Με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ασχολήθηκε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα καταλήξει σήμερα Τετάρτη στην τελική διαμόρφωση της θέσης του κόμματος επ' αυτού. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί το κόμμα εδώ και αρκετό καιρό, από τη στιγμή δηλαδή που κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το σχετικό νομοσχέδιο για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.


Στη διαχείριση του ζητήματος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνονται προφανώς υπόψη και τα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί προσφάτως, τα οποία έχουν πλήξει κατοίκους της περιοχής. Πολλά στελέχη του οργάνου υπογράμμισαν ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για αυστηρές διατάξεις σχετικά με την προστασία του Άλσους, το ύψος του γηπέδου, τη μέριμνα για πάρκινγκ κ.λπ.

Επίσης διατυπώθηκε η άποψη πως ο χώρος που περιγράφει το παλιό παραχωρητήριο, με βάση το οποίο ήταν χτισμένο το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ, επαρκεί για να χτιστεί ένα γήπεδο με προδιαγραφές που καλύπτουν αυτά που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θέσεων των θεατών. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος.
 
Χ.Σ.

Ακουλουθεί το σχόλιο της Μαίρης Καλύβη

ΑΥΓΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
Σήμερα η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ

Με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ασχολήθηκε χθές η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα καταλήξει σήμερα Τετάρτη στην τελική διαμόρφωση της θέσης του κόμματος επ΄αυτού.

Η ΚΟ Ν. ΦΙΛ/ΦΕΙΑΣ ,η Δημοτική παράταξη , η Νομ. επιτροπή έχουν πάρει απόφαση ΝΑΙ στο γήπεδο ΟΧΙ στο Αλσος.
.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΘΡΟ 13
Η Κεντρική επιτροπή αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο. Η πολιτική Γραμματεία ως εκτελεστικό όργανο της Κεντρικής επιτροπής εχει την ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεών της. Ερώτηση. Γιατί ενα τόσο σοβαρό θέμα δεν πήγε στην Κ Ε.