.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η απαγορευμένη συζήτηση που θα αποκαλύψει τα μεγάλα συμφέροντα που σχεδιάζουν να κάνουν το άλσος και την πόλη αγνώριστα!



Οι ναζί έδειχναν σαν εχθρό τους Εβραίους.

Οι νεοναζί τους μετανάστες.

Η ΑΕΚ για δεύτερη φορά, τους κατοίκους της πόλης!

Χωρίς εννοείται να συγκρίνω ή να ταυτίζω τους ναζί με την ΑΕΚ, επισημαίνω την ομοιότητα στη μέθοδο.  Και στις τρεις περιπτώσεις ο υποτιθέμενος εχθρός, χρειαζόταν μόνο για την απόκρυψη των πραγματικών επιδιώξεων, την παραπλάνηση, και τελικά τη χειραγώγηση της κοινωνίας.

Η τρέχουσα συγκυρία στην πόλη μας, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη της εποχής Γρανίτσα-Γρετζελιά. Στη σημερινή περίπτωση, έχουμε επιπλέον την πρωτόγονη φασιστική βαρβαρότητα που εκδηλώθηκε ιδιαίτερα την Παρασκευή. Φυσικά η κατάσταση δεν έχει μόνο ομοιότητες, αλλά έχει πολλές και ουσιαστικές διαφορές.

Οι ομοιότητες βρίσκονται στις πρακτικές που χρησιμοποιεί η πλευρά της ΑΕΚ. Μερίδα των οργανωμένων οπαδών για ακόμη μια φορά αναλαμβάνει ως σύγχρονος προκρούστης, να φέρει τους κατοίκους στα μέτρα που επιθυμεί το αφεντικό της ομάδας.

Τότε ο Δήμαρχος Παντελής Γρετζελιάς τα έδινε όλα στην ΑΕΚ, όπως σε αυτή τη θητεία έκανε η απερχόμενη Δήμαρχος Ευτυχία Γαϊτανά. Χρειάστηκε μια σημαντική χρονική περίοδος για να γίνει αντιληπτό από την πλευρά της ΑΕΚ, πως δικαιούται ο δήμος και οι κάτοικοι να έχουν διαφορετική άποψη. Φαίνεται πως η μετάβαση από ένα Δήμαρχο της ΑΕΚ, σε ένα Δήμαρχο της πόλης, είναι μια δύσπεπτη υπόθεση για μερικούς…

Οικονομικά το σχέδιο Μελισσανίδη καρκινοβατεί όσο και του Γρανίτσα. Ως σήμερα, δεν υπάρχουν αληθινοί επενδυτές διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν το σχέδιο. Η εικοσιπενταμελής σύνθεση της «Ένωσης φίλων ΑΕΚ», είναι τόσο φτωχή, που δεν αντέχει σε κριτική.

Πολιτικά και κοινοβουλευτικά, το σχέδιο της «Αγιάς Σοφιάς» αρχικά, είχε καταφανή υπεροχή έναντι του σχεδίου Γρανίτσα. Σήμερα πια ξεθώριασε στα στενά όρια εκείνης της εποχής. Μάλιστα τα πράγματα τώρα, είναι πολύ χειρότερα. Γιατί τότε δεν υπήρχε θέμα ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι ανάλογου. Ούτε Περιφερειάρχης (Νομάρχης) της αντιπολίτευσης όπως τώρα. Οι διαρκείς αναίτιοι τσαμπουκάδες μέσω της εμπροσθοφυλακής των οπαδών, πότε στα Δημοτικά Συμβούλια και πότε με τους κατοίκους, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Πρακτικά αφαίρεσαν τη δυνατότητα στους συμμάχους εντός ΣΥΡΙΖΑ, να μπορούν να υπερασπιστούν ένα σχέδιο που εξελίσσεται με απίστευτες φασιστικές συμπεριφορές, που έχουν το προηγούμενο τους 50 χρόνια πριν, σε μια από τις πιο μαύρες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας!

Νομοθετικά το σημερινό σχέδιο ακολουθεί ελαφρά διαφορετική διαδρομή από εκείνο του Γρανίτσα, αλλά είναι πολύ πιο ευάλωτο και πολύ πιο άμεσα προσβαλλόμενο… Αν και όλα δείχνουν ότι θα ψηφιστεί από τη Βουλή, το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, υπολείπεται εκείνου στο οποίο είχε φτάσει του Γρανίτσα.

Ο συνδυασμός της ευκολίας προσβολής του νομοσχεδίου σε περίπτωση που γίνει νόμος, με τις αλλεπάλληλες κλιμακούμενες εκδηλώσεις βίας, δημιουργεί υπόνοιες ότι αναζητείται τρόπος διαφυγής από το σχέδιο… Δε θα μου έκανε καμιά εντύπωση να δω στη συνέχεια τη ματαίωση του σχεδίου «Αγιά Σοφιά» με κάποιο πρόσχημα. Ενώ θα επιχειρείται να προχωρήσει το υπόλοιπο σχέδιο άλωσης του άλσους και της πόλης.

Κοινωνικά και ηθικά το σχέδιο Μελισσανίδη είχε σημαντικό πλεονέκτημα, με τις ψευδείς διαβεβαιώσεις ότι θα χτίσουν στο περίγραμμα του οικοπέδου της ΑΕΚ. Αλλά και όλα τα υπόλοιπα που δήλωσαν, για να αποσπάσουν τη συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ανοχή των κατοίκων. Σήμερα πια έχουν ηττηθεί κατά κράτος, ιδιαίτερα μετά τα ανοιγμένα κεφάλια και τους κάθε λογής τραμπουκισμούς…

Οι οργανωμένοι οπαδοί για την ώρα στον ίδιο άχαρο ρόλο. Κανείς δεν έχει διαχωρίσει τη θέση του ή δεν έχει καταδικάσει συμπεριφορές και γεγονότα. Όποιον τους δείχνει κάθε φορά το αφεντικό της ομάδας ως υπεύθυνο, για ότι στην πραγματικότητα δε μπορεί να κάνει εκείνος, πιστεύουν ότι είναι εχθρός τους και τον κυνηγούν ανελέητα.
Μερίδιο στις ευθύνες έχουν και διάφοροι παλαίμαχοι, που αποδέχονται να τους περιφέρουν ή προβάλλουν ως ατραξιόν, ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις όπως αυτή της Μαύρης Παρασκευής.

Ποιος θα είχε εξασφαλισμένη την ψήφιση ενός νόμου όπως ακριβώς τον ήθελε, τη συγκατάθεση ή την ανοχή των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των οπαδών, των κατοίκων, τα χρήματα για το έργο, και θα έσπρωχνε τους φανατικούς να ορμάνε και να χτυπάνε τους κατοίκους; Ούτε ο Νέρωνας δε θα μπορούσε να συλλάβει τέτοιο σχέδιο...

Συνεπώς αβίαστα προκύπτει πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτές τις επιλογές. Όπως π.χ. η ματαίωση του σχεδίου ελλείψει επενδυτών, ή η επιδίωξη να πάρει άλσος, πόλη και ευρύτερη περιοχή, πακέτο. Και για να γίνει το δεύτερο, πράγματι πρέπει πριν την επέλαση, να ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί…

Πάντα πίσω από «ιερούς» πολέμους κρύβονταν μεγάλα συμφέροντα. Η περίπτωση μας δε μπορεί να διαφέρει. Πίσω από τον ιερό φανατισμό για το χτίσιμο του… ναού, υπάρχει μια τεράστια μπίζνα. Που αν υλοποιηθεί, θα συνθλίψει την πόλη και τους κατοίκους της. Αυτό που ζούμε αυτή την περίοδο μοιάζει με τις πρώτες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις…

Τελικά όμως έχει σκοπό να κάνει το γήπεδο ο Μελισσανίδης; Ή θέλει το άλσος και την πόλη ολόκληρη όπως προκύπτει από το ρυθμιστικό;
Γιατί και ο Βωβός σε συνεργασία με Πατέρα, Βγενόπουλο κ.α. έφτιαχναν το γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό, αλλά ήθελαν να κατασκευάσουν και να εκμεταλλεύονται ένα τεράστιο εμπορικό πάρκο. Όταν έλειψε το εμπορικό πάρκο, δεν έγινε και το γήπεδο.

Μήπως λοιπόν έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει ελλείψει χρηματοδοτών την υπόθεση του γηπέδου, και απλά προσπαθεί να εξωθήσει τους κατοίκους και την κατάσταση σε ακραίο σημείο; Και με αφορμή κάποιο προβοκατόρικο γεγονός, ή σειρά γεγονότων, να πει αποχωρώ γιατί δε με αφήνουν οι κάτοικοι;

Το νομοσχέδιο λοιπόν ψηφίζεται, τα λεφτά δεν υπάρχουν, το αφεντικό δε βάζει από την τσέπη του αν και η εταιρία που θα εκμεταλλεύεται το γήπεδο έχει ιδιοκτήτη το γιό του σε ποσοστό 98,5%, κανείς φορέας, παράταξη, κόμμα, συλλογικότητα δεν έχει πει όχι στο γήπεδο, αλλά φταίνε οι κάτοικοι!
Ποιοι έχουν συμφέρον να αποπροσανατολίζουν τους οπαδούς;
Ποιοι αναλαμβάνουν να εκτελέσουν το σχέδιο τρομοκράτησης των κατοίκων και με ποιο σκοπό;

Κυκλοφορεί ακόμη τόσος στόκος σε κεφάλια, ή αυτοί που φροντίζουν να… ενημερώνουν τους οπαδούς της ομάδας, σκόπιμα τους εξαπατούν, ώστε να κρύβουν τις αδυναμίες του αφεντικού;

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή με το σχέδιο Γρανίτσα. Ποτέ δε βρήκε επενδυτές και γι΄ αυτό ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Αφού γκρέμισε το γήπεδο, έκανε κάποιες πρώτες εκσκαφές για να κερδίσει χρόνο. Οι νόμοι ήταν έτοιμοι ψηφισμένοι, και μαζί η οικοδομική άδεια. Αρκετά χρόνια αργότερα το ΣτΕ αποφάσισε, κρίνοντας τους αντισυνταγματικούς. Ενώ λοιπόν η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο απέτυχε με ευθύνη του αφεντικού, οι απανταχού αεκτζήδες ακόμη πιστεύουν πως οι κάτοικοι δεν τον άφησαν. Οι οποίοι βεβαίως είχαν αντίθετη γνώμη, κατέφυγαν στη δικαιοσύνη, και κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την κατασκευή του. Αλλά αν ο Γρανίτσας είχε βρει επενδυτές, το γήπεδο θα είχε γίνει όπως έγινε και στο Μαρούσι το Μολ.

Κλείνοντας, το γήπεδο της ΑΕΚ χρησιμοποιείται ως «κουρτίνα» για να κρύψει τη υλοτόμηση του άλσους, και την εν συνεχεία οικοδόμηση του. Ο φιλικός τύπος όταν δεν αποσιωπά τα γεγονότα τα εμφανίζει ως διαμάχη μεταξύ οπαδών του γηπέδου και αντιπάλων του. Οι τραμπουκισμοί αποβλέπουν στην εξασφάλιση της σιωπής των κατοίκων και του πνιξίματος της φωνής τους.

Ότι και να κάνουν όμως, και η φωνή των κατοίκων θα ακουστεί, και η Ελλάδα θα πληροφορηθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου