέσεις», τονίζει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας, Αρης Βασιλόπουλος

Οι αντιπαραθέσεις με φόντο το νέο γήπεδο και την τύχη του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας συνοδεύονται από καταγγελίες για τραμπουκισμούς, εμπλοκή ακροδεξιών στοιχείων και τραυματίες στους δρόμους.

Ο κ. Βασιλόπουλος, που εξελέγη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε χθες λόγο για νεοφασίστες κι ακροδεξιούς που επιχειρούν να φτιάξουν καθεστώς Αγίου Παντελεήμονα στη Ν. Φιλαδέλφεια. «Δεν εννοώ πως όλοι οι οπαδοί που διαδηλώνουν είναι φασίστες. Υπάρχει ένας συνδυασμός από ακροδεξιά στοιχεία, νεοφασίστες και ανθρώπους της νύχτας που εκμεταλλεύονται τον πόθο των φιλάθλων να γίνει το γήπεδο και παίζουν ρόλο στις επιθέσεις», δηλώνει ο κ. Βασιλόπουλος.
Τόσο ο ίδιος όσο και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του υποστηρίζουν πως υπάρχει ένας πυρήνας ατόμων, στην πλειοψηφία τους μεταφερόμενοι από άλλες περιοχές, που δημιουργούν έκρυθμη κατάσταση.

Στην αντίπερα όχθη, πληροφορίες από οργανωμένους οπαδούς κάνουν λόγο για «συκοφαντίες που δέχεται το οργανωμένο κίνημα της ΑΕΚ», για «αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου της ομάδας απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται», ενώ υποστηρίζουν πως «αντιτίθενται σε όσους προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην κατασκευή του γηπέδου».

Υποστηρίζουν, επίσης, πως η πλειοψηφία όσων αντιδρούν στο υπάρχον σχέδιο είναι «αναρχικοί και μεταφερόμενοι που δεν έχουν σχέση με τη Νέα Φιλαδέλφεια»... Το θερμόμετρο είχε ανέβει από την προεκλογική περίοδο και άρχισε να κλιμακώνεται πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν το συντονιστικό όσων αντιδρούν στο νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας καλούσε σε εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο. «Εμείς δεν επιθυμούμε να σταθούμε εμπόδιο στην ανέγερση του γηπέδου αλλά σε άλλα συμφέροντα που εκδηλώνονται με πρόσχημα το γήπεδο», υποστηρίζει ο κ. Βασιλόπουλος.

Η επόμενη πράξη γράφτηκε την περασμένη Παρασκευή όταν η ανοιχτή συζήτηση σε πλατεία της περιοχής, στην οποία καλούσε το ίδιο συντονιστικό σημαδεύτηκε από τραυματισμούς κι ανθρώπους να καταλήγουν στο νοσοκομείο, με το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Στρούγκα» να δέχεται επίθεση. Οργανωμένοι οπαδοί ισχυρίζονται πως η συγκέντρωσή τους δεν σχετιζόταν με τα επεισόδια στη «Στρούγκα».

Προχθές το βράδυ άλλη μια προγραμματισμένη εκδήλωση για την ίδια υπόθεση -στην οποία θα μιλούσαν ο κ. Βασιλόπουλος και ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Ηρ. Γκότσης- ματαιώθηκε, με οπαδούς να μπαίνουν στον χώρο και να φωνάζουν συνθήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «τραμπούκικες πρακτικές που χρησιμοποιούν υποκινούμενες ομάδες που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ κι έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τον λαό της Ν. Φιλαδέλφειας».

Ο κ. Βασιλόπουλος και η Ευτυχία Παπαλουκά (δημοτική σύμβουλος) καταγγέλλουν πως επιστρέφοντας το ίδιο βράδυ στο σπίτι τους βρήκαν αυτοκίνητα και μηχανάκια να τους «την έχουν στημένη».

«Λειτουργούν σαν ομάδες κρούσης με καθοδηγητές», υποστηρίζει η κ. Παπαλουκά, ενώ ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρει πως έχει δεχτεί πολλές προσωπικές απειλές και πως θα προβεί σε καταγγελίες στον εισαγγελέα. Λέγεται πως μέλος του συντονιστικού έχει λάβει απειλητικό σημείωμα με σφαίρα (φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο), ενώ αναφορές στα επεισόδια της Παρασκευής φιλοξενούν ιστότοποι συγκεκριμένων ακροδεξιών χώρων. Η νυν δήμαρχος Ευτυχία Αποστολάκη αρνείται πως υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη, αλλά σημειώνει πως ομάδες εκτός Ν. Φιλαδέλφειας δημιουργούν άσχημο κλίμα και ένταση στην περιοχή χωρίς ουσία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

πηγή:  ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Παρά το γεγονός ότι είμαι πολύ επιφυλακτικός γενικότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαι καν ψηφοφόρος του Βασιλόπουλου και της Δύναμης Πολιτών, νομίζω ότι είναι χρέος κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να σταθεί στο πλευρό μιας εκλεγμένης διοίκησης που ξεκινάει με ένα ιδιότυπο καθεστώς φασισμού (με οπαδικό μανδύα) την θητεία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή