.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Μαζική συγκέντρωση στη Ν. Φιλαδέλφεια για την υπεράσπιση της πόλης και του άλσους

Χιλιάδες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, έδωσαν δυναμικό παρών στην πλατεία Πατριάρχου, υπερασπιζόμενοι την πόλη και το άλσος.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμα και πολίτες με τα διακριτικά της ΑΕΚ, ένωσαν τις φωνές τους λέγοντας «όχι» στις καταστροφικές επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που βάζουν άμεσα σε κίνδυνο το άλσος και θέτουν υπό απειλή συνολικά τη γειτονιά και το χαρακτήρα της, ως περιοχή κατοικίας.

Μετά τη μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Πατριάρχου, ξεκίνησε δυναμική πορεία προς τα Άνω Πατήσια.«Γήπεδο και άλσος για όλο το λαό, κάτω το νέο ρυθμιστικό», «από τη Φιλαδέλφεια μέχρι τις Σκουριές, αντίσταση σε κράτος και καπιταλιστές» και «Μπέο Μαρινάκη και Μελισσανίδη, η πόλη είναι η ζωή μας, Παλέρμο δε θα γίνει», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.
Στη συγκέντρωση και πορεία κάλεσαν επίσης συλλογικότητες από όλο το φάσμα του αριστερού, αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας:

«Η γειτονιά μας δε θα γίνει Παλέρμο!

Να υπερασπιστούμε την πόλη και το Άλσος μας

Από τις 29 Μάη 2014 οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό τη συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 9 Μάη στη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος του κράτους. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκδήλωσης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη επεισόδιο της επίθεσης των οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και του στρατού του εναντίον πολιτών που ήθελαν απλά να συζητήσουν. Ο κυρίαρχος τύπος δεν μένει φυσικά αμέτοχος και συμμετέχει πρόθυμα στη σιγή νεκροταφείου που επιχειρούν να επιβάλουν οι επίδοξοι μιμητές του Βόλου και του Πειραιά.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ το δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας. Αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που βάζουν άμεσα σε κίνδυνο το Αλσος και θέτουν υπό απειλή συνολικά τη γειτονιά μας και το χαρακτήρα της, ως περιοχή κατοικίας.

Μετά και τα γεγονότα της Παρασκευής 20/06 (αντισυγκέντρωση, επίθεση με δολοφονικό χαρακτήρα σε κατοίκους, βανδαλισμοί στον αυτοδιαχειρίζόμενο χώρο Στρούγκα), αναβλήθηκε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ως μοναδικό θέμα το Αλσος, όσο και η εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ την επομένη, την οποία διοργάνωναν οι από 1/9 νέοι δήμαρχοι, της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της Νέας Ιωνίας. Βλέπουμε όλοι πλέον στην πράξη πως ο επελαύνων φασισμός έρχεται στην αρχή για τους άλλους και στη συνέχεια για όλους. Το «πείραμα της Φιλαδέλφειας» δεν αφορά μόνο τους κατοίκους, την πόλη και το δάσος της, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα και χρειάζεται συλλογική απάντηση.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σωματεία εργαζομένων, την κάθε ελεύθερη φωνή, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας. Για να βρεθούμε όλοι μαζί εκεί που κερδήθηκαν όλα. Στους δρόμους! Για να μπορέσουμε επιτέλους να συζητήσουμε!».

πηγή:  avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου