.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Τα κακώς κείμενα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος Α.Ε.» 0

Αναδημοσίευση από το  aek-live.gr

Πέρασε εντελώς απαρατήρητο, όμως έχει τη σημασία του. Το Δ.Σ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» σε συνεδρίαση του την Τετάρτη στις 18 Ιουνίου 2014 αποφάσισε την παράταση κατά ένα μήνα (όπως έχει από τον Ν. 2190/1920 το δικαίωμα) της Α.Μ.Κ. της. Έτσι μετά και την νέα παράταση η αύξηση θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιούλη 2014 (βλέπε εδώ).

Η δεύτερη σχετική είδηση με την Α.Μ.Κ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» αφορά την πρόσκληση (μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. www.aekfc.gr) όσων είχαν καταθέσει λεφτά πρίν την παροχή της άδειας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (όσον καιρό ήταν δηλαδή παράνομη).
Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι το χρονικό διάστημα στο οποίο αφορά η πρόσκληση-ανακοίνωση (βλέπε εδώ) εκτείνεται από τον Νοέμβριο του 2013 ως τις 4 Απρίλη 2014 (σημαδιακή ημερομηνία). Στην ανακοίνωση υπάρχει και σύνδεσμος ο οποίος οδηγεί σε μία λίστα με τα ονοματεπώνυμα των καταθετών, οι οποίοι και παρακαλούνται να επικοινωνήσουν για να δώσουν τα πλήρη στοιχεία τους.


Τώρα θα ρωτήσουν κάποιοι περίεργοι: «Γιατί να μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο;». Εμείς πολύ απλά θ’ απαντήσουμε ότι μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι μέσα σε 5 μήνες (από τις αρχές Νοέμβρη ως τις αρχές Απρίλη) μόνο 126 άτομα κατέθεσαν λεφτά για την «Αγιά Σοφιά». Ανάμεσα τους και 16 οικογένειες (π.χ.πατέρας-γιός). Είναι προφανές πως η συγκομιδή αυτή είναι απογοητευτική και δεν φτάνει ούτε για τους καφέδες του εργοταξίου. Προφανώς όμως και θα ήταν πολύ καλύτερη αν από την πρώτη στιγμή είχαν «δώσει το παράδειγμα» τα «βαριά πορτοφόλια» που υποτίθεται ότι θα συμμετάσχουν στο έργο. Εκτός και αν «κρατάνε πισινή» γιατί δεν είναι σίγουροι ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί…

«Και τώρα τι;» θα μπορούσε να είναι η επόμενη ερώτηση. Το κακό «αδέρφια μας» είναι πως η αύξηση της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» ήταν από την αρχή μια ιστορία προβληματική. Από το γεγονός ότι χρειαζόταν την άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την οποία εγκληματικά αμέλησαν να πάρουν (τα στελέχη της) πρίν απευθυνθούν στον κόσμο για τον οβολό του, έως το χρονικό σημείο στο οποίο αυτή εκδηλώθηκε. Από τον κακό –κατά τη γνώμη μας– προγραμματισμό, ως τις χαζομάρες που διέδιδαν κάποιοι μέσα από την εταιρεία ότι «έχουμε εξασφαλίσει έγκριση για 1 χρόνο (διάρκεια)».
Κατ’ αρχάς πρέπει να θεωρήσουμε πώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα και εν αναμονή της συμμετοχής στην αύξηση των «λεφτάδων ΑΕΚτζήδων» η Α.Μ.Κ. θα ολοκληρωθεί με ποσό πολύ μικρότερο των 29 εκατομμυρίων για τα οποία υπάρχει έγκριση. Αφού είχαν υπολογίσει πως τα μισά από τα έσοδα των εισιτηρίων διαρκείας των σεζόν 2013-2014 & 2014-2015 θα πήγαιναν στο μετοχικό κεφάλαιο της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» έπρεπε να μεθοδεύσουν την διαδικασία διαφορετικά. Τώρα όπως έχουν τα πράγματα στις 24 Ιούλη που ολοκληρώνεται το 5μηνο (με την παράταση) της Α.Μ.Κ. δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεση των διαρκείας της δεύτερης κατά σειρά περιόδου που θα πάνε για το γήπεδο.

Στην περίπτωση αυτή δεν θα έχουν προλάβει να «μετοχοποιηθούν» τ’ αντίστοιχα ποσά. Αν μεν όσοι αγοράσουν διαρκείας (μετά τις 24 Ιούλη που ολοκληρώνεται η Α.Μ.Κ.) είναι οι ίδιοι που αγόρασαν και πέρισυ, τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα αφού όντας καταθέσεις ήδη μετόχων μπορούν να μετοχοποιηθούν με την πρώτη ευκαιρία. Αν όμως υπάρξουν και νέοι αγοραστές διαρκείας τότε τα πράγματα αλλάζουν και τότε θα χρειαστεί η υποβολή εκ νέου δικαιολογητικών στη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για νέα άδεια. Αυτό φυσικά θα κοστίσει κάποια έξοδα παραπάνω. Αν όμως υποτεθεί ότι τελικά τα «βαριά πορτοφόλια» αποφασίσουν να καλύψουν την διαφορά μεταξύ του ποσού που θα έχει μαζευτεί από τον κόσμο (από τα διαρκείας και τις απευθείας καταθέσεις) ως τα 29 εκατομμύρια και με δεδομένο ότι θα βάλουν από τουλάχιστον 50 χιλ. έκαστος, τότε δεν θ’ απαιτηθεί νέα άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και θα γλυτώσουν φυσικά και τα έξοδα ! Αυτομάτως στην περίπτωση αυτή μετοχοποιούνται και τα λεφτά από τις πωλήσεις διαρκείας σε όσους είχαν αγοράσει ήδη από την περίοδο 2013-2014.

Όλα τα παραπάνω είναι σχετικά με το τι ισχύει σχετικά με την Α.Μ.Κ. της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», αλλά δεν μας λένε τίποτα σχετικά με το γήπεδο. Για το θέμα του γηπέδου, την άποψη μας και τις προτάσεις μας για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε πνεύμα «καλής πίστης» θα διαβάσετε σε σχετικό μας άρθρο. Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε εμείς (οι «παρατηρητές») κλείνοντας το παρόν κείμενο, είναι όλα τα λόγια που έχουν εκστομιστεί για το γήπεδο της Α.Ε.Κ. (εξαγγελίες, δεσμεύσεις κ.α.) να τα εννοούσαν αυτοί που τα ξεστόμιζαν και να μην έπαιζαν παιχνίδια εξουσίας στην πλάτη των ΑΕΚτζήδων, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Όχι τίποτα άλλο αλλά να μην πάει χαμένη και η πίστη του κόσμου η οποία είναι τόσο σπάνια αυτή την περίοδο.

30 Ιούνη 2014

Παρατηρητήριο aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου